ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
ANALIZA ROBERTA JARNIJA

‘Teško je zamjeriti Livaji i Kaliniću, a Hajduk mora poraditi na jednom segmentu - to vodi do 55 posto golova‘

‘Mislim da ‘bijeli‘ jako teško mogu do titule. Doduše, približili su se Osijeku...‘
Piše: Robert Jarni za Slobodnu DalmacijuObjavljeno: 25. travanj 2022. 10:01

Komentira: Robert Jarni

Šteta, Hajduk je baš trebao dobiti ovu utakmicu, kako bi dobio mirnoću za završna četiri kola.

“Bijeli“ su u prvom poluvremenu definitivno bili bolji, pritiskali su visoko domaćine i to nije izgledalo loše. Međutim, drugi dio je bio manje sadržajan, Hajdukovi igrači nisu znali što napraviti, lopta je sporo išla. Ako se igralo po desnoj strani, pa željelo prebaciti na lijevu da Biuk dobije prostora za prodor, onda lopta ne može ići preko pet igrača, to mora ići puno brže.

Slaven Belupo je stajao čvrsto u bloku ispred svog šesnaesterca, a hajdukovci su bili grupirani, falila je završnica, uvijek su kasnili s potezima. Za očekivati je da Hajduk nakon pobjede u derbiju izađe s još većim samopouzdanjem i željom, tako je i izgledalo u početku, ali ne znam što se poslije dogodilo.

image

Kadar s utakmice Slaven Belupo - Hajduk

ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

Ne mogu znati je li razlog umor nakon derbija, jer nisam s njima. Definitivno se itekako osjetio izostanak Livaje i Kalinića, nedostajali su njihovi potezi i prodornost u napadu. No, teško je njima dvojici zamjeriti što su dobili žute kartone protiv Dinama, Livaja ga je zaradio u žaru borbe, a Kalinić u zanosu i sreći nakon što je zabio gol koji mu je stvarno trebao.

U zadnjih deset minuta je Dambrauskas stavio u napad Simića, htio je dugim loptama na njega doći do neke situacije za gol. To se moglo dogoditi, ali nije. Hajduk je u prvom poluvremenu imao tri dobre šanse, Melnjak je pogodio gredu. Šteta, “bijeli“ su imali i puno kornera, mislim da bi trebalo poraditi na tome, na prekidima. U nogometu 55 posto golova pada iz prekida, u momčadima kao što su naprimjer Liverpool i Bayern igrači točno znaju što im je raditi u tim situacijama i te momčadi tako zabijaju puno golova.

Hajduk je ispustio priliku zadržati priključak za Dinamom, nakon pobjede “modrih“ nad Goricom razlika je šest bodova i mislim da „bijeli“ jako teško mogu do titule. Doduše, približili su se Osijeku za jedan bod, ali nisu iskoristili ni priliku preskočiti Osječane i izbiti na drugo mjesto. Baš šteta za ovu utakmicu u Koprivnici. (Zabilježio: Toni Bilić, Slobodna Dalmacija)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 19:28