Tea Cimas / CROPIX
SLOVENAC NEZADOVOLJAN

Matjaž Kek se naljutio: 'Ne želim ići okolo po Europi i samo učiti, već nešto i učiniti'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 25. listopad 2013. 00:00

Izgubilo se. Mjesto odigravanja i snaga suparnika u tom su kontekstu Matjažu Keku nebitni. Kad je sve s Gerlanda zbrojio i oduzeo... Slovenac nije bio zadovoljan. Uzvratio je pruženu mu ruku pri dolasku u press-centar, ali s glasnim komentarom:

- Ako je pozdrav, dobro. Čestitke nakon poraza su gubitnička priča, a mi možemo izgubiti utakmicu, ali ne smijemo biti gubitnici - rekao je Kek i prije no što je sjeo pred mikrofone.

- Šteta. Igrali smo europsku utakmicu, trošili energiju, a boda nismo osvojili. Ne zanima me da idemo po Europi i samo učimo, nego da nešto i učinimo. Nažalost, još uvijek je primjetno da se ne mogu svi prešaltati iz HNL-ova u europski ritam. Trebali smo biti hrabriji, trebalo je biti više striktnih pokrivanja, više agresivnosti... Najkraće rečeno: nisu svi dali svoj maksimum, a bilo je i onih koji su bili na vrhunskoj razini. Velika pohvala našim navijačima. Tisuću kilometara daleko od kuće, a opet tako brojnima i glasnima u podršci.

Imena onih “ispod maksimuma” i onih “vrhunskih”.

- Tko je gledao utakmicu, vidio je sve, a kad je trener u pitanju, to je priča za - svlačionicu. Već sam u ovoj u Lyonu rekao onima koji su u utakmicu ušli i igrali “u trećoj brzini”. Nisam prekritičan. Bilo je dobrih razdoblja, čim smo bili malo hrabriji i spustili loptu na zemlju, igrali smo. U cijelosti je ovo bilo znatno bolje nego u Portugalu. Naš su najveći problem - bokovi u obrani. Šteta zbog naivno primljenog gola, ali Lyon je prošlost. U nedjelju nas čeka naš pravi posao. Osijek.

I Remi Garde je Rijeku, pet minuta nakon utakmice, stavio u prošlo svršeno vrijeme. Nije Bijele ni spomenuo.

- Uvježbavali smo ovo dva tjedna pa prvi put zaigrali s veznim redom u rombu. Više od same igre sviđao mi se duh koji su igrači pokazali. Minimalna ali vrijedna pobjeda. Trebala nam je za samopouzdanje. Greniere prolazi teško razdoblje, traži formu. Vidjelo se koliko jako želi zabiti gol i posebno mi je drago što je on presudio utakmicu u našu korist - rekao je Garde.

Rijeka se u dva sata iza ponoći vratila na svoj Kvarner. Danas počinje - operacija Osijek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 09:12