Marco Pašalić

 GORAN MEHKEK Cropix
LOV NA DVOSTRUKU KRUNU

Zvijezda Rijeke o raspletu sezone: ‘Nema da mi moramo nešto. Proslava gola? Nisam znao di trčim‘

Marco Pašalić je postigao prvi gol za Rijeku na utakmici protiv Rudeša
Piše: SNObjavljeno: 01. travanj 2024. 18:43

Marco Pašalić ima ludu sezonu. Došao je u Rijeku iz druge momčadi Borussije Dortmund i u prvom dijelu sezone toliko oduševio sve ljubitelje nogometa da nikoga nije iznenadilo kada ga je izbornik Zlatko Dalić pozvao u reprezentaciju. No, drugi dio sezone ne ide onako kako je Pašalić zamišljao - nije bilo golova, asistencije, ali ni igre pa ga je trener Željko Sopić u nekim utakmicama preselio na klupu. Tamo nije bio u subotu, kada je Rijeka gostovala kod Rudeša i pobijedila s 3:0, a upravo je Pašalić postigao prvi gol na utakmici.

- Rekao mi je šef prije utakmice da ću zabit i onda sam zabio u devetoj minuti i onda nisam znao di trčim, što radim. Emocije su me nosile - rekao je Pašalić u emisiji ‘Pod stijenama Kantride‘ Radio Rijeke.

Rijeku sada čeka polufinale Kupa Hrvatske i novo gostovanje u Kranjčevićevoj, ovaj put protiv Lokomotive u srijedu.

- Idemo po pobjedu! To je bitno. Ako ne bude moguće igrati, ako ja budem na klupi, naprimjer, neka drugi igraju. Meni je samo bitno da mi pobijedimo utakmicu. I kako god da pobijedimo, nije bitno, jer to su uvjeti. Ako bude kiša padala i ako bude loš teren, onda će opet bit‘ ‘fajt‘ do kraja. Meni je samo bitno da pobijedimo jer je meni uvijek do momčadi. Ja sam na drugom mjestu, a meni je ekipa na prvom.

S obzirom na to kako je Rijeka izgledala u prvom dijelu prošle sezone i na sve promjene koje su se dogodile na Rujevici teško je bilo za očekivati da će se Sopićeva momčad boriti za dvostruku krunu. No, to je trenutno tako - polufinale Kupa je pred nama, a u SuperSport HNL Rijeka drži prvo mjesto s pet bodova više od Dinama od kojeg ima utakmicu više. Hajduk je, kako stvari stoje, porazom od Modrih izgubio šansu za naslovom jer sada zaostaje čak sedam bodova.

- Mi smo navikli pobjeđivat‘, to je bitno. Što znači navikli? Mi smo naučili igrati po lošim terenima i pobjeđivat‘. I ako je 1:0. I to moramo ponijet‘, tu motivaciju i tu snagu u tu utakmicu. Mi smo skroz opušteni. Imamo dobru atmosferu. Ne gledamo previše ljestvicu, ne gledamo druge klubove previše, fokusiramo se na nas. Nema da mi moramo nešto. Mi si uvijek kažemo: da jednog dana da se ne kajemo, da nismo dali sve od sebe. I to je to - zaključio je Pašalić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 20:03