Screenshot: Facebook
UOČI OKRŠAJA PROTIV ISTRE

VIDEO: NK VARAŽDIN LOVI POVRATAK MEĐU HRVATSKU ELITU NAKON ŠEST GODINA Podrška stiže sa svih strana, varaždinski zet zapjevao iz Pariza

Piše: HinaObjavljeno: 29. svibanj 2018. 13:20

NK Varaždin u srijedu očekuje prva od dvije ključne utakmice ove sezone i moguć povratak varaždinskog nogometa u Prvu hrvatsku ligu nakon šest godina.

Naime, 30. ožujka 2012. godine NK Varaždin, ili bivši Varteks koji je godinu prije promijenio ime, izbačen je iz Prve HNL zbog duga prema svojem bivšem igraču Milanu Pavličiću.

Slijedile su godine lutanja, svađa, međusobnih optuživanja, prijedloga rješavanja duga prema vjerovnicima, ali ništa od toga nije realizirano. Stari je klub otišao u stečaj, a u jesen 2016. novi NK Varaždin, potpomognut od nekolicine bivših igrača krenuo je borbu za vrh Treće HNL istok. Današnji izbornik Zlatko Dalić, Branko Ivanković, Stjepan Cvek, Tomica Vrbnjak, Davor Vugrinec i još neki bivši nogometni djelatnici ili igrači nekadašnjeg Varteksa zasukali su rukave i godinu dana kasnije Varaždin je postao drugoligaš.

Iako ovogodišnja sezona nije krenulo dobro, nakon petog kola smijenjen je Zoran Kastel a na njegovo mjesto došao je dotadašnji trener kadeta Mario Kovačević, Varaždin je do kraja prvenstva došao do drugog mjesta i kvalifikacija za Prvu ligu protiv Istre. Ovih dana sve je u Klubu podređeno prvom susretu što je za Hinu potvrdio Kovačević.

"Žao mi je što se nismo izravno plasirali, ali imamo još jednu priliku. Momčad je u dobroj formi, spremna je, svi su zdravi, odradili smo nekoliko kvalitetnih treninga, odigrali finale Županijskog Kupa i sada smo potpuno usredotočeni na Istru", istaknuo je Kovačević.

Napetost i nervoza osjeća se na svakom koraku, ali Kovačević sprema svoje igrače i u psihološkom smislu. Svojim igračima savjetuje da se postave kao da se igra samo jedna utakmica i da nema "čuvanja" za uzvrat.

"Moramo već u prvoj utakmici dati maksimum, odigrati hrabro, a onda se odmoriti i pripremiti za uzvrat", rekao je Kovačević te dodao da će Istra, kao domaćin, sigurno napraviti veliki pritisak.

"Pokušat ćemo nametnuti svoju igru. Tehnički smo dosta jaki, imamo brze igrače koji mogu iskontrirati domaćina. Sigurno se nećemo samo braniti već ćemo pokušati izboriti što bolji rezultat za uzvrat", najavio je Kovačević. Momčad Varaždina na put kreće danas a biti će smješteni u Poreču gdje će u večernjim satima odraditi zadnji trening.

Inače, prigodnu podršku NK Varaždinu u borbi za povratak među elitu iskazao je ciparski tenisač Marcos Baghdatis, varaždinski zet koji je 2012. godine oženio Karolinu Šprem.

"Ja sem Varaždinec...", zapjevao je Baghdatis iz Pariza gdje nastupa na drugom Grand Slam turniru szeone - Roland Garrosu.

Riječi podrške stigle su i od bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Blaženka Lackovića.

"Svi vjerujemo u vas. Učinite Varaždin i sve nas koji navijamo za vas, ponosnima. Sretno, vidimo se u prvoj ligi!", poručio je Lacković.

Linker
09. svibanj 2024 09:34