CROPIX
UTAKMICA ‘ISTINE‘

U Osijeku misle da je najbolji u Hrvatskoj iako nije Vatreni: ‘Jesam li bolji od Livakovića? Neću o tome‘

"Ivica je na visokoj, reprezentativnoj razini forme i zaslužuje pohvale", kaže trener o svom igraču
Piše: Darko RužićObjavljeno: 11. veljača 2021. 17:54

Pet utakmica uzastopce vratar Osijeka Ivica Ivušić ima čistu mrežu. Niti jednom ga protivnički igrači nisu svladali. Sjajnim ih je obranama uvijek u tome zapriječio i potvrdio kako je jedan od najboljih pojedinaca među Bijelo-plavima. Iako, on sam, skroman, kakav je uvijek i u svakoj prigodi, o svojim zaslugama ne voli pričati.
- Pohvale idu na račun cijele momčadi, svih nas - kazao je Ivica Ivušić.

A kad ne govori on o sebi, govore drugi. Imaju za to i te kakav opravdani razlog.
- Ivica je dugo na visokoj razini forme, nedvojbeno one reprezentativne i zaslužuje sve pohvale za obrane u ovom prvenstvu, a posebno sada u njegom proljetnom nastavku - izjavio je trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica.

No, niti to nije samog Ivušića navelo da bar malo zasluga pripiše isključivo sebi.
- Ne, niti jedan pojedinac ne treba u krupni plan, nego cijela momčad. Igramo disciplinirano i odgovorno, taktički odlično, a kada je tako i kada svaki obavi svoj posao, onda je tako kako je sada kod nas. Naša je snaga uvijek u momčadi i njenom zajedništvu koje je besprijekorno - tvrdi Ivušić.

Imati takvog čuvara mreže svakoj je momčadi, svakom treneru, prava blagodat. Ivušić po općoj ocjeni svoje najbolje obrane u karijeri ima baš ove sezone...
- Ne razmišljam tako, ne opterećujem se, ali činjenica je, slažem se, ovo mi je do sada najbolja sezona. Iako, ni prošla nije bila loša, dapače. U jednom sam trenutku i tada imao čistu mrežu čak 489 minuta. A lijepo bi bilo i u subotu se iz Maksimira vratiti s osvojenim bodovima i osobnim rekordom u čuvanju mreže netaknutom - naglasio je Ivica Ivušić, koji je trenutačno 463 minute bez primljenog gola.

Ove subote će u derbiju na suprotnim stranama, po ocjeni mnogih, biti dva najbolja vratara HNL. Samo, Dinamov je Livaković reprezentativac, Ivušić nije. Još nije, a pitate li bilo koga u Osijeku, ne samo u klubu i njegovom stručnom stožeru, svakog nogometnog simpatizera, dobit ćete jednak odgovor - Ivušić je najbolji.
- Neću se u to upuštati. Svi mi vratari imamo svoje kvalitete i vrijednosti, jako je važno i u kakvoj smo momčadi, kakve igrače imamo ispred sebe. Kada djelujemo zajedno, sve je lakše i jednostavnije - veli Ivušić.

U derbiju s Dinamom bit će na obje strane jakih aduta. Koga on najviše cijeni u redovima Modrih, tko mu može biti najveća opasnost?
- Ne mogu na to odgovoriti. Nikoga ne bih izdvajao. U Dinamu ima puno kvalitetnih pojedinaca, koji su u stanju odlučiti bilo koju utakmicu - naglašava Ivušić.

A tko su u tom derbiju vaše uzdanice, u koga se uzdate?
- Opet u momčad. I mi imamo puno kvalitetnih pojedinaca, ali neće to biti utakmica za jednog ili dvojicu, već za sve i maksimalni učinak svih - tvrdi Ivušić.

Čini se, dojam je takav, Osijek nikad odlučnije ne odlazi na maksimirsko gostovanje. Spreman je s aktualnim prvakom uhvatiti se ukoštac i zapodjenuti veliki boj.
- I ne samo s Dinamom. Sa svakim. Nama je naš stručni stožer kojeg predvodi trener Bjelica usadio pobjednički mentalitet. Jako dobro znamo, svjesni smo toga da ako damo svoj maksimum, onda i sami odlučujemo o svojoj sudbini - kazao je Ivušić.

Za željeni rezultat u Maksimiru jako je važno i kako ćete vi čuvati svoju mrežu.
- Nadam se da će sve biti u redu i da će mi dragi Bog dati da svoj posao odradim kako treba - rekao je Ivušić.

Dakle, budete li svi pravi, samo treba pričekati i vidjeti kakav će biti rezultatski ishod, na što će to sve onda izaći...
- Nema “nešto izaći”, uvjeren sam da će u tom derbiju biti po nas sve dobro i lijepo - zaključio je odlični vratar Bijelo-plavih Ivica Ivušić.

IVUŠIĆEVIH PET U NIZU BEZ PRIMLJENOG GOLA

16. kolo
Osijek - Šibenik 1:0
17. kolo
Lokomotiva - Osijek 0:3
18. kolo
Osijek - Istra 1961 1:0
19. kolo
Osijek - Slaven Belupo 3:0
20. kolo
Osijek - Hajduk 2:0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 03:29