Ramon Mierez

 VLADO KOS Cropix
SHOW NA OPUS ARENI

VIDEO: Osijek zabio ‘petardu‘ i ispisao povijest, hat-trick Miéreza u razmaku od 18 minuta

Bijelo-plavi su na najbolji mogući način otvorili natjecanje u Konferencijskoj ligi
Piše: SN, Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. srpanj 2024. 22:00

Osijek - Levadia 5:1 (Mierez 9., 18., 27., Guedes 34., Bukvić 68. /Yakovlev 8.)

OSIJEK: Čavlina - Guedes⚽, Mkrtčjan? (Od 46. Duarte), Jelenić (Od 73. Vrbanac), Jurišić - Soldo (Od 82. Mikolčić), Jugović (Od 63. Lima), Nejašmić - Matković (Od 64. Bukvić), Miérez⚽⚽⚽, Pušić

LEVADIA: Vallner - Tur, Heitor (Od 46. Schjønning-Larsen), Peetson, Fomba, Yakovlev⚽(Od 81. Roosnupp) - Pedro?, Mavretič (Od 71. Livak), Ainsalu, Musaba (Od 71. Alexandre) - Felicio (Od 46. Kirss)


GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Osječani su napravili veliki, ogroman korak prema idućem krugu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Estonci su čak i poveli, ali tako su samo naljutili Bijelo-plave koji su brutalno prekinuli niz Levadije od čak 14 utakmica bez poraza i slavili rezultatski najuvjerljiviju pobjedu u Europi u povijesti čak i uz faze nepovezane igre.

Sanjat će još dugo nogometaši Levadije Ramona Miereza jer Argentinac ih je uništio u manje od pola sata i po tko zna već koji puta napravio razliku na terenu u korist Osijeka. A počelo je šokom... Iznenađenje u startu bila je igra Estonaca koji se nisu došli braniti. A to im se isplatilo odmah u ranoj fazi utakmice. Hladan tuš doživjeli su Osječani koji su rezervirano ušli u ogled. Igrala se tek 8. minuta kada su Estonci šokirali Opus Arenu. Ubacio je Felicio s desne strane, Čavlina je bio nesiguran u intervenciji, a lopta se odbila do Yakovleva koji iz neposredne blizine trese mrežu.

Taj gol kao da je isprovocirao Osječane. Nisu dugo gosti uživali u neočekivanom vodstvu, svega minutu ranije Osječani su odgovorili. Zabio je, a tko drugi nego Ramon Mierez, Nastavio je El Toro ondje gdje je stao prošle sezone. Nakon duge Čavline izdržao je duel s protivničkim braničem i sjajno otpucao s ruba kaznenog prostora. Ovo je, inače, druga uzastopna godina da Mierez zabija Osijekov prvi gol u sezoni. Ali to je bio tek početak Mierez showa. Obrana gostiju bila je u 18. minuti nonšalantna, a dodavanje Mavretiča prema svom suigraču ispalo je asistencija za Miereza. Presjekao je El Toro dodavanje, obišao protivničkog vratara i hladnokrvno poentirao za preokret u manje od deset minuta.

image
VLADO KOS Cropix

Već u 27., dakle u samo 18 minuta, Mierez je kompletirao hat-trick. Da se na Opus Areni moraju svim silama potruditi da budućnost trebaju nastaviti graditi na sjajnom Argentincu potvrdilo se u 27. minuti. Jer Mierez će na terenu isplatiti svaki cent svoga ugovora! Izdržao je duel s Heitorom, okrenuo ga i zakucao loptu u mrežu. Iako mu je igra glavom jača strana El Toro je sva tri gola zabio nogom za svoj tek drugi hat-trick u karijeri. "Ramon! Ramon!", odjekivalo je Opus Arenom u nekoliko navrata. Ali nije ni to bio kraj El Torovom teroru jer već u 33. izbacio je Guedesa u šansu, a ovaj koristi asistenciju za svoj prvijenac u dresu Osijeka.

U nastavku kao da se na teren nije vratila ista momčad. Osječani umjesto da pokušaju dokrajčiti grogiranog protivnika neshvatljivo su se povukli i provocirali sreću. Gosti ne samo da su preuzeli posjed nego su u uvodnih dvadesetak minuta proveli pred kaznenim prostorom bijelo-plavih, a iz tog dijela igre vrijedi izdvojiti udarac Ainsalova s dvadesetak metara kojeg je Čavlina je izvukao iz kuta svojih vrata. Morao je Coppitelli nešto napraviti, prodrmati momčad koja je zapala u letargiju, a to je napravio uvođenjem Lime i Bukvića u 63. Ta mu se odluka ekspresno isplatila jer već pet minuta po ulasku u igru Bukvić je zabio peti pogodak Osijeka na utakmici. Trenutak opuštanja skoro se bijelo-plavima obio o glavu u 84., Čavlina je obranu šut Larsena, a odbijenu loptu u praznu mrežu nije spremio Livak.

