RONALD GORSIC Cropix
GLAVOBOLJA ZA DALIĆA

Horor izdanje Dinamove obrane, a jedan Vatreni bi najgorom večeri u LP mogao izgubiti mjesto startera

Čačićev sastav nije imao energije ni trke, Dinamova sredina terena se raspala
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. listopad 2022. 06:03

Rafael Leao slovi za jednu od perli europskog nogometa, ali ni njega ne viđamo često da se tako uvjerljivo poigra s nečijom obranom kao što je "iskasapio" Dinamovu na Maksimiru. Portugalac je bio detonator teškog poraza Modrih koji je vratio sjećanja na mračna vremena. Sandro Tonali također je davao ton, a Rossoneri su generalno demonstrirali što se i znalo - da su bolji!

Hrvatskog prvaka tek puka teorija drži u Europi. Koliko god startna pobjeda nad Chelseajem razgalila navijačka srca te nagnala stručnjake i novinare da procijene kao dobre šanse Modrih za nastavak natjecanja barem u Europskoj ligi, protiv Milana su u drugoj večeri odluke odigrali najlošiju utakmicu u skupini, u nastavku susreta očajnu i frustrirajuću, i sada ih jedino još jednom čudo kod Chelseaja može spasiti.

image
RONALD GORSIC Cropix

A senzacije ne kucaju na vrata svakih nekoliko dana... Dinamo i dalje ostaje gubitnik u elitnom natjecanju bez ijednog prolaska skupine, a kao i zadnje 24 godine ponovno će vrlo vjerojatno okončati na četvrtom mjestu. Prigode je prosuo protiv RB Salzburga, a kad je popravni ispit protiv jačeg suparnika rijetko kad ispadne dobro.

Čačićev sastav nije imao energije ni trke, sredina terena se raspala, za Mišića i Ademija dijelom je opravdanje velik broj minuta u nogama. Kako niti u ljeto nisu bili trkački na pravoj razini, sad je to sačuvaj Bože... Dinamo je usto kaskao u koncentraciji što je česta prateća pojava, a nema ni jasne napadačke sheme igre. Milan je znao da mu je važno, nije dao popust i zato je rezultat ružan - 4:0.

Dinamo je ponovno primao golove koje nije smio, obrana koja je u Splitu "spavala" kod kornera Hajduka, ovaj je put bila u horor izdanju, stopera Mattea Gabbiju pustila je da nakon slobodnog udarca zabije svoj prvi pogodak u 41. nastupu za crveno-crne, a to je bio samo početak. Nekoliko obrana Dominika Livakovića i pojedine požrtvovne intervencije držale su Modre u rezultatskoj ravnoteži do 39. minute kad su se "prodali po akcijskoj cijeni" i raspali. Bio je to tek uvod u sunovrat koji je domaća obrana doživjela u 49. minuti kad se Leao prošetao kao po crvenom tepihu, da bi si krenula i sama zabijati... Trener Ante Čačić ovaj put nije ponudio nikakva rješenja.

Zlatko Dalić nije mogao sretan otići iz Maksimira, iako je Livaković dobro branio unatoč četiri gola, a to je od Dinamovih igrača za reprezentaciju najvažnije. No, Josip Šutalo imao je najgoru večer u Ligi prvaka i očito nije u pravom ritmu, pitamo se je li protiv Milana osim Europe s klubom izgubio i poziciju startera na Svjetskom prvenstvu. Bojimo se da se izbornik dobro zabrinuo iako Šutalo nije odudarao, cijela je obrana, pogotovo Ristovski djelovala kao da je slučajno na stadionu ispala iz džipa.

Petković i Oršić nipošto nisu zaradili plus, što je posebno kritično za Petkovića. Ako se još jednom došao uvjeriti treba li pozvati Josipa Mišića kao zadnjeg veznog ova mu utakmica nije dala jake argument. Morat će presuditi po drugim saznanjima.

Linker
27. travanj 2024 20:46