DAMIR KRAJAC/CROPIX
IGRAČ BUDUĆNOSTI

Proslavljeni hajdukovac nahvalio dinamovca: ‘Podsjeća na mene, ubrzo će postati hrvatski reprezentativac‘

Iz menadžerskih izvora saznajemo da je dosad već imao nekoliko vrlo zanimljivih ponuda
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. srpanj 2021. 15:48

Kristijan Jakić (24) bio je uz Lovru Majera najbolji igrač Dinama protiv Omonije. Asistencija i pogodak, uz to dominacija u veznoj liniji. Hrvatski dragovoljac je bio slabašan suparnik, ali trener Damir Krznar ga je ipak gurnuo u udarni sastav, Modri si nisu smjeli dozvoliti kiks, a u tom slučaju je Jakić neophodan. Iako je potrošio mnogo energije protiv Ciprana, Krznar ništa nije htio riskirati, igranje bez Kristijana uvijek je rizik.

Znalo se da je izvrstan defenzivni vezni igrač kad je iz Lokomotive u kolovozu 2020. godine stigao u plavi klub, konačno zato je i doveden. Do sada je odigrao 127 prvoligaških utakmica otkako je 2015. godine debitirao za Split, a u europskim ogledima nastupio je za Modre 17 puta, europsku premijeru imao je protiv Ferencvarosa u Budimpešti u rujnu prošle godine. Malo po malo, Jakić je postao dio maksimirskog Dream teama, standardni član udarne jedanaestorice, bez njega se više ne može zamisliti modra udarna momčad. Vrlo brzo nakon tog euro debija u Budimpešti, mjesec dana kasnije, dogodio mu se kiks na maksimirskoj utakmici s Feyenoordom, manjak koncentracije i impresioniranost doveli su do toga da je neoprezno skrivio jedanaesterac, koji je srećom po njega obranio Livaković.

image
Kristijan Jakić
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Stalni starter

Kao da je taj skrivljeni jedanaesterac bio na neki način prijelomnica Jakićeve karijere. U sljedećoj utakmici protiv CSKA trener Zoran Mamić ostavio ga je doduše na klupi, ušao je tek u 66. minuti... No, od tada, od 29. listopada 2020. godine do utakmice s Omonijom, Jakić je svaki puta bio starter u Dinamovoj udarnoj postavi. Bio je jedan od bitnih igrača u po mnogima najboljoj Dinamovoj sezoni u povijesti. Skrivljeni jedanaesterac bo mu je škola, nakon toga je samo postajao sve bolji, iz utakmice u utakmicu.

Stasom i načinom igre podsjeća na slavnog hajdukovca Ivana Gudelja. Jakić je Imoćanin, iz sela Runovići, dok je Gudelj iz Zmijavaca, sela su smještena jedno do drugoga...

- Iz Runovića je i Iko Buljan, te Branko Tucak, koji je također kao i Jakić igrao u Dinamu. Kristijan je iz Mračaja došao do Dinama i napreduje sjajno. Gledao sam utakmicu i baš mi je bilo drago što je još jedan igrač iz Imotske krajine postao tako dobar igrač u respektabilnom europskom klubu kakav je Dinamo. Od mene se kao igrača očekivalo da razgrađujem igru suparnika, da je gradim, asistiram i zabijam. Jakić je na pravom putu da upravo bude takav igrač, da ima sve te komponente. Odličan je u defenzivi, a ima i fantastičnu loptu, eto protiv Omonije je imao sva tri segmenta koji čine vrhunskog veznog igrača, razgrađivao je igru Ciprana, asistirao je i zabio pogodak. Držim da će Jakić vrlo brzo postati hrvatski reprezentativac - kazao nam je Gudelj.

image
Ivan Gudelj
ANTE CIZMIC/CROPIX

Iz menadžerskih izvora saznajemo da je Kristijan već do sada imao nekoliko vrlo zanimljivih ponuda, ali da je kazao da želi ostati u Dinamu, da tu još želi napredovati, odrasti na toj velikoj nogometnoj razini. Naravno, nije više dijete, već ima 24 godine, ali kako kaže, u Dinamu i dalje želi učiti.

Nakon odlične partije protiv Omonije i isto takve protiv HD-a, čestitali smo Jakiću na krasnoj izvedbi, zahvalio se i kazao...

- Bila je to vrlo teška utakmica. Znali smo da su Ciprani dobar suparnik, te da ćemo se morati namučiti kako bi postigli pogodak. Ipak, cijelu utakmicu smo bili bolji i dominirali, zabili smo dva pogotka, mogli smo i više, ali pobjedi ne treba gledati u zube - kazao nam je Jakić.

Paklena temperatura

Veli da je Modrima pao kamen sa srca kad je Majer zabio prvi pogodak.

- Nakon poraza od Slavena Belupa bili smo pod malim pritiskom. Znali smo da jednostavno moramo pobijediti Ciprane, iako vrijeme baš nije bilo na našoj strani. Bilo je jako sparno, teško je bilo disati, teško je bilo trčati. Ali dali smo sve od sebe i zasluženo pobijedili.

image
Kristijan Jakić
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix


A kako li će vam tek onda biti u Nikoziji, na tamošnjoj paklenoj temperaturi? Iako je doduše utakmica pomaknuta za dva sata...

- Uvjerljivo smo pobijedili Hrvatski dragovoljac. Samo pobjede dižu atmosferu, nakon gostovanja kod HD-a s trijumfom krećemo prema Nikoziji po 3. pretkolo Lige prvaka. Ne, neće nas zaustaviti paklena temperatura u Nikoziji, morat ćemo se priviknuti i - pobijediti - zaključio je Jakić.

Na ovogodišnjim zimskim pripremama u Rovinju, u intervjuu nam je Jakić kazao...

- Želim dostići sam vrh nogometa, recimo zaigrati u Real Madridu.

Čudno smo ga pogledali, malo se i nasmijali... Nakon sjajnog europskog proljeća u kojem je bio jedna od ključnih karika Modrih, te nakon starta ove sezone, više se ne čudimo i ne smješkamo toj njegovoj rečenici...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 22:00