MARKO JURINEC Cropix
NEVOLJE NA DROSINI

Puno problema uoči iznimno važne utakmice: Momčad je desetkovana, u Puli strepe i od vremenskih uvjeta

Puljani su ostali i bez dva brza krila, neizvjesno je i kada bismo ih opet mogli vidjeti
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 30. studeni 2023. 07:06

Rekli bi cinici, u petak je na Drosini utakmica za navijače Istre 1961, jer većina koji su došli na Hajduk neće biti na tribinama. Nakon rekorda posjete, 8606, a vjerojatno i više, mogao bi radni petak označiti jednu od najmanjih posjeta...

No, utakmica s Varaždinom od velike je važnosti za Zeleno-žute. Suparnik je samo tri boda udaljen i drži šesto mjesto. Dojam te pozicije je u odnosu na devetu kudikamo ljepši. David Catala, međutim, ima puno briga. Prije svega neće moći računati na dva brza krila, Matea Lisicu i Ekonga.

- Obavio sam pregled magnetskom rezonancom i upravo čekam nalaz. Sigurno je da je nešto "puklo" jer, nažalost, imam već iskustva s tom ozljedom - kazao nam je Lisica - opisujući dinamiku trenutka u kojem se dogodilo - u intenzitetu igre i želji da spasim loptu skočio sam i petom zamahnuo prema lopti koja je ostala iza leđa. To je zapravo najgori potez za ložu, ali tog trena nisam razmišljao o tome.

Mladi reprezentativni krilni napadač taman je bio u formi kada radi prevagu.

- Nadam se da će pauza biti što manja, ali sam siguran da ću se vratiti još bolji i jači.

Kako god, Lisice sigurno neće biti u dva ogleda s Varaždincima, u petak HNL, a u utorak Kup u Varaždinu. Za Ekonga će se vidjeti u srijedu, no za prvi ogled sigurno je aut.

image

Emmanuel Ekong

MIRKO FERLIN Cropix

Na raspolaganju će biti Ante Majstorović, koji je odradio suspenziju dvije utakmice zbog isključenja protiv Slaven Belupa. Do petka će se vidjeti kako pristupiti toj utakmici, ali već je bjelodano da će se igrati na blatnjavom terenu. U Puli je kiša, a takvo se vrijeme predviđa do kraja vikenda. Što znači da će "perjanica pulske infrastrukturne ideje" već nakon zagrijavanja biti mala kaljuža. To opet sugerira da će biti malo igranja nogometa, a više rudarenja za svaku loptu. U takvom "igranju" bit će uspješniji onaj koji je umješniji u prebacivanju lopte i borbi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. srpanj 2024 22:08