Drago Sopta/Cropix
JURČIĆ JE HEROJ ULICE

'Ovo je moja satisfakcija. Najveći kompliment? Da smo igrali kao Zvezda 1991!’

'Neću još ni o kakvim željama. Imamo uzvrat u Malmöu koji moramo odraditi, ne smije biti opuštanja. Prvi put ću reći da sve podređujem toj utakmici, a ne prvenstvenoj'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. kolovoz 2011. 13:07

Hrpa registratora ispod ruke, ostao je u svojoj kancelariji zadnji nakon treninga.

- Evo, pripremam se za Osijek!

Tako je Kruno Jurčić proveo četvrtak prijepodne, dan poslije večeri u kojoj je 'sve došlo na njegovo’. Čitavu je nogometnu karijeru bio 'vodonoša’, on je bio taj koji je trčao za Bobana, Prosinečkog, Asanovića, on je tu da doda prvome do sebe. Koliko god vrijedan, koliko je njegov doprinos često bio u sjeni i neprimjetan, 'igraš kao Jurčić’ nije baš bio kompliment.

Daleko od obožavanja, bio je ismijavan i kao trener, otišao je iz Dinama u prvome mandatu kao promašeni slučaj. Bio je 'bahat’, 'umišljen’, ostao je 'onaj Jurčić’, nemaštoviti momak iz igračkih dana. Takva je bila prevladavajuća percepcija, poneki fanatik koji se usudio reći da u tom Jurčiću ima nešto, da bi on mogao jednoga dana postati dobar trener, bio je neshvaćen 'poput Galilea’. Prije tri mjeseca radile su se ankete, jedna do njih i na službenoj Dinamovoj stranci, pitalo se navijače koga bi željeli za novoga trenera Dinama. Najčešći je odgovor bio - samo ne Jurčić!

- Ne doživljavam sve te komentare i poruge navijača i javnosti. Ja imam svoj put, zacrtao sam ga i želim ga ostvariti. Moj je san Liga prvaka! - rekao je prvoga dana svoga mandata i krenuo na posao.

Prošle su godine, gotovo 20, a te maksimirske večeri Jurčić je, prvi put u životu, bio na štihu. Prvi put u životu mu se klanjaju, ovaj put nije 'pomoćna radna snaga’ već prvi general. Prihvaćen i priznati pobjednik. Za izvedbu u utakmici protiv Malmöa i najodlučniji njegovi kritičari nisu mogli pronaći zamjerku.

- Bilo je tu puno mojih unutarnjih borbi, naravno da je ova pobjeda velika satisfakcija, a najviše me muči što nemam dovoljno vremena u njoj uživati - kazao je iskreno Jurčić.

Divi se Joseu Mourinhu, kako mu se snovi ostvaruju, sigurno bi Dinamovom treneru Krunoslavu Jurčiću najveći poklon bio susret s Portugalcem u Ligi prvaka.

- A ne, neću još ni o kakvim željama. Imamo uzvrat u Malmöu koji moramo odraditi ozbiljno, ne smije doći do opuštanja. Prvi put ću reći da sve podređujem toj utakmici, a ne sljedećoj prvenstvenoj - kazao je Jurčić.

Vratili smo se malo i toj hrabroj izjavi da 'ništa ne može Dinamu uzeti Ligu prvaka’.

- Bilo je malo smjelo, možda jest. Jer kad pogledate kako se utakmica razvijala, mogla je završiti drugačije, ipak je bilo 1:1 na poluvremenu. Međutim, kad živite s momčadi 24 sata na dan, kad znate kako igrači dišu i što mogu, onda to možda i nije tako smjelo.

Primio je niz čestitki, kao najdražu, ili najveći kompliment, izdvojio je ovu:

- Moj prijatelj iz Pule, inače veliki zvezdaš, poslao mi je poruku: 'Igrali ste kao Zvezda 1991!’ Taj je čovjek vatreni navijač Zvezde, ostao je ovdje i u vrijeme rata, znate kako su oni 'bolesni’ u tom navijanju. Kad on kaže da smo igrali kao Zvezda '91., onda je to stvarno veliki kompliment.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:22