Goran Sebelic / CROPIX
OPTIMIZAM PRED KLJUČNI OKRŠAJ

KREĆE BITKA ZA MJESTO U PRVOJ HNL Istra je osigurala opstanak kluba, no hoće li i opstanak među prvoligašima? 'Favoriti smo i to ćemo dokazati'

Piše: HinaObjavljeno: 29. svibanj 2018. 16:18

Prva kvalifikacijska utakmica za mjesto u Prvoj HNL između nogometaša Istre 1961 i Varaždina, koja se igra u srijedu (19 sati) u Puli, od iznimne je važnosti i naprosto ključna za daljnju sudbinu pulskog prvoligaša, poglavito nakon što je prije tjedan dana osigurana prvoligaška licenca za iduću sezonu.

"Realno imamo protivnika po mjeri, ne igramo ni s Dinamom, ni s Rijekom ili nekim drugim jačim suparnikom. Neće biti lako, ali sve je na nama. Ako smo ovu polusezonu ovako dobro izgurali do kraja, bilo bi idealno da ju zaključimo kao pobjednici", kazao je trener Puljana Darko Raić Sudar na konferenciji za novinare održanoj u utorak na stadionu Aldo Drosina, dodavši kako su igrači svjesni važnosti ovog dvoboja te će stoga poslijepodne momčad u karantenu u Medulin.

"Sve igrače imam na raspolaganju, osim Mateia, ali koga nema bez njega se mora. Varaždin ima kvalitetu i pobjednički mentalitet, ima spoj mladosti i iskustva. No, imamo i mi svoju kvalitetu koju u srijedu moramo pokazati na terenu", istaknuo je Raić Sudar dodavši kako će svaka pobjeda u prvoj utakmici u Puli biti dobra.

"Normalno da bih volio pobjedu bez primljenog gola, jer kada se zbrajaju dvije utakmice svaki je gol važan", istaknuo je trener Istre 1961 te dodao kako je ovih dana gledao snimke utakmica Varaždina i na osnovu viđenog ustvrdio da se radi o kvalitetnoj momčadi koja ima pobjednički niz u drugoj ligi a samim time i pobjednički mentalitet.

"Atmosfera kod nas je odlična, vjerujem u svoje dečke, znam koliko vrijede i siguran sam da ćemo opravdati ulogu favorita u ovim kvalifikacijama. Budemo li pravi, ne sumnjam u dobar ishod ovih utakmica. Nije isto igrati prvu ili drugu ligu. Uspjeli smo osigurati opstanak kluba, a sad je lopta prebačena na nas trenere i igrače. Sad mi moramo osigurati ostanak u Prvoj ligi", zaključio je trener Istre 1961 Darko Raić Sudar.

Jedan od najiskusnijih igrača u redovima Istre 1961 Aljoša Vojnović istaknuo je kako nema potrebe davati neke senzacionalne izjave, već da igrači moraju sve pokazati na terenu.

"Činjenica je da igra prvoligaš protiv drugoligaša za ostanak u ligi i mi moramo odraditi svoj posao. Favoriti smo i to ćemo dokazati. Dobro je što prvu utakmicu igramo u Puli pred svojim navijačima, jer želimo osigurati dobar rezultat za gostovanje. No, neovisno o tome moramo u obje utakmice pokazati da smo bolji", izjavio je Vojnović dodavši kako su igrači svjesni što donose ove dvije utakmice.

"Respektiramo momčad Varaždina. Dugi niz godina poznajem Jerteca koji je glavni igrač u toj ekipi, a on je okružen kudikamo mlađim igračima nego ja u Istri i vjerujem da iskustvo mora doći do izražaja u ovim susretima."

Utakmica Istra 1961 - Varaždin igra se u srijedu na stadionu Aldo Drosina, s početkom u 19 sati. Glavni sudac je Fran Jović iz Zagreba.

Linker
27. travanj 2024 17:19