ZELJKO HAJDINJAK Cropix
OTVORENJE 26. KOLA

VIDEO: Varaždin prokockao pobjedu, Istra iz penala osigurala bod, pogledajte golčinu povratnika u HNL

Domaći sastav sjajno je krenuo u ogled, ali zadnja riječ pripala je Vuku
Piše: SN, HINAObjavljeno: 08. ožujak 2024. 19:04

Varaždin - Istra 1961 (2:2)

VARAŽDIN: Zelenika – Vukčević, Jelenić, Ba, Boršić – Belcar (od 74. Poldrugač?), Postonjski, Lusavec (od 63. Marina) – Mitrovski⚽?(od 63. Drožđek), Dabro⚽(od 92. Domjanić), Šego

ISTRA 1961: Majkić - Hujber?(od 46. Koski), Majstorović, Marešić?, Devetak - Petrusenko (od 64. Vuk⚽), Čalušić (od 86. Lisica) - Valinčić⚽, Čuić, Darwin - Lawal (od 64. Lawal)

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE


Nogometaši Varaždina i Istre 1961 u susretu su 26. kola HNL-a igrali 2:2 (2:1).

Domaći su poveli 2:0 golovima Dimitra Mitrovskog (16) i Marka Dabra (30), a domaći su do boda stigli preko Morisa Valinčića (43) i Mateja Vuka (83-11m).

Varaždin je bolji ulazak u utakmicu okrunio pogotkom u 16. minuti. Šego je prihvatio loptu na lijevom krilu, "slomio" Majstorovića i ubacio prizemnu loptu u peterac gdje je Mitrovski reagirao brže od Devetaka i svladao Majkića.

Na 2:0 domaći su povisili nakon pola sata igre, Postonjski je ubacio iz slobodnog udarca, Čuić pod pritiskom Jelenića nije uspio dobro izbiti glavom loptu iz svog kaznenog udarca, ona je pala na volej Dabri koji je s 18 metara postigao efektan pogodak.

Kao da su Puljani trebali pasti u rezultatski zaostatak da bi počeli igrati. Nakon drugog gola Varaždinaca igra se prebacila na domaću polovicu što je rezultiralo golom Valinčića pred kraj prvog dijela za 2:1. Hujber je lijepo ubacio loptu na osam metara od gola gdje je natrčao Valinčić i preciznim udarcem glavom smanjio zaostatak svoje momčadi.

Drugo je poluvrijeme proteklo u rastrganoj igri, a izjednačujući je pogodak stigao slučajno. Ubačaj Koskija s desnog krila Šego je pokušao blokirati, no lopta ga je pogodila u ruku pa su gosti dobili kazneni udarac kojega je Vuk sigurno pretvorio u konačnih 2:2.

Ovim bodom Varaždin je stigao na sedmo mjesto s 27 bodova, koliko ima i osmi Slaven Belupo, dok je Istra 1961 deveta s bodom manje. Posljednji Rudeš ima samo sedam bodova.

Na vrhu je Rijeka s 53 boda, jedan manje ima drugi Hajduk, a pet manje uz utakmicu manje treći Dinamo.

KRAJ UTAKMICE U VARAŽDINU

U odličnoj utakmici Istra je nadoknadila dva gola zaostatka i došla do boda. Varaždinci mogu žaliti za propuštenim, ali konačni ishod je najrealniji. Na kraju je Istra uz malo sreće mogla 'ukrasti' sva tri boda iz Varaždina.

94. Kakva prilika Istre za potpuni preokret. Fillet je ostao nečuvan u kaznenom prostoru, ali njegov udarac glavom odlazi preko gola.

90. Igrat će se još minimalno četiri minute.

88. Po primljenom golu Varaždinci su se ponovno otvorili i traže pobjedu.

84. Umalo ekspresan odgovor Varaždina. Poslije gužve u kaznenom prostoru Marina je pucao u blok Istre.

83. GOOOL! U odsudstvu Ercega odgovornost je preuzeo Vuk koji je poslao loptu u jednu, a Zeleniku u drugu stranu. Istra je vratila stvari na početak.

82. Penal za Istru! Nakon ubačaja Koskija. lopta je pogodila Šegu u ruku, a sudac Dadić je pokazao na bijelu točku.

80. Kakav promašaj Drožđeka. Nečuvan s pet metara od gola loptu šalje visoko iznad gola.

78. Blizu je sada bio Varaždin rješenju utakmice. Jelenić je nakon slobodnog udarca vratio loptu u sredinu, no tamo nije pronašao svog suigrača.

