Drago Sopta/CROPIX
VRATAR AIK-A

Turina poručio iz Švedske: 'Malmö se predao, o Dinamu ovdje više nitko ne priča'

'Treba ozbiljno odraditi tih 90 minuta. Vraćaju se Malmöu dva-tri igrača koji nisu igrali u prvoj utakmici, pogotovo Ricardinho, oni kod kuće igraju dobro, stadion će biti pun'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. kolovoz 2011. 10:58

Što je novoga u Švedskoj, kako se Malmö iščekuje uzvrat s Dinamom? Opet teška pobjeda na domaćem terenu, tek u 88. pao je GAIS (2:1), pogotkom Fernandeza. Čini se kako se u redovima švedskog prvaka ništa nije promijenilo od susreta s Dinamom, kako je nagla preobrazba između dviju utakmica potpuna utopija.

I Ivan Turina, vratar stockholmskog AIK-a, potvrđuje takav dojam, za njega je Dinamo već član Lige prvaka.

- Ne razumijem još potpuno jezik, nisam nešto previše niti čitao novine, ali čim ih otvoriš, odmah ti je jasno. Ovdje Dinamo više uopće nije tema, sve su tiše priče kako Malmö može išta napraviti u uzvratu. Oni su se oprostili od Lige prvaka i već govore o Europskoj ligi. Vidim to i po medijskom interesu, prije prve utakmice svakih pet minuta zvali su me novinari, zvale su televizije, svi su pitali za Dinamo. od prve utakmice nitko me nije nazvao - otkriva Turina prevladajuće mišljenje u Švedskoj.

- I trener Norling kazao je da su izgubili od bolje momčadi i da se ne treba ičemu nadati u Malmöu, da je Dinamo za njih drugi svijet. A i moj trener u AIK-u slaže se da su Modri odigrali vrhunsku utakmicu, da nisu uopće razina za usporedbu s Malmöom.

Sve to ipak ne znači da Dinamo čeka lagan uzvrat.

- Ne, nipošto, treba ozbiljno odraditi tih 90 minuta. Vraćaju se Malmöu dva-tri igrača koji nisu igrali u prvoj utakmici, pogotovo Ricardinho, oni kod kuće igraju dobro, stadion će biti pun, Dinamo neće lako do trijumfa. Ali, kažem, u neki veliki preokret ovdje nitko ne vjeruje, četvrti pogodak u Maksimir potpuno ih je presjekao, da ostalo 3:1, možda bi nešto i bilo moguće. Ovako, Dinamo je u Zagrebu odradio više od 90 posto posla.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 22:32