Ante Čizmić/CROPIX
BALAKOV ZADOVOLJAN

'Stoke je prava kućna ekipa, ovdje se teško igra. Zašto bih riskirao? Čekam ih u Splitu'

Nisam htio previše riskirati, zašto bih, nije ovo jedna jedina utakmica pa da morao preokrenuti, igraju se dvije, ostavimo to za naše poluvrijeme, kazao je Balakov
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. srpanj 2011. 01:54

Trener Hajduka Krasimir Balakov priznaje da je rezultat ispao bolji od igre, mnogo je htio, malo je toga ostvario:

- Nije krenulo dobro, odmah sam sredinom prvog dijela poslao na zagrijavanje Ivana i Ahmada (Vukovića i starijeg Sharbinija op. a.), ali je bilo "trudno", teško da se nešto odmah mijenja. Pričekao sam... Kasnije smo se ipak dobro nosili, drugo poluvrijeme smo čak i probali da igramo, imali smo jasne situacije i za udarac, mislim da je drugo poluvrijeme bilo puno bolje od prvog dijela. Nismo uzeli takav rizik kao da se igra jedna jedina utakmica, ipak smo razmišljali o revanšu, pa nisam htio previše riskirati izmjenama. Dobro je da je i ovako završilo, ostaje nada u revanš.

Pitali smo Balakova dalje, o izmjenama?

- Odgodili smo odluku i ostaje nam sad sve u revanšu...

Balakov je pričao:

- Stoke je kućna ekipa, domaćinska, ovdje teško da se može igrati normalno, oni forsiraju pritisak, skok, pa koliko izdrže, to smo znali... Samo na duge lopte... Dočekali smo drugu utakmicu u Splitu živi i zdravi i to će biti drugi, sasvim drugačiji meč. Ne, nisam htio previše riskirati, zašto bih, nije ovo jedna jedina utakmica pa da morao preokrenuti, igraju se dvije, ostavimo to za naše poluvrijeme. Bolje je sačuvati 0:1 nego riskirati. Kako da izvadim bilo koga od trojice igrača sa sredine terena i poremetim balans koji smo napokon pronašli – rekao je Balakov.

Njegov kolega sa suprotne strane, Tony Pulis, s klupe Stoke Cityja govorio je:

- Zahvaljujem publici, atmosfera je bila izvanredna, došli su nas podržati i na tome im zahvaljujem, krenuli smo dobro, ali nismo u stanju držati taj ritam svo vrijeme. Nemojte biti razočarani što nismo pobijedili većom razlikom, oni imaju dosta dobrih igrača, iskustvo igranja ovakvih utakmica po Europi, mi smo na ovakvoj sceni kao obični debitanti. Mi smo još u fazi priprema i imamo nekolicinu igrača koji su vrlo, vrlo umorni ("very, very tired").

Poručio je domaćim reporterima da je 1:0 dobar rezultat, a da ih dolje u Splitu čeka težak test:

- O, i dolje znam da naprave paklenu atmosferu, bit će 30.000 navijača i to će biti veliki test za moje, prava priprema za naše prvenstvo. Imamo dobar rezultat, šteta što nismo ostvarili još jedan pogodak razlike, ja sam priželjkivao 2:0, dobro je počelo, ali iskustvo iz igrača iz Splita nas je na kraju ipak zaustavilo, spriječilo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 15:24