Osijek je napravio veliki korak prema 3. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu gdje ih izvjesno čeka Zira. Momčad iz Azerbajdžana slavila je u prvoj utakmici protiv DAC Dunajske Strede na svome terenu čak 4:0.

90.+5 KRAJ! Osijek je s visokih 5:1 pobijedio Levadiju. To je prvi puta da je Osijek nekome u Europi zabio pet golova.

90.+4 Pušić je sjajno pucao s ruba šesnaesterca, ali njegov pokušaj brani Vallner.

90. ? Igrat će se još najmanje četiri minute sučeve nadoknade vremena.

89. Probao je sada Pušić, ali puca preko gola. Mierez je povukao kontru i uposlio Pušića, ali nije bilo preciznosti.

84. Što su sada fulali gosti! Najprije je iskosa pucao Schjønning-Larsen čiji je pokušaj skinuo Čavlina. Lopta se odbila do Livaka koji je imao prazan gol, ali loptu je poslao pokraj njega.

82. ⇔ Iz igre izlazi debitant Marko Soldo, a u igri je Šimun Mikolčić.

81. ⇔ Nova zamjena kod Levadije. Izašao je strijelac jedinog pogotka za goste Yakovlev, a u igri je Roosnupp.

73. ⇔ Izlazi Luka Jelenić (Osijek), a u igru će Krešimir Vrbanac.

71. ⇔ Dvostruka zamjena kod Levadije. Izašli su Mavretič i Musaba, a u igri su Livak i Alexandre.

68.GOOOL!!!

Osijek vodi 5:1! Bukvić je pobjegao estonskoj obrani nakon dodavanja Pušića i kroz noge golmana zabio za 5:1.

Ovo je prvi puta da je Osijek nekome zabio pet komada u Europi.

image
VLADO KOS Cropix

63. ⇔ Dvostruka zamjena kod Osijeka. Iz igre izlaze Jugović i Matković, a ulaze Lima i Bukvić.

56. Schjønning-Larsen je probao ubaciti u šesnaesterac Osijeka, ali ubacuje ravno u ruke Čavline.

52. Levadia se vrti oko Osijekovog gola, no baš daleko od gola. Jedinu pravu priliku imao je Ainsalu, no brani Čavlina.

46. Obje ekipe napravile su zamjene. Kod Levadije su u svlačionici ostali Heitor i Felicio, a u igri su Schjønning-Larsen i Kirss.

Kod Osijeka je u svlačionici ostao Mkrtčjan, a u igri je Duarte.

46. Počeo je drugi dio!

Nakon prvih utakmica 2. pretkola Konferencijske lige, poprilično je jasno da će u sljedećoj rundi u borbi za play-off međusobno igrati Osijek i Zira.

U Dalga Areni predstavnik Azerbajdžana bio je nemilosrdan protiv slovačkog DAC-a iz Dunajske Strede. Zira je slavila s čak 4:0, prva dva gola zabili su Brazilci Raphael Utzig (29.) i Martins Junior (31.), a preostala dva Gruzijac Davit Volkov (51., 53.).

Prvi dvoboj igrat će se 8. kolovoza u Osijeku, uzvrat tjedan dana kasnije u Bakuu. Naravno, ne dogode li se sljedećeg tjedna velike senzacije u estonskoj i(ili) slovačkoj režiji...

45.+4 Kraj prvog dijela! Estonci su rano poveli preko Yakovleva, ali to kao da je samo razbudilo Ramona Miereza koji je krenuo u osvetnički pohod. Najprije je zabio hat-trick, a onda i asistirao za Guedesa za 4:1 na poluvremenu.

45. ? Igrat će se još četiri minute sučeve nadoknade vremena.

44. Ponovno je odličnu akciju složio Osijek. Ipak, završni udarac Nejašmića otišao je preko gola.

43. Na drugoj strani Mierez je odmah uposlio Matkovića koji se izvukao na stranu i pokušao pucati po golu, ali od bloka lopta odlazi samo u korner iz kojeg se nije dogodilo ništa pretjerano opasno.

