CROPIX
INCIDENT U ČEPRLJANDI

ISTI ČAS SKOČILI BISMO U ZAŠTITU SVOG RAKETE Mještani ogorčeni zbog nanesene nepovratne štete

Piše: Bernard PalekaObjavljeno: 03. srpanj 2016. 13:33

Čeprljanda, taj ugljanski biser, uvala kakvu čovjek može samo poželjeti za odmor, doživjela je nešto što dosad još nije. Zbog jednog bačenog kamena u vjetrobransko staklo uz bazen, što je čin koji je mogao “hrabro” izvesti samo neki jadnik, Čeprljanda je dospjela u medije. Jer vjetrobransko staklo je na Villi Mariji, ljetnikovcu u kojemu je odmor do 9. srpnja sa svojom obitelji trebao imati Ivan Rakitić, popularni i omiljeni Raketa, razbijeno u pol bijela dana u petak!

- Pozvali su me oko 15 sati u petak, već je bila policija došla. Odjurio sam do te kuće, ja sam isto mještanin Čeprljande, pa sam potražio Ivana u obližnjoj pizzeriji gdje je bio s Danijelom Pranjićem. Nakon 10 minuta došli smo u Villu Mariju, trajao je očevid - govorio je jučer Karlo Novoselić, načelnik Općine Preko.
Obitelj Rakitić u vrijeme nemilog događaja bila je za objedom. Nitko, srećom, nije bio ozlijeđen, a utvrđeno je da je razbijeno “samo” jedno vjetrobransko staklo.

- Ne znam kome su trebala pretjerivanja da je kuća sva porazbijana, da se radilo o gomili huligana i slično! Te dezinformacije nanijele su svima golemu štetu. Mi osuđujemo bezumni čin i vjerujemo da će policija otkriti počinitelja ili više njih.
Što ste vidjeli kad ste s Rakitićem došli u dvorište?
- Kamen od oko dva kilograma, te krhotine razbijenoga stakla. Ivan je rekao da je čuo prasak, da nije znao o čemu je riječ, da je izašao i pogledao u neposrednu blizinu, ali da nije vidio nikoga za koga bi posumnjao da je bacio kamen. Ni susjed s druge strane sa svoje terase nije nikoga vidio, a čuo je prasak, kao ni susjed iz kuće udaljene svega desetak metara.

Gospođa se plašila

Sumnjate li na nekoga?
- A tko zna tko je to bio! Dogodilo se u vrijeme objeda, po velikoj vrućini... Možemo nagađati, ali duboko vjerujemo da nije riječ ni o jednom mještaninu, ovdje su sve mirni, obiteljski ljudi. Uostalom, svi su oduševljeni što je Raketa tu bio, mogli su s njim bez problema komunicirati, rado je pozirao sa svakim, porazgovarao malo...
Je li odmah odlučio otići iz Čeprljande?
- Uviđaj je potrajao dva sata. Bio sam s njim cijelo vrijeme, on je nekoliko puta ulazio u kuću i uvijek bi se vratio s riječima da se gospođa boji, da ju je strah zbog djece. On, kazao je, ne bi išao jer je nekoliko puta ponovio da je oduševljen Čeprljandom, cijelim otokom, ljudima, dolazili su mu i prijatelji, bio je Ivan Perišić, bio je i na izletima i slično. Učinio sam sve što je bilo moguće da ga uvjerim kako će sve biti u redu, on je sve to i razumio, ali odlučio je drugačije. Uglavnom, u poslijepodnevnim satima u petak obitelj Rakitić, poslije pakiranja, otišla je prema Zadru u jednom gumenjaku.
Mještani i gosti Čeprljande, kao i cijelog otoka, ogorčeni su na huliganski napad.
- Treba svakako naglasiti da smo iznimno zadovoljni što je Ivan Rakitić, unatoč incidentu, otišao s riječima punim hvale za gostoprimstvo naših mještana - zaključuje Novoselić.
A susjeda, nadasve ozbiljna gospođa, ali očito šokirana zbog čina suludog bacača kamena, dodala je:
- Nije se dogodilo nešto posebno strašno kako su prikazali neki. Jer svakome bi bilo neugodno da se samo i kamenčić baci. Nije ovdje bila riječ ni o kakvom velikom napadu! Mi mještani sigurno ne bismo dopustili da se takav masovni napad dogodi pred našim kućama i očima. Iste sekunde skočili bismo u zaštitu svoga Rakete i njegove sjajne obitelji. Oni su se prošlih dana pokazali kao pravi susjedi.

Oglasio se i Stipe Zrilić, župan Zadarske županije:
- Čin je za svaku osudu. Nogometaši su najbolji promotori Hrvatske i to ne samo sporta nego i turizma, a ovaj napad je upravo suprotan tome. Kad bismo u svemu bili dobri kao u nogometu, bili bismo uspješna država jer mi smo na ovom EP-u bili - dobri! Svaki huliganizam treba sankcionirati.

Reagirala je i direktorica TZ Ugljana Dražena Strihić:
- Duboko žalimo zbog nemilog događaja. Inače, djeca su prva otkrila Rakitića kada je stigao i prošetao mjestom. Mislili smo organizirati zajednički susret na rivi, što je Ivan prihvatio, da odjednom daje autograme i fotografira se. Nimalo nije lijepo to što se dogodilo, osobito što je Rakitić, prema pričanju djece, rekao kako mu nikada nije bilo tako ugodno na ljetovanju kao u Ugljanu. Nepovratna je šteta nastala zbog toga kako mu je ljetovanje prekinuto i ostavlja ružan dojam svima nama.

Linker
05. svibanj 2024 03:08