DAMIR SKOMRLJ Cropix
NEOČEKIVAN KIKS

VIDEO: Rijeka i Varaždin bez pobjednika na Rujevici, domaćin ispustio važne bodove u lovu na Hajduk

Pogotke su postigli Galešić u 14. i Šego u 31. minuti
Piše: Siniša Lončar, SNObjavljeno: 26. listopad 2024. 20:25

Rijeka - Varaždin 1:1 (Galešić 14./Šego 31. (11 m))

RIJEKA: Zlomislić - Galešić ⚽, Majstorović 🟨, Radeljić (od 46. Smolčić), Čabraja (od 81. Butić) - Petrovič (od 46. Selahi) - Pašalić, Fruk, Janković, Rukavina (od 62. Gojak) - Dogan (od 46. Perica)

VARAŽDIN: Zelenika - Maglica 🟨, Nekić, Ba, Alić (od 89. Tepšić) - Latković (od 74. Škaričić), 🟨 Marina - Mitrovski, Mamić, Šego ⚽ - Poldrugač (od 70. Dabro)

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE


Nisu Riječani uspjeli u 18. utakmici protiv Varaždina u SuperSport HNL-u stići do 11. pobjede, neodlučen ishod, četvrti zaredom Rijeke ukazuje da su Đalovićevi momci, na svom terenu, još jednom razočarali sebe i svoje navijače.

U 9. iz kontre prijete i gosti koji su se od prve minute na terenu postavili prilično ofenzivno, s visokim pritiskom na posljednju riječku liniju koja je ovog puta bila nominalno s tri stopera iako se Čabraja nerijetko spuštao na svoju prirodnu poziciju, a Galešić "glumio" desnog beka. Jurica Poldrugač pucao je iskosa s 10-ak metara, no njegov udarac bio je lak plijen za Zlomislića.

image

Grafika: Sofascore

SOFASCORE

Iz prve prave prilike Rijeka je i povela. Igrala se 15. minuta kada su Riječani povukli jednu polukontru preko Pašalića koji je loptu na desnoj strani odložio Fruku. Uslijedio je ubačaj na deset metara gdje je na pravom mjestu, nakon što je Marina nespretno zahvatio loptu, bio kapetan Galešić koji ljevicom iz voleja neobranjivo gađa bliži kut Zelenike za vodstvo Rijeke 1:0.

Novu priliku Rijeka je čekala do 25. kada je iz daljine opalio Čabraja, no Zelenika je ovog puta, uz manje poteškoće, ukrotio taj udarac.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U 30. minuti gosti su pak "dobili" jedanaesterac. Šego je nanizao dva, tri igrača Rijeke i pucao, a čini se da je loptu na tom put zaustavila ruka Petroviča. Iako je to bilo iz velike blizine i iako je čak iz usporene snimke teško zaključiti je li u pitanju bila ruka ili koljeno Petroviča, Dadić je pokazao na bijelu točku odakle je upravo Šego minutu poslije bio uspješan, njegov udarac po sredini Zlomislić nije pročitao za 1:1.

Pet minuta kasnije mogli su gosti i povesti da je, nakon pogreške Radeljića 25 metara od gola, Mitrovski bolje zahvatio loptu ili pucao umjesto da je tražio suigrače povratnom loptom, a prvi zvižduci domaće publike jasno su dali do znanja što misle o igri svojih ljubimaca...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U 38. je Fruk izveo slobodan udarac, lopta je preletjela sve igrače i umalo završila u suprotnom kutu gola Zelenike koji nije niti stigao reagirati u ovoj situaciji. Ispraćeni su Riječani zvižducima i na poluvrijeme, Varaždin je u prvom dijelu ostavio bolji dojam od domaćina.

Dokaz tome su promjena sustava i čak tri riječka nova igrača i za nastavak, Smolčić, Perica i Selahi, koji su ušli umjesto Radeljića, Dogana i Petroviča. I već u 46. Janković je lijepo pucao, no prohujao je udarac malo pored lijeve vratnice, da bi šest minuta kasnije uzvratio Alić nezgodnim udarcem s 20-ak metara kojeg je Zlomislić odbio.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U 53. opet prijeti Janković, ovog puta nakon ubačaja Pašalića, njegov udarac prohujao je iz blizine pored vratnice, baš kao i onaj Perice četiri minute kasnije iako je lopta pogodila Baa i odbila se u korner.

U 65. je Perica imao lijepu šansu nakon što je Šego pogriješio s dodavanjem u svom kaznenom prostoru, no udarac je išao ravno u Zeleniku. Imali su do kraja susreta Riječani i inicijativu, više loptu u nogama, no nisu mogli niti znali u tim trenutcima – postići pogodak...

Bod svakome, zadovoljan vjerojatno nitko, tako je najlakše opisati kraj susreta. Rijeka je ispustila bodove u lovu na Hajduk, Dinamo sutra pobjedom može doći na drugo mjesto. Prijetili su Riječani pred kraj, ali nisu uspjeli zabiti pobjednički pogodak.

KRAJ UTAKMICE

90. 🕖

Igrat će se minimalno šest minuta nadoknade.

