Igor Tudor na Maksimiru
 SCREENSHOT
POBJEDA USRED MAKSIMIRA

Tudor oduševljen: ‘Trebali smo im zabit još barem dva gola, ali treba reći - nije ovo najbolji Dinamo!‘

‘Mislim da je mojim igračima i taj taj novi sistem igre malo pomogao, da su se dobro snašli u tome‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. srpanj 2020. 08:14

Nakon dva poraza u nizu i četiri u posljednjih pet kola, Hajduk nije mogao poželjeti bolje mjesto od prekida crne serije od stadiona Maksimir. U sjajnom derbiju 34. kola Prve HNL Hajduk je pobijedio Dinamo sa 3:2.


Bio je to odličan i sadržajan derbi u kojem je Dinamo vodio 1-0 i 2-1, ali je Hajduk ipak uspio okrenuti rezultat.
Golove za Dinamo zabili su Luka Ivanušec (13), Mislav Oršić (61), dok su strijelci za goste bili Mario Čuić (31, 82) i Theophile-Catherine (86-ag).


Dodajmo kako je Mijo Caktaš promašio kazneni udarac za Hajduk u 22. minuti promašivši cijeli gol, dok je Dinamo od 45. minute igrao bez isključenog Amera Gojaka.


"Mislim da smo stvarno odigrali jednu dobru utakmicu, mislim da je i rezultat stvarno dobar za Dinamo, imalo smo i još dosta šansi i mislim da smo ih nadtrčali, imali smo i tog igrača više i vraćanje iz tog jednog negativnog rezultata što nikad nije lako. Tako da baš mi je drago zbog momaka, malo zadovoljštine, malo podstrijeka za ova preostala dva kola, da završimo što je najbolje moguće".


Trener splitskog sastava je istaknuo kako je Hajduk trebao zabiti još koji pogodak.


"Mi smo Dinamu darovali dva gola, a mogli smo zabiti još dva, tri. Mislim da je mojim igračima i taj taj novi sistem igre malo pomogao, da su se dobro snašli u tome. I dalje nam je problem šesnasterca gdje naši napadači nisu tipične devetke nego više krilni napadači tako da sa nekim drukčijim tipovima igrača, mislim da bi to bilo riješeno i ranije, ali šta je tu je. Na ovaj način imamo i dva vezna koji mogu zabit gol, kao što su Basel i Čuić i to se na kraju pokazalo i dobitnom stvari za nas. Evo, drago mi je uvijek pobijedit Dinama, ovdje na Maksimiru pogotovo. Ja sam zadovoljam iako treba reć da nije ovo ni najbolji Dinamo, i da nisu ni oni u nekom super momentu. Međutim, te ne umanjuje našu pobjedu, s obzirom da se igralo ovdje na njihovom terenu. Drago mi je najviše zbog momaka koji će dobit jedan novi poticaj za nastavak dalje", zaključio je Tudor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:40