LUKAS SCHULZE
VELIKI POSAO

Senzacionalni transfer! Bivši grčki reprezentativac koji je vrijedio 18 milijuna eura potpisao za Lokose

Od 2010. je igrao u Njemačkoj, promijenio je četiri velika kluba – Schalke, Bayer, Leipzig i HSV
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 27. listopad 2020. 18:40

Senzacionalni je transfer napravila Lokomotiva! Na Kajzericu, naime, kao slobodni igrač dolazi bivši grčki reprezentativac Kyriakos Papadopulos (28)! Ovaj je srednji branič za Grčku odigrao 29 utakmica (postigao je četiri pogotka, bio je jedan od najboljih igrača na Euru 2012.), najmlađi je debitant u grčkoj ligi, nastupivši 2007. za Olympiacos s nepunih 16 godina (točnije, s 15 godina i 283 dana), a od 2010. je igrao u Njemačkoj, promijenio je četiri velika kluba – Schalke, Bayer, Leipzig i HSV!
Papadopulos je, neprijeporno, u vrhu popisa inozemnih nogometaša zvučnoga imena i bogate karijere koji su igrali u Prvoj HNL, uz bok Nowotnyju, Cufreu, Milevskom... Potpisao je s Lokosima jednoipolgodišnji ugovor, a svojim dolaskom neće srušiti hijerarhiju realnih plaća u svlačionici kluba s Kajzerice. Kako je uopće ovaj Grk došao do Lokomotive?


- Papadopulosu je istekao ugovor s HSV-om, pa se vratio u Grčku, želio je u domovini nastaviti karijeru. Međutim, nije se uspio dogovoriti ni s jednim klubom, prošao je prijelazni rok, došli smo do njega i brzo smo se dogovorili. Sad je na prekretnici karijere, novac mu nije najvažniji, želi se vratiti na veliku scenu i vjerujem da će njegov dolazak biti obostrano koristan, te da ćemo u budućnosti napraviti još jedan ozbiljan transfer. Bit će plaćen poput, primjerice, Pivarića i Jelavića, tako da nismo porušili hijerarhiju plaća, niti ćemo to ikada uraditi. Iskusan igrač poput Papadopulosa trebao bi nam biti pojačanje, a sad smo ionako deficitarni na poziciji srednjeg braniča, budući da Jon Mersinaj mora ići na operaciju - rekao nam je Lokomotivin direktor, Božidar Šikić.

image
FRANCOIS NEL

Papadopulos je posljednjih godina imao dosta problema s ozljedama, a u vrijeme svojih najboljih igračkih dana, na tržištu je vrijedio čak 18 milijuna eura! Igrao je u ozbiljnim njemačkim klubovima, a za njega su svojedobno bili zainteresirani Milan i Liverpool, a istaknimo da ga je prošloga tjedna Milan opet želio dovesti, ali nisu se dogovorili.

Prije osam godina, Schalke mu je poboljšao i produžio ugovor kako bi ostao u Gelsenkirchenu, Papadopulosa je tada htio kupiti i ruski Zenit. No, nedugo poslije počela je kalvarija ovoga igrača s ozljedama koljena i ramena, u dva je navrata morao operirati koljeno i pauzirao je čak 383 dana! Potom je otišao na posudbu u Leverkusen, da bi Bayer i otkupio njegov ugovor, ali zbog ozljede desnog ramena opet je pauzirao tri mjeseca.

Vratio se na travnjak, otišao je na posudbu u Leipzig, a u siječnju 2017. potpisao je za HSV. Opet je igrao odlično, postao je i dokapetan kluba, ali onda ga je, u srpnju 2018. iznova koljeno izbacilo iz takta i na rehabilitaciji je proveo čak 154 dana. Posljednju je utakmicu odigrao u veljači ove godine za drugu momčad HSV-a, nije se s njemačkim klubom dogovorio o ostanku i ljetos je kao slobodan igrač napustio HSV. I sad je, eto, došao u Lokomotivu.

Bude li zdrav, Papadopulos će sigurno biti osjetno pojačanje za obranu Lokosa. Nadajmo se da su mu koljeno i rame sad u redu, da se neće ponoviti “slučaj Nowotny”, kad je proslavljeni Nijemac prije 14 godina došao u Dinamo i zbog “staklenih koljena” odigrao je samo deset utakmica i okončao je karijeru na kraju jeseni 2006.

image
SOFASCORE ZA SN

SofaScore za SN

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:29