FRANCK FIFE/AFP
Piše L‘Equipe

Šok u redovima francuskog prvaka! Treneru za Božić ‘darovali‘ su otkaz, evo tko bi ga mogao naslijediti

Tuchel je smijenjen dan nakon visoke 4:0 pobjede PSG-a protiv Strasbourga u Ligue 1
Piše: SNObjavljeno: 24. prosinac 2020. 11:40

Thomas Tuchel više nije trener PSG-ovih nogometaša, piše francuski L'Equipe.

Ovo je u najmanju ruku neočekivana odluka, a Tuchel je smijenjen nakon 4:0 pobjede PSG-a protiv Strasbourga na Parku prinčeva. Odluka je objavljena na Badnja, šest mjeseci prije isteka aktualnog Tuchelovog ugovora.

Činilo se kako je osvajanje prvog mjesta u skupini ispred RB Leipziga i Manchester Uniteda i osiguralo Tuchelu ostanak na klupi preko zime, ali čini se da su ga koštali slabiji rezultati u francuskom prvenstvu kojem prvak godinu dočekuje tek na trećem mjesto na ljestvici. Zaostatak za Lyonon i Lilleom iznosi svega jedan bod.

Tuchel je na klupu PSG-a sjeo u svibnju 2018. godine naslijedivši Unaija Emeryja, a otad je osvojio dva naslova francuskog prvaka, jedan Francuski kup, jedan Liga kup, dok je u Ligi prvaka prošle godine ostao korak kratak za titulu.

Zasad dakako nije potnato tko će će biti Tuchelov nasljednik, ali valja spomenuti da kao najveći favorit za njegovog nasljednika slovi Mauricio Pochettino.

RMC Sport javlja da je PSG već u pregovorima s argentinskim stručnjakom, bivšim trenerom Tottenhama koji je bez posla od studenog 2019. godine.

Linker
09. svibanj 2024 03:40