RANKO SUVAR Cropix
LIGA NACIJA

VIDEO: Hrvatska nakon velike drame pobijedila Škotsku. VAR spasio Vatrene u nadoknadi

Hrvatska je u dramatičnoj završnici zbog zaleđa Adamsa osvojila sva tri boda
Piše: Davorin Olivari, Tomislav Dragobratović, Mihael FarkašObjavljeno: 12. listopad 2024. 20:03

HRVATSKA - ŠKOTSKA 2:1 (Matanović 36., Kramarić 70./Ćaleta-Car 32. - ag.)

HRVATSKA: Livaković - Šutalo, Ćaleta-Car , Gvardiol - Perišić 🟨 (od 90+1. Jakić), Modrić, Mario Pašalić 🟨 (od 46. P. Sučić), Sosa - L. Sučić (od 62. Baturina) - Kramarić ⚽ (od 71. Petković), Matanović ⚽ (od 71. Budimir)

ŠKOTSKA: Gordon - Ralston, Souttar, Hanley 🟨, Robertson - Gilmour 🟨, McLean - Doak (od 77. Gauld), McTominay, Christie - Dykes (od 77. Adams)

Pogodak za 0:1 → OVDJE

Pogodak za 1:1 → OVDJE

Pogodak za 2:1 → OVDJE


Hrvatska je pobijedila Škotsku, koja je u subotu prestala biti "crna mačka" za našu reprezentaciju, prvi put je pala na tlu Lijepe Naše u trećem sudaru. Tim trijumfom Vatreni su iskoračili velikim korakom prema četvrtfinalu Lige nacija. Dalićevi dečki apsolutno su zaslužili veselje na Maksimiru, slomili su goste boljom igrom u drugom dijelu.

Također, valja napomenuti da su bili autori preokreta jer su u jednom trenutku bili u gubitničkom položaju s obzirom na to da su Škoti poveli. Pokazali su Vatreni iznimnu želju i energiju, a navijači su njihovu predstavu nagradili pljeskom i ovacijama. Vidjeli smo mnogo toga dobroga u našoj vrsti, onih slabijih trenutaka bilo je mnogo manje i zato svi skupa moramo biti zadovoljni...

Već od samog starta Vatreni su se prema očekivanjima nametnuli posjedom lopte, dok su Škoti svoje moguće prilike tražili dugim loptama, dalekim izbijanjima sa svoje polovice na onu hrvatsku. U četvrtoj minuti smo zabilježili jednu gužvu u šesnaestercu Škota, bilo je malo panike u gostujućoj obrani, ali spasili su se.

Nešto kasnije oboren je Matanović na nekih osamnaest metara, a iako je sjeverna tribina zazivala Luku Modrića, slobodnjak je izveo Luka Sučić i pogodio "živi zid" Škota. Nakon tih početnih uzbuđenja igra se nekako umirila, tek su jedno proklizavanje Gvardiola, te jedna slabo ispucana lopta Livakovića, ponudili nekakvu mogućnost Škotima, ali sve je po Vatrene dobro i pravovremeno riješeno, ništa se ozbiljno nije dogodilo.

No, gosti su se nekako oslobodili i počeli više razmišljati o napadu. Billy Gilmour je nakon dvadesetak minuta igre dobro opalio s nekih dvadesetak metara, ali Livaković je taj udarac uhvatio bez problema. U idućem hrvatskom napadu u dobroj poziciji na nekih osamnaest metara našao se Kramarić, ali njegov udarac završio je u bloku. Onda je uslijedio jedan opasan centaršut gostiju, lopta je za koji centimetar promašila glavu Lyndona Dykesa, koji se nalazio na nekih pet metara od Livakovića.

image
DAMIR SENCAR Afp

Uglavnom, Škoti su s vremenom pokazivali sve veće ambicije u igri prema naprijed. Posebno je opasno djelovala velika nada škotskog nogometa Ben Doak, koji je stvarao određene probleme Jošku Gvardiolu. Škotska sedamnaestica je iznimno brz igrač, odlično barata loptom, promjena smjera u driblingu je ekspresna, taj dečko bi mogao napraviti veliku karijeru.

Hrvatska se probudila nakon pola sata igre. Prvo je Kramarić odlično pucao iskosa s nekih petnaestak metara iskosa, vratar Gordon je "skinuo" loptu ispod same grede. U nastavku akcije, nakon centaršuta Perišića s desne strane, Borna Sosa je pucao glavom s nekih osam metara, ali je lopta promašila cilj za otprilike pola metra. Kad se na trenutak učinilo da je došlo vrijeme Dalićeve vrste, poveli su Škoti poveli nakon niza pogrešaka koje su proizveli naši, počevši od Pašalića do Sučića.

