Razvan Pasarica/sport News/profimedia
ALARMANTNO STANJE

Uefa nije imala izbora: Klub ostao bez cijele momčadi i povukao se iz Konferencijske lige

Čini se da bi Dnipro-1 mogla zadesiti ista sudbina kao njegovog prethodnika
Piše: SNObjavljeno: 22. srpanj 2024. 23:29

Ukrajinski grad Dnjipro nije osuđen na nogomet. Nakon što je Dnjipro Dnipropetrovsk, klub u kojemu je Nikola Kalinić ostavio veliki trag i vodio ga do finala Europa lige, ugašen 2019. godine, naslijedio ga je, doduše neformalno, Dnjipro-1, no čini se da bi potonjeg mogla zadesiti ista sudbina kao svog ‘prethodnika‘.

Naime, Dnjipro-1 već neko vrijeme živi ‘zatrpan‘ u dugovima te je podnošenje bankrota u ovom trenutku neizbježno. Klub je napustilo praktički cijelo osoblje, a ako je suditi po Transfermarktu, momčad čine još tek tri igrača! Situacija je to koja je poznata od prije nekoliko tjedana, a danas je stigla prva ‘službena potvrda‘ stanja u klubu. Dnjipro-1 je u drugom pretkolu Konferencijske lige trebao igrati s Puskas Akademijom, no te se utakmice neće odigrati.

Ukrajinski klub predao je oba susreta, a odluku je potvrdila sama Uefa i dodijelila dvije 3:0 pobjede mađarskoj momčadi. Ovakav epilog zasmetao je pak drugi klub. S obzirom da je ovaj ishod bio neminovan, Austria Beč s posebnim je oprezom pratila situaciju. Da je Dnjipro-1 utakmice predao danas prije 14 sati poslijepodne, Austria Beč bila bi nositelj u trećem pretkolu, no s obzirom da je Dnjipro-1 zahtjev podnio oko 18 sati, nositeljstvo je pripalo Puskas Akademiji.

Zanimljivo je da je Dnjipro-1 prije samo godinu dana prodao Artema Dovbika u Gironu za osam milijuna eura, stoga su okolnosti pod kojima je klub doveden u trenutno stanje vrlo upitne.

Linker
23. kolovoz 2024 00:19