Ante Čačić

 RONALD GORSIC Cropix
MODRI UOČI VARAŽDINA

Drmić se probudio, ali Ante Čačić još čeka dvojac koji nikako da zablista u punom sjaju

Jedan je dinamovac već godinama na mapi čudo od igrača, ali vrijeme prolazi i već su mu 24 godine...
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 19. veljača 2023. 10:27

Dinamova svlačionica je tvrđava od koju se odbijaju svi vanjski utjecaji, uvjeravao je Josip Drmić javnost u razgovoru za Sportske novosti proteklih dana. Da ne bi ostalo na riječima, odmah je ugradio dva gola u 3-1 trijumf protiv Splita u kup dvoboju u Parku mladeži. Koliko god bočni udari iz političke sfere bacali momčad iz ravnoteže, ona na startu proljetne polusezone odolijeva i ostaje na šampionskom kursu, ali ako navijače namjeravaju pozvati na stadion trijumfalnim maršom, ipak će im trebati nešto više od probuđenog Drmića.

Pripreme

S utakmicom u rukama igrači Ante Čačića trenutačno na računu čuvaju osam bodova prednosti ispred Hajduka i ostatak kampanje zapravo igraju kao pripremu za sljedeće europsko ljeto. Varaždin je u tom smislu prilika za isprobavanje opcija. Premda su to u prošlosti znale biti guste utakmice, grad tradicionalno naklonjen plavima ložio se na prvakov skalp, ovaj put Čačić uživa mali luksuz da može rasporediti snage. Tjedan dana poslije čeka ga derbi s Hajdukom u Maksimiru: pobjedom u tom dvoboju, neovisno o ishodu varaždinskog meča, ubio bi i posljednju naznaku neizvjesnosti u borbi za titulu.

image

Josip Drmić

MATIJA DJANJESIC Cropix

Tko uskače?

A kad je o Hajduku riječ... Bijeli su najvećem rivalu prokrčili put prema trijumfu onom koračnicom kroz Varaždin u režiji Rokasa Pukštasa otprije tjedan dana. Na neki je način prostro crveni tepih Dinamovim strijelcima, ali tu se sudaramo s malim problemom. Svi Dinamovi kapitalni uspjesi u posljednje tri ili četiri godine obilježeni su potpisima Oršića i Petkovića. U nedjelju u Varaždinu niti jednog neće biti na terenu.

Tko onda uskače? Probuđeni Drmić svakako. Njegovih prvih šest ili sedam mjeseci u Dinamu može izgledati kao da je bilo obilježeno sinkopama: 30-godišnjak nije uhvatio onaj ritam na koji nas je naučio u dresu Rijeke. Bori se s kroničnom ozljedom koljena, nije se predstavio kao ‘killer‘ kakvog je Dinamo očekivao, ali na kraju balade svejedno je okrenuo brojčanik i stigao do brojke od 11 golova. U HNL-u će se kao strijelac (samo) pet golova teško umiješati u borbu za ‘zlatnu kopačku‘, ali Drmić je svoje golove rasporedio - još četiri je dodao u eurokupovima te dva u nacionalnom kupu.

image

Dario Špikić protiv Slaven Belupa

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

A tko bi Drmiću u novim okolnostima mogao ili morao ponuditi ruku, ne samo u Varaždinu nego u perspektivi? U prvom redu Špikić i Ivanušec, dvojac u kojem prepoznajete neki zatajeni potencijal, ali nikako da zablistaju u punom sjaju. Špikić je Čačićev ‘proizvod‘, 69-godišnji trener vjeruje krilnom napadaču na čijem se repertoaru povremeno zavrte blistavi driblinzi i sjajne asistencije, ali sa samo četiri gola u HNL-u ne može računati na novu kreditnu tranšu. Svoj nogomet Špikić će morati oplemeniti nečim konkretnijim, jer u tim nogama ima baruta. Tu je i Menalo, ali njega nema zbog potresa mozga...

Najtalentiraniji Dinamov nogometaš - Ivanušec u sezoni 2020/21. postigao je sedam golova u prvenstvu, a sada se zaustavio na dva i ne izgleda kao igrač opasan za protivnički gol.

image

Luka Ivanušec protiv Istre 1961

RONALD GORSIC Cropix

Ante Čačić trebao bi pronaći način da tog ozbiljnog igrača promovira u kandidata za ozbiljan transfer jer Ivanušec je već godinama na mapi čudo od igrača, ali vrijeme prolazi i već su mu 24 godine...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 06:52