Ali, njihovo vodstvo nije dugo trajalo, ukazao se Igor Matanović, napadač Eintrachta iz Frankfurta postigao je svoj prvi pogodak za Vatrene i razgalio tribine. Rekli bismo, pogodio je baš kad je najviše trebalo, kad je Hrvatska bila šokirana primljenim pogotkom. Svoj prvijenac Matanović će sigurno dugo pamtiti.

image
RONALD GORSIC Cropix

U drugo poluvrijeme Zlatko Dalić je krenuo s novim igračem Petrom Sučićem, koji je zamijenio Marija Pašalića. Prva opasnija akcija u drugom dijelu bila je djelo strijelca Matanovića, žestoko je opalio po lopti s nekih dvadesetak metara, Craig Gordon je na jedvite jade uspio spriječiti vodstvo Hrvatske. A još bolje je dvije-tri minute kasnije pucao Luka Modrić, no Gordon je fenomenalno izvadio loptu iz rašlji.

Onda je Hrvatska pogodila mrežu, ali taj pogodak nije važio. Sjajnim udarcem iz daljine Luka Sučić je rasparao mrežu, no prije njegovog udarca glavni sudac Istvan Kovacs je prekinuo igru, dosudio je zaleđe Modrića. Kapetan Hrvatske "zapalio" je tribine dvadeset pet minuta prije kraja, nakon što je nakon solo akcije sjajno pucao s vrha šesnaesterca, promašio je za koji centimetar.

Ali, pet minuta nakon toga, utakmica je bila riješena, Andrej Kramarić je zabio i odmah nakon toga napustio travnjak, skupa s još jednim strijelcem, Igorom Matanovićem, a ušli su Budimir i Petković. Pred sam kraj imali su i Škoti dobru priliku, ali mreža Livakovića nije se zatresla.

Potom, u zadnjem napadu Škota, ipak jest. Jakić je bio u duelu s Adamsom i gurnuo je loptu iza leđa Livakovića, Maksimir je bio zaleđen, ali pogodak ipak nije priznat zbog zaleđa. VAR je spasio Hrvatsku u samoj završnici...

🗣️ Za kraj i nekoliko vaših dojmova.

"Nikad nisam vidio da Škotska igra ovako furiozno posljednjih 5-6 minuta utakmice. Čestitke Vatrenima ali nije trebala biti ovakva drama na kraju." (Dejan Durtović)

"Perišić - Modrić - Ćaleta-Car, savršenstvo. Bravo." (Cima Cibarić)

"Aj da i nas sreća nekad pomazi. Ali ovo se ne smije događati. Nije prvi puta i nije slučajno." (Stjepan Trupeljak)

"Tri boda, sve ostalo u zaborav." (Ivan Novak)

"Da nije bilo Modrića, bila bi tuga žešća. Modrić 70% drži reprezentaciju." (Šimun Planinić)

Ovako izgleda ljestvica skupine A1 nakon utakmice Hrvatske i Škotske:

Standings provided by Sofascore

Drama u nadoknadi teško da je mogla biti veća, ali tri boda su u džepu i to je najvažnije.

Hrvatska u utorak gostuje u Poljskoj, koja večeras u 20.45 igra protiv Portugala.

image
RANKO SUVAR Cropix

Što je Hrvatska sada preživjela?! Kakvo olakšanje za Vatrene! Izabranici Zlatka Dalića bili su dominantni u drugom dijelu uz nekoliko prilika Škota, no šokantni pogodak u petoj minuti nadoknade ne bi prikazao realan odnos snaga na terenu. U konačnici, izgleda da je Che Adams bio u zaleđu prije autogola Jakića, tako da je Hrvatska preživjela veliku dramu!

KRAJ UTAKMICE

90+8. Nema gola! VAR je poništio pogodak Škota!

90+5. VAR pregledava situaciju...

90+5. ⚽GOL!

Škotska u posljednjim sekundama za 2:2!

90+4. 🟨

Žuti karton za Gilmoura zbog starta nad Baturinom.

90. 🕖

Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

90. Još jedna ozbiljna prilika za Škotsku!

Sada je Adams bio u izglednoj šansi, pokušao je lobom prebaciti Livakovića, no udarac je otišao malo pokraj gola.

