CROPIX
 DAMIR KRAJAC
NOVE SANKCIJE

Nova kazna za Hajduk, čini se da će i ključnu utakmicu u borbi za drugo mjesto igrati na praznom Poljudu

Klub s Poljuda uz novi susret bez gledatelja kažnjen je i s 40 tisuća kuna
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. lipanj 2020. 12:35

Hajduk je zbog ponašanja dijela svojih navijača na nedjeljnom gostovanju kod Lokomotive kažnjen jednom domaćom utakmicom bez gledatelja.

Nakon tog susreta je u izvještaju delegata uz već tradicionalno paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava evidentirano bilo i neprimjereno skandiranje nekih gostujućih navijača, pa tako između ostalog i „oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati”.

Kako je Hajduk recividist, i tek je odradio prethodnu kaznu od dva susreta bez publike zarađenu u derbiju s Dinamom u ožujku, uslijedila je nova velika kazna.

image
CROPIX
DAMIR KRAJAC

S obzirom da je kazna izrečena u četvrtak, samo dan prije susreta protiv Slaven Belupa na Poljudu (petak 21.05 sati), te da stupa na snagu nakon konačnosti odluke, izgledno je da će se odnositi na iduću domaću utakmicu „bijelih” nakon ogleda sa sastavom iz Koprivnice.

U tom scenariju to bi bio derbi protiv izravnog konkurenta u borbi za drugo mjesto Osijeka 5. srpnja na Poljudu. No, o publici na stadionima uopće će odlučivati i epidemiološka slika u Hrvatskoj koja se zadnjih dana pogoršava. Klub s Poljuda uz novi susret bez gledatelja kažnjen je i s 40 tisuća kuna, a Lokomotiva kao organizator susreta s 10 tisuća kuna.

Na utakmici Slaven Belupo-Rijeka manja grupa pripadnika navijačke skupine Armada u 67. minuti neprimjereno je skandirala prema domaćem igraču br. 19 čime je počinjen prekršaj kažnjiv po članku 88. DP HNS-a pa je zbog ponavljanja prekršaja HNK Rijeka kažnjen igranjem jedne utakmice (nakon konačnosti odluke) bez gledatelja na sjevernoj tribini Stadiona HNK Rijeka i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.

Zbog upaljenih desetak pirotehničkih naprava od strane pripadnika navijačke skupine BBB na utakmici Gorica-Dinamo, pri čemu je pet baklji u 81. minuti ubačeno u teren za igru pa je utakmica bila u kratkom prekidu, GNK Dinamo je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna, a HNK Gorica kao organizator utakmice iznosom od 6.000 kuna.

NK Slaven Belupo mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a na utakmici Slaven Belupo-Rijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 10:45