Ronald Gorsic / CROPIX
SVIMA JE DAO DO ZNANJA

ONO ŠTO JE BJELICA UČINIO VATRENOM UOČI HAJDUKA BILA JE JASNA PORUKA OSTALIMA Evo zašto je trener Modrih 'udario' na jednu od najjačih karika kluba

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. svibanj 2019. 00:47

Budimo iskreni, nije to sad bio neki veliki skandal, afera. Ali u sezoni kad je u svlačionici uistinu vladao sklad, kad su igrači prštali od zadovoljstva unatoč stalnim rotacijama, vijest da je Nenad Bjelica kaznio jednog od najboljih igrača i reprezentativca tribinom u najvećem derbiju svakako je - vijest. Bilo je, naravno, tijekom sezone sitnijih nervoza i trzavica, kao što ih ima u svakoj svlačionici na svijetu, međutim u usporedbi s nekim prijašnjim sezonama kad je znalo biti i ozbiljnih kršenja discipline, ovo su doista promili.

Petković je, dakle, zakasnio na jedno obvezno snimanje. Bjelica mu je rekao da ne treba ni trenirati i poslao ga je na tribinu za derbi s Hajdukom. Uz dodatak da Petković nije suspendiran niti će biti ozbiljnije kažnjen, bilo i prošlo. Ali je Bjelica time, zapravo, poslao poruku ostatku svlačionice.

Rijeka, 110519.
Stadion Rujevica. HNK Rijeka - Dinamo, 33. kolo, 1. HT nogometna liga.
Na fotografiji: Catherine Kevin Theopile i Stjepan Loncar.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

“Udario” je na jednu od najjačih karika, ne kako često treneri znaju autoritet graditi na najmanje bitnima, nego na igrača koji je aktualni reprezentativac i kojega je baš on, Bjelica, “gurao” u reprezentaciju, spominjao ga u tom kontekstu dok su još mnogi sumnjali. Ali primijetio je Dinamov trener da Petković u zadnje vrijeme nije “onaj Petković”, djelovao je ponekad nonšalantno, opušteno. Ni forma mu nije kao jesenska, pa ni statistika nije takva, a kad je stigao i ovaj prijestup, Bjelica je povukao potez.

I time poručio da nakon povijesne sezone nema opuštanja, nema “laganice”, već da ih sve čeka novo dokazivanje na pripremama, da očekuje da svi budu još bolji nego ove sezone. Nema predaje!

Zagreb, 260519.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 36. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 
GNK Dinamo -  Hajduk Split.
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

A što se Petkovića tiče, ovog proljeća zabio je u HNL-u samo tri pogotka. Od toga dva s bijele točke. Naravno, ona dva u Europskoj ligi, Viktoriji Plzen i Benfici, također se ne zaboravljaju. No, upao je kasnije u malu krizu, ne treba ga razapeti, puno mu se toga dogodilo u životu i karijeri u zadnjih devet mjeseci, od sporednih uloga u Seriji A do suigrača najboljem igraču svijeta u prošloj godini. Na tom su putu normalne oscilacije, nije lako držati stalno istu razinu, nositi se svime što znači takav iskorak koji je napravio u ovoj sezoni. No, kriza je valjda ipak prolazna, Bjelica od Petkovića očekuje jednake partije kakve je pružao i prošle jeseni, a ujedno je i njegovim suigračima ovime jasno dao do znanja da se ljestvica iduće sezone dodatno podiže.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 14:35