IVAN PERIC/CROPIX
TRILER NA KRAJU HNL-A

Najveći gubitnik lude završnice više neće šutjeti: ‘Ajmo podijeliti titulu, zna se tko je najbolji!‘

‘Pa ako nas ima i više mogli smo dijeliti titulu. Mislio sam, broje se golovi, a ne minute‘.
Piše: Darko Ružić/SNObjavljeno: 26. srpanj 2020. 22:31

Ništa te večeri nije otišlo na stranu Osijeka, pa ni ta utješna titula za naslov najboljeg strijelca HNL-a. A kakva je to samo završnia bila. Prije utakmica 36. kola Mirko Marić imao je na kontu 19, Mijo Caktaš 18, a Antonio Mirko Čolak tek 16 golova. No u senzacionalnom obratu upravo je napadač Rijeke odnio titulu najboljeg strijelca zabivši četiri pogoitka Istri u 4:1 pobjedi.


Marić je kraju opet ispao veliki gubitnik. Kao i prošle godine tako mu je i ove izmaknuo naslov najboljeg strijelca. Lani mu ga je uzeo Mijo Caktaš za jedan gol, a ovaj puta su njih dvojica kao i riječki napadač Antonio Mirko Čolak završili sezonu u HNL s po dvadeset postignutih pogodaka.


Ali, najbolji je - po propozicijama osmišljenim u HNS-u - od dva ili više igrača s jednakim brojem golova onaj koji od u igri proveo manje minuta.


"Nisam to znao. Oduvijek sam bio uvjeren da je najbolji onaj koji je dao najviše golova, pa ako nas ima i više da dijelimo titulu. Mislio sam, broje se golovi, a ne minute", izjavio je Mirko Marić o ispuštenoj tituli, a o suđenju na koje se Osječani dana snajviše osvrću, nije htio govoriti.


"Nije moje da o tome govorim, neću komentirati, a i znam, bolje mi je", procijedio je kroz zube očito nezadovoljstvo napadač Marić.


Zalagao se Marić u derbiju najviše što je mogao. Otvarao se i lijevo i desno, dijelio i upotrebljive lopte suigračima. Jednom mu je junak utakmice vratar Ivo Grbić skinuo težak udarac, ali nije mogao spriječiti ulazak lopte u mrežu gdje ju je smjestio u 58. minuti.


Bio je to trenutak kada je Osijek došao do poravnanja i kada je opkolio kazneni prostor Lokomotive, kada je pritisnuo sa svih strana i goropadno i opasno napadao.


No, nije to bila večer Osjećana, zaključio je to nakon utakmic ei kapetan Mile Škorić.
"Ne znam stvarno što bih rekao. Sreća nam je, ne prvi put, u potpunosti okrenula leđa. Ali to je sport, nogomet, moramo se pomiriti s tim da se ponekad sreće okrene i na krivu stranu".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:41