87. Omotana je glava i igraču Varaždina, utakmica je nastavljena.

image

Lamine Ba (desno)

DAMIR SKOMRLJ Cropix

84. Sudar glavama Perice i Ba, potekla je i krv! Bit će posla za liječnike...

Riječki napadač promijenio je dres, omotana mu je glava, dok Ba i dalje leži na terenu...

81.

Bio je to posljednji centaršut Čabraje na utakmici jer ga je zamijenio Butić.

81.

Velika prilika za Rijeku!

Lijepo je s lijeve strane ubacio Čabraja, Smolčić je pucao glavom, ali neprecizno.

76. Odličan napad Rijeke, Pašalić je zakuhao u sredini i dodao Jankoviću na lijevu stranu, koji je ubacio na sedam metara točno između Perice i Gojaka, nema opasnosti za Varaždin iako je moglo biti puno drukčije...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

74.

Latković je izašao, a mijenja ga Škaričić.

70.

Mijenjaju i gosti, Dabro ulazi umjesto Poldrugača.

67. Sudarili su se Smolčić i Latković, nakratko su ostali ležati na terenu, no sve bi trebalo biti u redu.

64. Sjajno Alić puca iz slobodnog udarca s 20 metara, no to ide malo pored riječkih vrata.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

62.

Četvrta promjena u redovima Rijeke, izašao je Rukavina, a ušao Gojak.

57.

Pericu su centimetri dijelili od pogotka!

Zapucao je s nekoliko metara nakon povratne lopte Pašalića na peterac, ali je blokirao Ba.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

53. Blizu je bila Rijeka da opet dođe u vodstvo!

Nakon slobodnog udarca s desne strane iskosa Janković je pucao s nekoliko metara, ali lopta je otišla malo pored vratnice.

52. Kakva prilika za Varaždin!

Alić je potegnuo s 20-ak metara s lijeve strane, ali sjajno je obranio Zlomislić.

🟨 U nastavku akcije Rijeka je krenula u kontru koju je zaustavio Marina i dobio žuti karton.

46. Odmah prijete domaćini, Janković je pucao s nekih dvadesetak metara, ali završilo je to malo pokraj lijeve vratnice.

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

Đalović je napravio trostruku promjenu, izašli su Dogan, Petrovič i Radeljić, a ušli su Perica, Smolčić i Selahi.

Na odmor idemo s 1:1. Rijeka je povela u 14. minuti, no ubrzo su gosti izjednačili. Varaždin je došao na Rujevicu u odličnom izdanju, domaći nisu na svojih 100 posto, a o tome najbolje svjedoči da su se mogli čuti zvižduci s tribine pred sam kraj prvih 45 minuta...

KRAJ PRVOG DIJELA

45. 🕖

Igra se dvije minute nadoknade.

41. Nikola Šafarić može biti zadovoljan kako mu momčad igra na Rujevici.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

35. Pogriješio je Radeljić na 25 metara od gola, Mitrovski je uzeo loptu i krenuo prema vratima Zlomislića, ali se spetljao i nije uspio pucati kako je htio.

31. ⚽ GOOOL!

Šego je siguran s bijele točke, 1:1 na Rujevici!

29.

Kazneni udarac za Varaždin!

Šego je lijepo prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i napucao obrambenog igrača u ruku.

25. Opasno puca Čabraja s više od 20 metara, ali brani Zelenika.

23. Zaiskrilo je na terenu!

Nakon jednog duela zakačili su se Radeljić i Latković, priskočili su i ostali, ali sve se relativno brzo rasčistilo.

19. Imao je Varaždin dobro razrađenu akciju, ali ubačaj Alića s lijeve strane nije bio precizan.

14. Galešić se sjurio prema naprijed, nakon ubačaja Fruka lopta se odbila od Marine do igrača Rijeke koji je pogodio iza nemoćnog Zelenike za vodstvo domaćih.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

14. ⚽ GOOOL!

Rijeka vodi 1:0!

13.

Poldrugač je pao u kaznenom prostoru nakon duela s Majstorovićem, sudac Dadić odmahuje rukom!

9. Šego je uposlio Poldrugača na lijevoj strani, on se sjurio prema kaznenom prostoru i pucao, ali ravno u Zlomislića.

7. Dimi se na Rujevici!

Armada je vrlo rano krenula s pirotehnikom...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

5. Poprilično miran početak utakmice gledamo u Rijeci.

1. 🕖

Počela je utakmica na Rujevici!

Najavu piše: Siniša Lončar

U 11. kolu SuperSport HNL-a nogometaši Rijeke večeras će (18:30) na svom stadionu ugostiti nogometaše Varaždina koje vodi nekadašnji igrač Rijeke, Nikola Šafarić.

Svoje minute od prvog sučevog zvižduka, u nedostatku nekolicine prvotimaca načetih ozljedama, mogao bi dobiti i mladi Gabriel Rukavina koji je svjestan da njega i njegovu momčad večeras čeka nimalo lak zadatak, no da je sve u njihovim nogama.