42. Nakon dužeg vremena gosti su ušli u osiječki šesnaesterac. Zaprijetio je Felicio, ali srećom po hrvatski sastav, njegov pokušaj odlazi visoko poreko gola.

34.GOOOL!

Osijek je totalno demolirao goste. Za 4:1 pogodio je Guedes koji je pucao sa strane, onako više tek toliko da pukne. Opalio je loptu, a golman Levadije je kroz ruke loptu propustio u mrežu.

Bio je to prvi gol Guedesa za Osijek, a asistent je bio, pogađate, Mierez.

image
VLADO KOS Cropix

30. "Ramon, Ramon, Ramon!", odjekuje Opus Arenom u čast heroju domaćeg sastava.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

29. Ainsalu gađa prema golu, ali Čavlina brani.

27.GOOOOL!

Hat-trick Ramona Miereza! Čudesni Argentinac, kojeg je u svojim redovima htio vidjeti i hrvatski prvak Dinamo, se uspio otarasiti Heitora i izboriti se za šut iz šesnaesterca gostiju. Golman je bio nemoćan, a Mierez još jednom pokazao iznimnu klasu.

21. Opet je sada u šansi bio Mierez nakon nove greške Estonaca. Vratar Levadije je krivo ispucao i dodao loptu Mierezu. Na kraju je probao Matković, ali nije bilo sreće.

18.GOOOL!

Mierez je zabio za 2:1! Nakon katastrofalne greške Mavretiča koji mu je dodao loptu u noge, Argentinac je poslao loptu pokraj golmana gostiju za 2:1.

16. Mierez je sad opet pokušao glavom, ali njegov novi udarac završava preko gola.

9. ⚽ GOOOL!

Mierez vraća sve na početak. Napadač Osijeka je primio jednu dugu loptu Čavline i s ruba šesnaesterca zakucao za izjednačenje.

8. ⚽ GOOOL!

Lavadia vodi protiv Osijeka. Čavlina je odbio jednu loptu na koju je natrčao Yakovlev i zakucao ju u mrežu za šok na Opus Areni.

6.? Pedro (Levadia) je požutio.

4. Pokušaj gostiju za nekakav ubačaj nije uspio. Lopta je završila u rukama Čavline.

1. Počeo je susret na Opus Areni!

19.55 Uz taktove Debelog precjednika na teren su izašle ekipe Osijeka i Levadije.

19.14 Tomislav Radotić, pomoćni trener Osijeka, najavio je susret u razgovoru za klupsku televiziju.

- Jedva čekamo da počne sezona. Olakotna je okolnost našeg suparnika što su oni u natjecateljskom ritmu, već su posloženi, ali ne bježimo od uloge favorita. Svjesni smo da smo kvalitetnija ekipa, no važno je kako će igrači na terenu implementirati sve zahtjeve koje je pred njih postavio "šef" - poručio je Radotić.

18.54 Evo nam i sastava Osijeka. Coppitelli nije napravio nikakvo veće iznenađenje u odnosu na pripremne utakmice, Bijelo-plavi će istrčati u formaciji 4-3-3.

Jedanaestorica Osijeka:

Čavlina - Guedes, Mkrtčjan, Jelenić, Jurišić - Soldo, Jugović, Nejašmić - Matković, Miérez, Pušić

18.34 Zapisnik prve ovosezonske utakmice Bijelo-plavih ponudio je detalj koji dosta toga sugerira. Kristian Fućak nije se našao među 24 igrača koliko ih je prijavljeno za utakmicu protiv estonske Levadije.

U odnosu na prije godinu dana, kad je do teške ozljede odigrao uvodnih pet utakmica, od čega je u njih dvije bio i starter, njegov status trenutno nije ni blizu lanjskog.

Opširnije pročitajte OVDJE.

image
VLADO KOS Cropix

Najavu piše: Gradimir Đukarić

Osijek u četvrtak otvara novu sezonu utakmicom protiv estonske Levadije u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a Federico Coppitelli ne krije kako ne može dočekati službenu premijeru na klupi bijelo-plavih.

- Točno mjesec dana nakon prvog zajedničkog okupljanja puni smo samopouzdanja. Osjetio sam privrženost, dobio sam puno pozitivnih poruka od navijača, ovaj klub i svi igrači imaju jako dobru radnu etiku i kvalitetu koja je očita. Siguran sam da ćemo na temelju toga imati sezonu koja neće biti banalna, da ćemo ispuniti očekivanja navijača. Očekujem dobar odgovor navijača na utakmici, to je jako bitno jer imamo mladu ekipu i njoj je važno da osjeti podršku pogotovo na početku našeg zajedničkog puta. Očito je da u četvrtak ne može sve biti savršeno i baš zato imamo potrebu da osjetimo pomoć navijača. Nismo mogli raditi više od onoga što smo prošli zadnjih mjesec dana - kazao je trener Osijeka.

