RONALD GORSIC Cropix
SUDAČKA ANALIZA

Pala konačna presuda na dramu u Češkoj: Dinamo je dvaput teško oštećen! ‘Taj sudac mi nije jasan...‘

‘Linije nisu bile dobro povučene, nema dokaza o zaleđu‘, prokomentirao je pogodak Dinama u nadoknadi
Piše: SNObjavljeno: 10. studeni 2023. 21:17

Još uvijek se priča o spornim situacijama na dvoboju Viktorije i Dinama u 4. kolu Konferencijske lige odigranom ovoga četvrtka u češkom Plzenu. Dinamo je, podsjetimo, porazom (0:1) sebi dodatno iskompromitirao šanse da se plasira u sljedeći krug natjecanja. No, ostale su u zraku "visjeti" dvije-tri sporne sekvence toga dvoboja.

Sve je u Dnevniku Hrvatske televizije prokomentirao Marijo Strahonja, sudački ekspert HRT-a.

U prvom spornom trenutku Viktoria je povela. Lopta je nakon udarca iz kuta pogodila Mišića u ruku, a najstrožu je kaznu u pogodak pretvorio Thomas Chory.

image
RONALD GORSIC Cropix

- Vrlo granična situacija s obzirom na to da je Mišić išao u skok, nije igrao rukom, kasnije je igrač suparničke momčadi igrao loptu glavom, međutim Mišić je tu podigao ruku iznad glave. U takvim situacijama ako lopta ide u centralni dio kaznenog prostora, zaustavlja let lopte, i može se dati za pravo sucu - kazao je Strahonja.

Nekadašnji međunarodni sudac potom je prokomentirao detalj s početka drugog poluvremena, kada nije dosuđen kazneni udarac za Dinamo.

- To je bila neprihvatljiva odluka suca, meni neobjašnjiva jer se radi o sucu koji je sudio i Ligu prvaka i bio u elitnoj grupi. To je čisti kazneni udarac. Baturina je kontrolirao loptu, gurnuo si loptu u prostor, nakon tog je vratar zakašnjelim startom ušao u Baturinu, srušio ga. Gotovo neobjašnjiva odluka na terenu samog suca, poslije VAR sobe koja nije pozvala suca na pregled - rekao je Strahonja.

image

Marijo Strahonja

CROPIX Cropix

A u sudačkoj nadoknadi Dinamo je zabio, no pogodak Kulenovića poništen je zbog zaleđa Ristovskog.

- Veliki propust glavnog suca i VAR sobe. Prije svega, one linije koje su oni povukli po mom sudu nisu dobro povučene i s druge strane ne nude nikakav dokaz da se radi o zaleđu. Ako nemate dokaza, onda morate dati za pravo pomoćnom sucu koji je u ovoj situaciji procijenio da se radi o čistom pogotku - zaključio je Strahonja za HTV.

Linker
28. travanj 2024 05:12