BORIS KOVACEV/CROPIX
POVRATAK SJAJNOG TALENTA

‘Nisam želio ići iz svog Zagreba, ipak sam purger‘ Dinamov mladi as se vratio kući, ali na posudbu

‘Zamolio bih vas da odgodimo intervju za nekih mjesec dana. Želio bih najprije odigrati...‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 04. veljača 2021. 15:07

Mladi Dinamov napadač Antonio Marin (20), do ljeta će biti na posudbi u Lokomotivi. Tako su, eto, uspješno okončani razgovori vodstva kluba s Kajzerice s Marinom, dogovoreno je da će pojačati Lokose i pokušati oživjeti pomalo zastalu karijeru.

Marin je, podsjetimo, jesenas otišao na posudbu u talijanskog drugoligaša Monzu, ali tamo se nije naigrao. Nastupio je na samo šest prvenstvenih utakmica, upisavši ukupno 86 minuta na tim dvobojima. U talijanskom je kupu, pak, odigrao jednu utakmicu, svih 90 minuta u napadačkom paru s Mirkom Marićem, u 0:2 porazu Monze protiv SPAL-a.

I nedavno se Marin vratio u Maksimir, pa je u dogovoru s Dinamom odlučeno da opet ode negdje na posudbu. Nekoliko je klubova bilo “u igri”, neki opet i iz inozemstva, ali ovaj je krilni napadač na kraju odlučio preseliti na Kajzericu, iako je tijekom pregovora s Lokomotivom zanimanje za Marina pokazala i Gorica.

Ovo je zacijelo najbolja odluka Dinamova neizbrušenog dijamanta - Marinu, naime, treba klub u kojem će igrati i definitivno potvrditi svoju nadarenost, dok je Lokosima potreban kvalitetan napadač. Trener Lokomotive Jerko Leko može na Marina računati već za subotnju utakmicu protiv Rijeke (Kranjčevićeva, 17.05 sati).

U srijedu smo, nakon potpisa ugovora, razgovarali s Marinom i kratko je rekao:

- Zamolio bih vas da odgodimo intervju za nekih mjesec dana. Želio bih, naime, najprije odigrati nekoliko utakmica i tek se onda pojaviti u medijima. Najprije se moram igrački vratiti, bit će vremena za razgovore. Nadam se da sam dobro odlučio, nisam želio sad ići nigdje iz svog Zagreba, ipak sam purger - rekao je Marin.

A trener Lokosa, Jerko Leko, kaže:

- Dolaskom srednjeg napadača Hadžića i Marina zaključili smo prijelazni rok i pokrili pozicije na kojima smo deficitarni, vjerujem da će obojica potvrditi kvalitet. Marina poznajem još iz kadetskih dana, kad sam bio trener juniora Lokomotive i radio nam je dosta problema iako je bio mlađi od ostalih igrača. Njegova nadarenost nije upitna, imat će kod nas dobru priliku da do kraja potvrdi talent. Razgovarali smo, vrlo je motiviran i nadam se da će se kod nas razviti u napadača ne samo prvoligaške, nego i reprezentativne vrijednosti. Potencijal svakako ima - smatra Leko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 23:10