Coppitelli će u četvrtak prvi puta izaći pred pune tribine Opus Arene.

- Hvala Bogu, već sam 15 godina trener, navikao sam na pritisak, imam već i poneku sijedu zbog toga. Otkad sam došao jedva čekam prvu službenu utakmicu na klupi Osijeka. Adrenalin postoji, u isto vrijeme prošlo je i premalo, ali previše vremena otkako sam s ekipom i naravno da postoji velika želja da napokon siđem na teren - dodao je.

Iza Bijelo-plavih je mjesec dana od prvog okupljanja, u pripremama su upisane pobjede protiv Jabloneca (1:0) i Ruhra (3:1), uz remi sa Spartacusom (2:2) i poraz od DAC Dunajske Strede (2:3), inače potencijalnog protivnika u idućem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Osijek je, poručio je kapetan Vedran Jugović, spreman za početak sezone.

- Znamo što smo prolazili prošle sezone da bismo izborili Europu, ne želimo biti samo prolaznici, želimo nešto napraviti po pitanju iskoraka. Levadia nam je prva prilika, ključna će biti podrška, pozitivna atmosfera. Vidjeli smo na promociji dresova koliko ljudi žive za ovaj klub, osjetili su stvaranje dobre priče - kazao je kapetan Vedran Jugović.

Na istom tragu je i trener.

- Odgovor na pitanje jesmo li spremni dat će teren, ono što mogu jamčiti da ćemo pokušati predstaviti plodove našeg rada.

Na protivnika se nije trošilo puno riječi. Levadia je usred sezone i izvjesno će biti novi estonski prvak, no Coppitelli primarno razmišlja o svojoj momčadi.

- Izvukli smo jednog od najtežih mogućih protivnika u ovom trenutku, bit će teška utakmica protiv ekipe koja u domaćem prvenstvu igra jako dobro. Koncentrirani smo na našu prezentaciju, tko god je vidio naše utakmice u pripremnom periodu mogao se uvjeriti da je bilo dosta pozitivnih stvari, sada počinju utakmice gdje je rezultat jako bitan. Naš fokus je da na terenu uravnotežimo naš pristup.

Koja će momčad otvoriti sezonu barem javno još nije prelomio...

- Imamo ideju, ali ćemo pričekati posljednji trening i na temelju toga ćemo odlučiti.

Nametnulo se i pitanje koliko se ovaj Osijek razlikuje od onog prošlosezonskog.

- Jasno je da smo nastojali stvoriti momčad koja će imati jako dobre tehničke kvalitete i time smo htjeli omogućiti uvjete da naši najbolji igrači na terenu mogu ostvariti pun potencijal. Temelj je bio stvoriti što ofenzivniju igru, dobiti brz reposjed lopte i imati dobru ravnotežu kad ekipa napada i poboljšati organizaciju napada i obrane - kazao je Coppitelli.

Kapetan Jugović bio je slikovitiji, očekuje kako će protivnicima biti muka kada budu igrali protiv Osijeka.

- Rezultat je na kraju mjerilo svega, vrijeme će pokazati razliku, svaki trener ima svoj način rada, ideju i viziju. Isprobavali smo puno varijanti na pripremama i mislim da smo na dobrom tragu da protivnicima bude muka što će doći u Opus Arenu. Naravno, neka uživaju u novom stadionu - dodao je Jugović.

Coppitelli je zadovoljan trenutkom u kojem se nalazi njegova momčad.

- Još nas čeka dug put što se tiče organizacije ekipe. Mlada smo ekipa s malo igrača starijih od 25, preko samih utakmica vidjet ćemo točke u kojima bismo se mogli poboljšati, a upravo će Levadia biti najbolji način da vidimo gdje se nalazi ekipa u ovom trenutku. Svjesni smo da će rezultat dati ocjenu je li naša igra dobra ili loša, ali apsolutno smo sigurni u jednu stvar - na temelju onoga što igrači pokazuju u svakodnevnom radu, brzo ćemo doći do toga da možda ne budemo savršeni, ali zato jako dobri - zaključio je trener Osijeka.

Linker
02. rujan 2024 04:54