88. Pokušao je sada i McTominay iz okreta, nije to bio opasan udarac.

86. Sada je Baturina sjajno "posložio" Robertsona na tlo i uposlio Budimira, no njegov udarac je također završio u bloku. Odlična akcija Dinamovog dragulja.

Christie i Modrić koji ni u završnici ne popušta svoj "stisak".

image
DAMIR SENCAR Afp

84. Modrić je osvojio loptu i uposlio Petkovića koji je lijepo "ispremiješao" škotsku obranu, no pokušaj je završio u bloku.

80. Sada je iz daljine zapucao i Petar Sučić, otišlo je to dosta daleko od škotskog gola.

78. ⚠ Velika prilika za Škotsku!

Christie je istrčao gotovo sam pred Livakovića i pucao lijevom nogom, no srećom po Vatrene nije bio precizan.

🗣️ Do kraja je ostalo nešto više od 10 minuta, da čujemo i vas.

"Kakav igrač Perišić. 💪" (Mato Bagarić)

"No Krama no party." (Danijel Rožanković)

"Izgleda da se bez Perišića ne može. Dva gola preko njega." (Robert Franjić)

71. ⇔ Nove izmjene kod Vatrenih.

Izlaze Kramarić i Matanović, a u igri su Petković i Budimir.

Samo tri igrača imaju više od 30 golova za Hrvatsku. U uglednom društvu su Davor Šuker (45), Ivan Perišić (33) i Mario Mandžukić (33).

Kramarić bi vrlo brzo mogao postati drugi najbolji strijelac u povijesti Vatrenih.

Perišić je s desne strane poslao sjajan centaršut na drugu stranu gdje se našao Sosa. Njegov udarac obranio je Gordon, no Kramarić se našao na odbijancu i mirno glavom smjestio loptu u mrežu za vodstvo Hrvatske!

Bio je to Kramarićev 30. gol za reprezentaciju.

70. ⚽GOOOL!

Kramarić za 2:1!

68. Hrvatska je u potpunosti ubrzala, sada je Baturina proigrao Matanovića, udarac je završio u bloku.

66. Odmah nakon Modrića s malo veće udaljenosti pokušao je i Baturina, njegov pokušaj bio je nešto manje precizan.

65. Velika prilika za Hrvatsku! Sjajno se Modrić probio kroz sredinu i prevario McTominaya, opasan udarac s 20-ak metara završio je malo pokraj gola.

Evo i bakljade hrvatskih navijača.

image
RONALD GORSIC Cropix

62. ⇔ Nova promjena kod Hrvatske.

Izlazi Luka Sučić, ulazi Martin Baturina.

61. Sada su opasno prijetili Škoti, no ispred Dykesa je u kaznenom prostoru Vatrenih reagirao Petar Sučić.

59. Sjajan ubačaj Perišića!

Matanović je bio na toj lopti, no ispred njega je u posljednji trenutak vratar Gordon otklonio opasnost.

56. Sjajnim udarcem iz daljine Luka Sučić je rasparao mrežu, no prije njegovog udarca glavni sudac utakmice iskoristio je svoju zviždaljku i dosudio zaleđe Modrića.

55. Prilika za Hrvatsku! Sada je iz daljine zapucao Modrić, a lopta se odbila do Kramarića i u konačnici završila u korneru.

53. Matanović je gađao iz daljine, ukrotio je Gordon taj udarac.

Ćorluka i Dalić izgledali su dosta zabrinuto nakon prvih 45 minuta.

image
RANKO SUVAR Cropix

49. Drugo poluvrijeme za sada je nastavljeno u istom ritmu, bez prevelikog tempa ili energije. Čekamo prve prilike...

image
RANKO SUVAR Cropix

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

⇔ Promjena na poluvremenu za Vatrene.

Izašao je Mario Pašalić, u igri je Petar Sučić.

Ovako je izgledalo slavlje Igora Matanovića nakon prvijenca za hrvatsku reprezentaciju.

image
RONALD GORSIC Cropix

U slučaju da utakmica završi ovim rezultatom, evo kako će izgledati ljestvica prije večerašnjeg (20.45) okršaja Poljske i Portugala.

Najveće ovacije Maksimira uoči početka utakmice dobio je igrač kojeg Dalić ima na klupi.

Opširnije pročitajte OVDJE.