76. Valinčić je ovoga puta dočekao ubačaj Vuka, ali nije uspio dobro primiti loptu koja je završila u rukama Zelenike.

74. Belcar je zbog ozljede morao napustiti igru. Igrač Varaždina se pronašao na zadnjem popisu u-21 reprezentacije.

73. Istra je u potrazi za izjednačenjem. Polako bacaju sve karte u napad.

67. Ništa, ništa pa onda još malo ničega. Tako se najbolje može opisati posljednjih desetak minuta utakmice.

60. Nakon ludog prvog dijela, u nastavku se za sada ne događa previše.

53. Dobra prilika Istre. Darwin je sjajno ubacio na Valinčića koji nije uspio doći do svog drugog današnjeg gola.

50. Za sada se ništa ne događa u nastavku utakmice. Istra dominira posjedom, ali ne stvara ništa.

46. Počelo je drugo poluvrijeme. Kod Istre smo vidjeli jednu promjenu, u svlačionici je ostao Hujber umjesto kojeg je ušao Koski.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Odličnih prvih 45 minuta smo gledali u Varaždinu. Obje ekipe igraju otvoreno što je rezultiralo s tri pogotka. Istra je pred kraj poluvremena zasluženo smanjila vodstvo Varaždina i čeka nas velika bitka u nastavku.

44. GOOOL!. Istra je smanjila zaostatak. Valinčić je iskoristio precizni ubačaj Hujbera i glavom prepolovio prednost Varaždina.

43. Istra je u potpunosti preuzela inicijativu, no već dugo nema konkretnih prilika. Igrači Istre kruže oko gola Varaždina bez ideje.

36. Ponovno prijeti Istra. Darwin je ubacio iz slobodnog udarca, a u sredini je najviši bio Lawal koji puca malo pored gola. Gosti iz Pule su dignuli razinu igre nakon primljenog drugog gola.

34. Evo i Istre. Dvije sjajne intervencije Zelenike održale su vodstvo Varaždina od dva razlike. Prvo je obranio udarac Valinčića, a u nastavku udarac i pokušaj Lawala.

30. GOOOL!. Dabro je napokon dočekao prvijenac u dresu Varaždina. Tragičar iz utakmica s Dinamom i Hajdukom je dočekao loptu na rubu kaznenog prostora i sjajnim poluvolejem zabio za 2:0 Varaždina.

29. Lawal je odlično prošao po lijevom krilu i poslao ubačaj na drugu stativu. No, tamo nije bio niti jedan igrač istre i propala je dobra situacija za goste.

27. Nerješiva enigma za obranu Istre danas je Šego. Bivši igrač Hajduka igra jednu od svojih najboljih utakmica ove sezone.

23. Ponovno prijeti Varaždin. Ovoga puta je Mitrovski ubacio na Šegu, ali je obrana Istre u posljednji trenutak izbila loptu u korner.

22. Dabro je iz dobre situacije pucao ravno u blok Istre. Imao je napadač Varaždina i boljih opcija.

16. GOOOL! Sjajna akcija Varaždinaca za vodstvo. Većinu posla napravio je Šego koji je prošao svog čuvara i vratio loptu u sredinu gdje ju je u gol ugurao Mitrovski.

15. Nakon vatrenog početka, utakmica se smirila pa sada neko vrijeme nije bilo uzbuđenja.

9. Iz tog udarca iz kuta Istra je zaprijetila. Udarac Ćalušića glavom je u zadnji trenutak blokirala obrana Varaždina.

8. Naizgled bezopasan ubačaj Hujbera, vratar Varaždina Zelenika je pomalo nesigurnom reakcijom izbio u korner.

4. Prvo uzbuđenje na susretu. Odličan dalekometni pokušaj Postonjskog iz slobodnog udarca još je bolje obranio Majkić.

1. Počela je utakmica u Varaždinu. Utakmicu sudi Toni Dadić iz Zagreba kojemu je ovo prvi susret ovog ranga u kojem je glavni sudac.

Varaždin i Istra su se već tri puta susreli ove sezone. U prvenstvu su obje ekipe ubilježile domaću pobjedu, dok je Varaždin bio uspješniji i u osmini finala Kupa kada su u Varaždinu slavili 3:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 19:37