Angel Martinez/Getty Images
I SADA GA ŽELE OPET

KAKO JE BIVŠI REDAR NAPRAVIO NEVJEROJATNU GLUPOST I MODRIĆA PREPUSTIO VELIKOM KONKURENTU 'Luka je već bio ušao u vlak, ostalo je samo da potpiše...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. travanj 2020. 15:41

Engleski velikan Newcastle uskoro bi trebao dobiti novog vlasnika u liku i djelu princa Mohammada Bin Salmana, najmoćnijeg čovjeka Saudijske Arabije.

‘Svrake’ s engleskog sjeveroistoka posljednjih 12 godina bile su u vlasništvu Mikea Ashleyja, koji je klub stabilizirao ali nije pokazivao ambiciju da zavuče ruku dublje u džep, a sada bi tome trebao doći kraj.

Sada bi u čitavu momčad trebao biti investiran ogroman novac, a spominje se i dolazak Maxa Allegrija za trenera koji trebao dobiti čak 400 milijuna eura za pojačanja u nadolazećem prijelaznom roku.

MADRID, SPAIN - FEBRUARY 26: Luka Modric of Real Madrid CF reacts during the UEFA Champions League round of 16 first leg match between Real Madrid and Manchester City at Bernabeu on February 26, 2020 in Madrid, Spain. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

To će biti znak da će "Svrake" biti itekako konkurentne najboljim engleskim klubovima ovog trenutka, pa se već od sljedeće sezone može očekivati njihova borba za europska mjesta.

Englezi su već sada krenuli sastavljati različite buduće sastave Newcastlea, a u jednom su se trenutku dotaknuli i Luke Modrića i njegovog propalog transfera na St. James Park.

Talksport smatra kako će zbog čitave ekonomske situacije u svijetu 'Svrake' imati priliku ispraviti 'nepravdu' iz 2008. godine kada im je promaknuo Vatreni. Podsjećamo, Luka je te godine odabrao Tottenham, a glavni krivac za takav rasplet bio je dopredsjednik Newcastlea Tony Jimenez koji je tada bio odgovoran za transfere.

Koliko je bio neupučen u svijet nogometa govori i činjenica da nije znao tko je Per Mertesacker, tada prvi stoper njemačke reprezentacije, prije nego li ga je Mike Ashley postavio na tu poziciju radio je kao redar na Stamford Bridgeu.

MADRID, SPAIN - MARCH 01: Real Madrid CF players celebrate at the end of the Liga match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on March 01, 2020 in Madrid, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images

- Već je sve bilo dogovoreno oko Lukinog dolaska iz Dinama. Već je ušao u vlak za Newcastle i samo je trebao potpisati. Ali onda se javio Jimenez, asistent gazde Ashleyja i rekao da je gledao Modrića i kako misli da nije dovoljno velik i jak da igra u Engleskoj - kaže Kevin Keegan koji je u to vrijeme bio trener kluba sa St. James Parka.

Kako je čitava priča završila svima je poznato. Modrić je za 21 milijuna eura otišao put Tottenhama i dokazao čitavom svijetu da može igrati u Premiershipu, da bi 2012. prešao u redove Real Madrid za 35 milijuna eura.

Nedavno se pojavila vijest kako je moguće da se Real odrekne Modrića u nekoj bliskoj budućnosti što je dalo zeleno svjetlo Englezima da ga ponovno pokušaju dovesti u svoje redove, pogotovo zbog činjenice da će sada imati dovoljno novca.

Linker
06. svibanj 2024 01:20