🗣️ Vaši dojmovi nakon prvih 45 minuta:

"Sporo, nikakvo. Kad prime gol, onda se probude." (Davorin Rončević)

"Bravo Matanoviću, ali moram reći da je uvjerljivo najgori igrač u prvom dijelu bio Gvardiol." (Slavo Oršolić)

"Igramo dosadan nogomet, a imamo bržih i mlađih igrača." (Đuro Knežević)

Nakon priličnoj nesadržajnih prvih pola sata, utakmica na Maksimiru "živnula" je iznenađujućim pogotkom Christieja. Hrvatska se brzo trgnula, Matanović je samo četiri minute nakon primljenog pogotka vratio stvari na početak. Ipak, dojma smo da će Vatreni morati ubaciti u brzinu više u drugom dijelu...

KRAJ PRVOG DIJELA

45. 🕖

Igrat će se još minuta sudačke nadoknade.

39. 🟨

Perišić je izgubio loptu u opasnoj zoni i odmah srušio McLeana te zaradio žuti karton.

Tri utakmice trebale su 21-godišnjem Igoru Matanoviću za prvijenac u dresu Vatrenih.

Nadajmo se da je to samo početak...

image
RONALD GORSIC Cropix

Perišić je poslao povratnu loptu za Matanovića koji preciznim prizemnim udarcem pogađa za 1:1 i vraća stvari na početak!

36. GOOOL!

Matanović ekspresno za 1:1!

Pašalić je izgubio loptu na sredini terena, Doak je po desnoj strani povukao kontru i centrirao, no loptu je lošom reakcijom propustio očistiti Sučić. Christie je dočekao poklon i prizemnim udarcem savladao Livakovića za 1:0 Škota...

32. ⚽ GOL!

Škotska vodi 1:0 na Maksimiru!

31. Ponovno se Sosa ubacio iz drugog plana nakon ubačaja Perišića. Ovoga puta zahvatio je loptu glavom, no nije bio precizan.

30. Opasnu tranziciju Škotske zajedničkim snagama uspjela je spriječiti obrana Vatrenih.

26. Ubačaj Perišića pokušao je ukrotiti Sosa koji se ubacio iz drugog plana, no branič Torina je napravio prekršaj u napadu.

Sosa u akciji.

image
RONALD GORSIC Cropix

23. Odlična akcija Hrvatske u konačnici je završila u bloku. Modrić je sjajno uposlio Perišića, ovaj ostavio za Sučića koji pronalazi Kramarića. "Prodao" je Kramarić tada lažnjak i lijepo se oslobodio, no lopta nije našla put prema golu...

📈 Pitali smo vas za prognozu rezultata, čak 83% vas smatra da će Hrvatska pobijediti Škotsku, 10% čitatelja izabralo je remi, dok 7% vjeruje u senzaciju i pobjedu gostiju.

Tri najčešće prognozirana rezultata:

2:0 za Hrvatsku (21%)

3:1 za Hrvatsku (13%)

2:1 za Hrvatsku (13%)

21. Lijepo su kombinirali McTominay i Gilmour, bivši veznjak Brightona u konačnici se okušao udarcem iz daljine, njegov pokušaj hvata Livaković.

19. 🟨

S druge strane požutio je Mario Pašalić.

18. Gvardiol je ponovno izgubio loptu, u kontru je išao Scott McTominay, no još jednom je povratna trka bila na mjestu.

Djelić atmosfere s tribina. Škoti su zasad, očekivano, glasniji.

image
RANKO SUVAR Cropix

image
RANKO SUVAR Cropix

11. Gvardiol je sada "zakuhao" situaciju na svojoj polovici, loptu je ukrao Doak i poslao povratnu u sredinu, no na mjestu je bio Modrić koji je odradio dobru povratnu trku.

Igrači kojima je Dalić večeras dao povjerenje.

image
RONALD GORSIC Cropix

9. U konačnici je iz prekida gađao Luka Sučić, no pogodio je živi zid.

8. 🟨 Prilika za Hrvatsku iz slobodnog udarca. Matanović je povukao kontru te je srušen na oko 20-ak metara od škotskog gola.

Zbog starta je požutio Grant Hanley.

7. Gilmour je uputio dalekometni udarac koji nije ozbiljnije ugrozio Livakovića.

4. Kramarić je uputio prvi udarac na utakmici, njegov pokušaj završio je u bloku.

3. Hrvatska je preuzela posjed na početku utakmice, Vatreni kruže oko škotskog gola. Prvi centaršut uputio je Perišić, no nije to bio opasan pokušaj.

Prema kladionicama, Hrvatska je osjetni favorit u dvoboju sa Škotima. Koeficijent na pobjedu Vatrenih iznosi 1.65, slavlje škotske reprezentacije drži koeficijent 6.40, dok je remi vrijedan 4.20.