- Znamo da je Varaždin dobra momčad, primili su jako malo golova, a prema naprijed stvarno mogu biti jako opasni. No, mislim, da ako mi uđemo u utakmicu kako treba nećemo imati problema. Bolja smo momčad od njih - konstatirao je u uvodu mladi riječki ofenzivac koji je do sada priliku dobivao na svojoj “prirodnoj” poziciji, onoj lijevog krilnog igrača.

Vratio se Rukavina još jednom na kup-dvoboj protiv Bednje koji su Riječani, mora se priznati, teže od očekivanog riješili u svoju korist. No, nakon prvog pogotka Pašalića bilo je jasno da će formalni domaćini vrlo teško doći do prolaza dalje iako su znatno boljoj momčadi pružili i više nego dostojan otpor. Koliko je to traga ostavilo na momčadi Rijeke?

- Mislim da svatko tko igra nogomet zna da takve utakmice protiv koga god da igramo, nisu lagane. Osim toga, i njihov golman je imao svoj dan, posebice u prvom poluvremenu gdje nas je namučio. No, zabili smo taj prvi gol u pravo vrijeme i mirno priveli utakmicu kraju - pojasnio je Rukavina osvrnuvši se još jednom na aktualnog protivnika koji je postigao osam, no isto je tako primio svega šest pogodaka u dosadašnjem dijelu prvenstva što ih svrstava uz bok najboljim obranama lige.

Uostalom, Rijeka im u prvom ogledu, odigranom u baroknom gradu, također nije uspjela zabiti, taj je susret završio podjelom bodova bez pogodaka (0:0).

- Jesu, tvrdi su, čvrsti su u obrani, a naprijed imaju tri, četiri brza igrača koji mogu ugroziti svakog. Mi smo se dobro spremili, pokušat ćemo ih tu anulirati i iskoristiti svoje šanse naprijed što bolje i što više. Poznajem ih, više puta sam igrao protiv njih, nema tu nekih tajni u našoj ligi - dodao je Rukavina kojem tri neodlučena ishoda zaredom ne predstavljaju veliki problem.

- Jasno je da smo u te tri utakmice mogli izvući više bodova, no što je tu je. Na nama je da večeras, pred svojim navijačima, damo sve od sebe i da ih konačno pokušamo razveseliti.

Čeka se dugo gol napadača, jedino je Andrić poentirao u ligi zasad?

- Od zadnje tri utakmice, dvije smo odigrali u gostima, bile su to tvrde utakmice bez puno šansi. Mislim da je večeras idealna prilika da to promijenimo, nadam se da će i nama nešto večeras ući u taj gol - rekao je mladi riječki igrač demantiravši novinarsku konstataciju kako su Riječani protiv Bednje više prijetili izvana, dalekometnim udarcima no kreativnom igrom koja bi u izrazitu gol šansu izbacila nekog pojedinca.

- Ne bih rekao da je bilo baš tako, igrali smo dobro, stvarali smo dosta šansi samo nisu ušle. Radili smo ovaj tjedan dosta na tome, nadam se da će večeras nešto od toga i ući - dodao je Rukavina kojem je najveća konkurencija na lijevom krilu Niko Janković o kojem ima samo riječi - hvale.

- Je, mi se znamo i od prije, ali kada sam došao tu u Rijeku stvarno mi je jedan od najboljih prijatelja i uopće ga ne gledam kao konkurenciju. Želim mu sve najbolje kao i on meni, a na treneru je da odluči tko će igrati - jasno je kazao Rukavina koji je generalno zadovoljan načinom na koji se snašao po dolasku u Rijeku.

- Pa moram kazati da sam zadovoljan, svaki je početak težak, no mislim da sam do sada pokazao da mogu. Naravno da tu ima oscilacija u igri, mlad sam, no na meni je samo da treniram, da se stavim na raspolaganju treneru, a šef je taj čija je zadnja - podvukao je Rukavina koji ne razmišlja o drugim utakmicama koje čekaju Bijele.

- Iskreno, nisam niti razmišljao o Istri, fokus mi je samo na Varaždin, idemo doslovce iz utakmice u utakmicu i mislim da je to najbolji put, nemamo ništa od toga da gledamo unaprijed. Prvo Varaždin večeras, pa onda sve dalje - kaže nekadašnji igrač Dinama koji je u dosad devet odigranih susreta za Rijeku upisao jedan gol i jednu asistenciju te smatra da je ova Rijeka dobar spoj mladosti i iskustva.

- Ima dosta nas mladih dečki koji dobro rade, a nedavno su nam stigli i neki iskusniji igrači poput Andrića i Perice, Gojaka... Sve su to dobri igrači koji su igrali u ozbiljnim klubovima, mislim da smo stvarno dobar spoj i da će to, kako prvenstvo bude odmicalo, biti sve bolje i bolje - naglasio je mladi hrvatski reprezentativac koji je pohvalno govorio i o kvaliteti SuperSport HNL-a.

- Uvjerili smo se i mi da nema lagane utakmice, Dinamo ode u goste Istri pa ne pobijedi, baš kao niti mi Slaven ili Lokomotivu. Nikoga nije lako pobijediti, pogotovo u gostima. Ljudi to možda malo podcjenjuju, no to je tako.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. listopad 2024 20:42