BRAZILAC POSTAO HRVAT

U Rusanovu stigao dopis iz Züricha! Sammiru dozvola Fife da igra za Hrvatsku!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. veljača 2012. 23:20

Minulih tjedana dolazile su uglavnom vijesti o lošem raspoloženju Dinamova Brazilca Sammira. Ipak, iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA) stigla je informacija koja bi ga napokon trebala razveseliti.

Hrvatski nogometni savez je dobio dopis iz Züricha u kojem stoji da je Sammir 31. siječnja 2012. ispunio pet godina igranja u Hrvatskoj, budući da je prvi put registriran za Modre istoga datuma 2007. godine te više nema zapreke zbog koje ne bi mogao igrati za hrvatsku reprezentaciju. Sammir sada zadovoljava apsolutno sve kriterije koje je Fifa postavila u svojim odredbama.

Za njega, koji je i ozlijeđen i itekako daleko od reprezentativne spreme i forme, to bi morao biti poticaj da se definitivno trgne.

Ima se još za igrati cijelo proljeće, ovog trenutka šanse da izbori mjesto među Vatrenima za Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj nisu velike, ali tko zna. A jasno, od jeseni kreću nove, itekako izazove kvalifikacije za Mundial baš u njegovom Brazilu 2014. godine. Čak niti teoretski Sammir više ne bi mogao igrati za Brazil, koji na njega dakako niti ne računa, jedina država sad mu je Hrvatska, stoga mu je valjda jasno što mu je činiti želi li se naći na tom skupu.

Istina, u Kući nogometa kažu kako će, prije eventualnog Sammirova nastupa za Hrvatsku, u Fifi podignuti još neke papire, ali to je sada ipak samo obična formalnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 14:54