1. 🕖 Počela je utakmica.

Sretno, Vatreni!

17.55 Vrijeme je za nacionalne himne.

17.54 Na maksimirskom stadionu upravo se događa i službeni oproštaj Marcela Brozovića. Zagrebačke tribine velikim pljeskom su pozdravile "Epic Broza", koji je, podsjetimo, s 99 službenih nastupa završio reprezentativnu karijeru.

image
PA WIRE/PA IMAGES/PROFIMEDIA Pa Wire/pa Images/profimedia

Zanimljivo je bilo gledati hrvatske i škotske navijače kako se okupljaju ispred maksimirskog stadiona. Skupine jednih i drugih dolazili su skupa, pričali, zezali se, većina njih s plastičnim bocama punim piva u rukama.

Negdje sat vremena prije početka utakmice, okolni prostori oko Maksimira bili su prepuni navijača, svi su bili u sjajnom raspoloženju. Pomalo je neobično vidjeti da navijači reprezentacija koje igraju jedna protiv druge zagrljeni piju po kafićima i dolaze na utakmice.

Ali škotski navijači imaju poseban status, ti iznimno simpatični ljudi koji itekako cijene i vole Hrvate, uvijek su dobrodošli. (Davorin Olivari)

image
JOSIP MOLER Cropix

🗣️ Evo i nekoliko vaših komentara na sastav koji je pripremio Zlatko Dalić.

"Sve OK osim Sose. Totalno je van forme." (Dario Matešić)

"Kemija sa sastavom više nego Ten Hag u Unitedu." (Saša Antolić)

"Budimir taman da zabije Barçi i pet komada, kod Dalića mu klupa ne gine." (Bono Suvalj)

17.37 Ako Škoti kaskaju za Hrvatima u nogometnom umijeću i skupljanju medalja, u ispijanju alkohola i režiranju spektakularnog navijačkog dekora su - u najmanju ruku - dostojan suparnik. Možda i nadmoćniji.

Više pročitajte OVDJE.

image
RONALD GORSIC Cropix

16.47 Stigli su sastavi za utakmicu. Kao što su i SN prve najavile, Hrvatska kreće u formaciji 3-4-1-2, s nikad viđenim veznim tercetom (Modrić, Pašalić i Sučić). Perišić će također prema najavi igrati na desnom bočnom, dok će napadački dvojac biti Kramarić i Matanović.

Scottish Fans Away Days, navijačka stranica škotskih navijača, na svom X profilu objavila je da je dio navijača u Zagrebu već u petak odlučio otići na jednu utakmicu. U pitanju je bio susret Hrvatskog dragovoljca i Trnja, te su Škoti bodrili domaću momčad. Simpatičan je bio i način na koji su Škoti preveli ime Hrvatskog dragovoljca, koji je tako na njihovoj objavi postao "Croatian volunteer".

16.20 Hrvatska sigurno može biti borbena, srčana, hrabra (još kod kuće) kao i Škotska, ali Škoti ne mogu biti tehnički dobri, kombinatorni, kreativni kao Hrvatska.

Cijelu analizu uoči današnjeg susreta možete pročitati OVDJE.

image
RANKO SUVAR Cropix

16.05 Tartan Army u petak je dominirao centrom Zagreba, njihova hrvatska podružnica predvođena Dejanom Lukežom MacGregorom rezevirala im je Ritam grada na uglu Trga bana Jelačića, a fešta je trajala od poslijepodneva do sitnih sati.

Spektakl nije stao sinoć, nego se nastavio i na dan utakmice. Navijači Škotske su preuzeli Tkalčićevu ulicu gdje su svojim instrumentima i pjesmom napravili atmosferu za pamćenje.

Više pročitajte OVDJE.

15.15 Ovo je treće kolo Lige nacija, nakon prve dvije utakmice Hrvatska ima pobjedu i poraz te se nalazi na drugom mjestu u skupini, dok su Škoti i dalje bez bodova na posljednjem mjestu skupine A1.

