S JUNIORIMA NA LOKOSE

Mišo Krstičević: Jedva čekam slaganje novog Hajduka, želja mi je da nam se vrati Oremuš!

'Moja izričita želja je da se Oremuš vrati. Trenirao sam ga i poznajem ga. No, klub (Hapoel Tel Aviv, nap. a.) pokušava zaraditi svaku kunu, on ima ugovor s klubom...'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 11. svibanj 2012. 20:04

Sutra u 19 sati Hajduk će odigrati zadnju utakmicu sezone protiv Lokomotive, potom u nedjelju u 16.30 protiv Uranije u Baškoj vodi. Puno je problema za tenera Mišu Krstičevića.

- Od starih zbog ozljeda neće igrati James, Lima, Andrić, Sharbiniji, Ozobić, Maloča, Lendrić je tek počeo trenirati, nije spreman ni Ljubičić. Potom od mladih Tomaš, Milić, Elez, Radošević i Džoni ne mogu - nabrajao je Krstičević.

Tko će onda igrati?

- Igramo stalno s onima koje imamo. Zadnji smo put rekli da su to mahom ozljede koje se vuku duže vremena. Lima od priprema, James je pauzirao radi aduktora. Srđan ima problema s mišićima još od Rijeke. Anas je došao na trening i opet rekao da ga boli niže u gležnju. Nije odradio trening do kraja. Sigurno neće biti u konkurenciji, Ozobića muči gležanj, stao je krivo na treningu. Maloči se ozljeda vuče već pet mjeseci, vrijeme je da se to konačno riješi. I Lendrić je imao dugu povredu gležnja kad mu je Andrijašević pao na tijelo. Kreši Ljubičiću su otišli prednji križni ligamenti i oporavlja se nakon operacije... - išao je Krstičević u detalje zdravstvenih problema njegovih pulena te nastavio:

- Milić već dugo vuče problem, 'štanga' mu je pala po gležnju. Elez ima problema s aduktorom, Radoševića od utakmice s Osijekom kada je na njega startao Smoje boli gležanj, Džoni je u četvrtak na treningu obnovio ozljedu zadnje lože.

Što onda očekivati od preostalih hajduka?

- S ovim što je ostalo moramo odraditi utakmicu. Trenirali smo korektno, momci su spremni ovi koji jesu. Nešto ćemo mijenjati da dođemo do optimalnog sastava. Vladislavić će igrati desnog bek, Medak zadnjeg veznog... Govorim o mladosti, plus neki stariji igrači, Jozainović će biti na lijevom beku, Milović i Neretljak straga, da iskustvom pomognu mlađima odigrati kvalitetnu utakmicu. Neće biti lako...

Ni igrači Lokomotive nisu baš iskusni?

- Velika je razlika imati 17 i 21 godinu. Momci s 21 godinom su s iskustvom, moći i karakterom. To su najbolje godine za igrače, a naši su igrači mladi sa 17 - 18 godina. Trebamo im dati podršku, ako vjerujemo da su oni ti. Još Radošević, Tomaš, Milić, Elez, Džoni... To su naše perjanice i bilo bi dobro da su s klubom i spremni, ali ih nažalost nemamo.

Otkrili ste nam pola sastava za sutra, a ostali?

- Lendrić je napravio tek tri treninga, ne želim brzati. Vidjet ću još za nekepozicije.

Radit ćete i idućeg tjedna?

- Imamo utakmice s Mosorom i Valom, u srijedu i nedjelju. Želim vidjeti igrače s posudbe i radit ćemo jednom dnevno, da se upoznam s nekima. Jonjića, Trebotića i još neke nikad nisam trenirao. Neće to biti nešto specijalno, ali bolje da se upoznamo i družim. Zanimaju me odnosi prema radu, ako bude 'žuganja', da znamo na čemu smo.

Hoće li te probne utakmice biti otvorene za javnost?

- Utakmice će biti zatvorene. Zadnji put smo ih otvorili, pa su nam se stvorili problemi.

Kako se vi osjećate čekajući početak priprema, slaganje novog Hajduka?

- Jedva čekam!

Nadzorni odnos vas podržava?

- Imaju korektan odnos prema meni. Velikih zahtjeva s obzirom na igrače koje imamo i one koje možemo dobiti kroz slobodne papire nema. Imamo naših mladih igrača i NO je shvatio da će uz mlade morati biti nekoliko iskusnijih igrača koji odgovaraju kvalitetom i ponašanjem. Najvažnije je da znaju igrati i da su dobri, potom da budu i primjer mladima, ponašanjem i zalaganjem na treningu.

Tražili ste Oremuša?

- Moja izričita želja je da se Oremuš vrati. Trenirao sam ga i poznajem ga. No, klub (Hapoel Tel Aviv, nap. a.) pokušava zaraditi svaku kunu, on ima ugovor s klubom, vidjet ćemo kako će to ići dalje.

Mišo Krstičević komentirao je i izbor igrača za Euro hrvatskog izbornika Slavena Bilića.

- Volio bih da ima još neki igrač iz našeg kluba. Vukušić je bio blizu, no eto nema ga. Slavenu želim svu sreću i nadam se da će ostvariti željeni uspjeh. On je birao igrače za koje vjeruje da će se uklopiti u njegovu viziju... - kazao je Krstičević. (ps)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 17:18