JOHN THYS/AFP/PROFIMEDIA John Thys/Afp/Profimedia
VELIKA PRIČA L‘EQUIPEA

Nedopušteni tulumi, klanovi, zavist i menadžerska podmetanja - svlačionica PSG-a je tempirana bomba!

Parižani imaju velikih problema s očuvanjem mira u svlačionici, tvrdi ugledni francuski medij
Piše: SNObjavljeno: 21. prosinac 2021. 08:46

PSG za sada ima uspješnu sezonu. U francuskom prvenstvu su sigurno prvi s čak 13 bodova prednosti nad drugoplasiranim Marseilleom, a u Ligi prvaka su izborili osminu finala u kojem će igrati protiv Reala. No, stanje u redovima PSG-a nije idealno, tvrdi to francuski L'Equipe koji je donio veliki tekst o raznim skandalima i napetostima koji se događaju u svlačionici Parižana.

Jedan od problema je i pozicija vratara. Mauricio Pochettino ima veliko povjerenje u Keylora Navasa i ništa se nije promijenilo po tom pitanju ni kada je Gianluigi Donarumma potpisao za PSG. L'Equipe tvrdi kako su se oba vratara dogovorila kako će se sportski boriti za mjesto na vratima, a Pochettino je odlučio da će ih rotirati svake 2-3 utakmice. No, onda se u cijelu priču uključio Mino Raiola, menadžer Donarumme.

"Ne znam je li ova situacija postala svojevrstan problem, ali svi znamo kako će se ta priča završiti - sve će otići na stranu Gianluigija", rekao je svojedobno Raiola i od tog trenutka tenzije među vratarima su porasle.

U svlačionici postoje dva klana - jedan okupljen oko francuskih nogometaša te drugi oko južnoameričkih kojima su se priključili i Julian Draxler te Georginio Wijnaldum. Francuski list tvrdi kako između dva klana postoje tenzije, ali da trenutno one ne prelaze neki sportski rivalitet. No, 'francuski' klan zamjera 'južnoameričkom' da upravo iz njihovih redova cure informacije kako Kylian Mbappe neće produžiti ugovor s PSG-om već će od ljeta sljedeće godine igrati za Real Madrid. Doduše, činjenica da se Mbappe još uvijek nije odlučio za ostanak u redovima pariške momčadi sugerira odlazak s obzirom na to da mu ugovor istječe sljedećeg ljeta pa nije potreban nikakav klan kako bi se to zaključilo.

image

Svlačionica PSG-a je puna zvijezda što automatski donosi i mnoge probleme

JEAN CATUFFE Dppi Via Afp

Problem postoji i s Neymarom. Brazilac navodno nije bio previše sretan prilikom dolaska Lionela Messija jer se automatski promijenila njegova uloga u momčadi, a svojim ponašanjem često pokazuje kako nije spreman biti pravi vođa svlačionice. Dapače, nekim svojim postupcima naljutio je upravu, ali i suigrače. Primjerice, na početku sezone nije došao na obavezno druženje s momčadskim sponzorima, a njegovo obrazloženje je bilo da nije znao da je jutro prije tog druženja trebao obaviti test na covid-19 te zbog toga nije mogao na tu svečanost. Ostali igrači su to znali.

Pitanje zabava već se povlačilo ove godine u raznim medijima, a L'Equipe sada donosi dvije priče o njima. Jedna je vezana za dva neimenovana južnoamerička nogometaša koji su na jedan jutarnji trening došli vidljivo umorni nakon cjelonoćnog 'partijanja' te su odbili trenirati dok liječničko osoblje nije potvrdilo da su oni spremni za trening. Drugi slučaj je vezan za zabavu nakon što je Lionel Messi osvojio svoj sedmi Ballon d'Or. Messi i njegov sunarodnjak Leandro Paredes su propustili sutrašnji trening te se pravdali želučanim problemima, a dio suigrača je tražilo da ih klub sankcionira jer su svi bili na Messijevom tulumu i znali su da želučani problemi nisu razlog zbog kojeg Argentinci nisu došli na trening.

Dio suigrača nije bio sretan ni kada ja Mauro Icardi dobio nekoliko dana slobodno kako bi otišao u Italiju i pokušao se pomiriti sa svojom suprugom Wandom Narom.

Sve u svemu, svlačionica PSG-a izgleda kao tempirana bomba. Pitanje je samo hoće li eksplodirati prema van.

Linker
24. travanj 2024 23:34