Najavu piše: Dražen Antolić

Ako se žele ekspresno vratiti u europski vrh, Vatreni moraju dobivati utakmice poput današnje. Svjetsko bronca i dalje sjaji, no podbačaj na Euru bacio je sjenu koja bi u nekoliko dana mogla nestati ili će Hrvati ipak duže pričekati na novi izlazak sunca. Luka Modrić i društvo imaju tri boda iz utakmica s Portugalom i Poljskom pa je treći protivnik u njihovim planovima predestiniran za - poraz! Kad su god Britanci stizali u našu zemlju, bile su fešte po gradu i na stadionu, ali i često vrlo teške utakmice. Zato oprez, Škote nerijetko nije lako slomiti. Na Maksimir će izaći nekompletni, no njihova trka, fizička moć i borbenost nikad nisu bili upitni. Na dva gostovanja u Zagrebu osvojili su četiri boda, a okus poraza nije im poznat. Na Vatrenima je da im ga serviraju večeras, pa neka i oni znaju što sve Maksimir nudi.

Preinakom sustava igre iz 4-3-3 u 3-5-2 i šansom za neke mlade igrače rujan je za Hrvatsku bio veliki zaokret i početak novog poglavlja. Pozitivni dojmovi nakon Poljske djelovali su kao lansirna rampa i optimizam bubri, iako su samo prije četrdesetak dana brojni navijači na pitanje što očekuju kod Vatrenih odgovorili - ništa! Euro je donio frustracije, ali i crne slutnje za budućnost u mnogim komentarima, neizvjesnost se širila u nekoliko krakova. Najvažnije je bilo koliko će Zlatko Dalić biti odlučan mijenjati stvari, pospremiti u “zlatnu ladicu” svojih prvih sedam godina, etapu od 2017. do 2024. i napraviti rez nužan za novi uzlet. Nakon što smo prošlog mjeseca vidjeli da je Hrvatska krenula dobrim putom, utakmice sa Škotskom i Poljskom pokazat će koliko brzo i kvalitetno na njemu napreduje. Formacija 3-5-2 predstavljena je u Lisabonu, tada u verziji 5-4-1, te u Osijeku u ad hoc varijanti, i to poprilično dobro, ali s jasnim prostorom za napredak. Itekako nas golica je li napravljen iskorak barem za koji postotak jer jasno je da se u nekoliko dana ne mogu činiti čudesa. To je proces... Premda naši igrači znaju igrati u tom sustavu.

Hrvatska se na Maksimir vratila nakon jedanaest mjeseci, na istom mjestu gdje je pobjedom nad Armenijom osigurala Euro, u prilici je približiti se još jednom prolasku skupine. Četiri boda u dvije nadolazeće utakmice vrijedila bi kao maratoncu kad prevali 35 kilometara, šest bi već moglo u Poljskoj značiti da je misija obavljena. No, pođe li po zlu, sve će rezultatski u završne dvije runde biti na kocki, u tom slučaju niti jedan ishod nije nemoguć, pa i oni najlošiji. Iako Dalićeva momčad neće biti kompletna, a posebice je značajan izostanak Matea Kovačića, svi su odreda kroz tjedan emitirali čvrst optimizam da će Škoti u Hrvatskoj napokon položiti oružje. Da ovaj put iznenađenja neće biti.

Dvojici prethodnika aktualnog izbornika Miroslavu Blaževiću i Igoru Štimcu upravo su utakmica s njima bile zadnje na klupi reprezentacije. Dalić nema tih briga, ali red je da ih osveti. Kao stručnjak koji bi na startu najradije ukinuo Ligu nacija, a kasnije se s njom počeo sprijateljivati, u prigodi je popraviti skor koji u tom natjecanju nije bajan na domaćem terenu. Vatreni imaju četiri pobjede, tri poraza i dva neodlučena ishoda. Pa kad se već igra jubilarna deseta utakmica, valja je odraditi na razini. Padale su Španjolska, Švedska, Danska i Poljska, bod odnijele Engleska i Francuska, a puni plijen Francuska, Portugal i Austrija.

Podrška s tribina je itekako dobrodošla, ako i zapne, pa ne krene sve po planu, treba sačuvati pozitivu jer brojne su novine u sastavu i sustavu te neće čuditi ukoliko ne bude sve idealno. Međutim, Hrvatska je kvalitetnija od Škotske, koju krase viteštvo i srce. To je ipak ekipe s malo igrača iz najvećih klubova, a s podosta aktera iz engleskog Championshipa.

Izbornik je u novom ruhu zakoračio u osmu godinu mandata, prvu verziju skrojio je na brzinu, ovu koju ćemo danas gledati dotjerivao je cijeli tjedan u Maksimiru i Sheratonu. Koliko će nam se svidjeti? Uvijek smo bili uvjereni da igramo bolji nogomet od Škota. Savršena je šansa da Vatreni stave stvari na svoje mjesto.

Linker
12. listopad 2024 20:09