Leon Grgić u u-21 reprezentaciji Austrije

 MI NEWS & SPORT/ALAMY
FANTASTIČAN NASTUP

Mladi Hrvat zabio dva gola u juniorskoj Ligi prvaka, navija za Dinamo i san mu je igrati za Hrvatsku

Grgić ima samo 18 godina te je sigurno budućnost austrijskog i hrvatskog nogometa
Piše: SNObjavljeno: 19. rujan 2024. 17:55

U prvom kolu Lige prvaka mladih, Strum iz Graza je na gostovanju s visokih 4:1 nadvisio francuski Brest. Posebno je bio raspoložen mladi Leon Grgić, koji posjeduje hrvatsku i austrijsku putovnicu. On je zabio dva gola i bio jedan od najboljih igrača svoje momčadi.

Već u 17. minuti Grgić je na asistenciju Martina Kerna zabio za 1:0. Nakon asistencije, Kern se u strijelce upisao u 40. minuti. Nadu domaćinima vratio je Ibrahim Yayiya Kante u 59. minuti.

No, Sturm je pred kraj utakmice dočekao dvije prilike iz kontre i riješio pitanje pobjednika. Prvo je Youba Koita u 80. minuti za 3:1, da bi u četvrtoj minuti nadoknade svojim drugim golom na utakmici pitanje pobjednika u potpunosti riješio Grgić.

Podsjetimo, Grgić je rođen u Austriji gdje nastupa za mlađe kategorije Sturma. Dobrim igrama zaradio je nastup i za prvu momčad, a ove je sezone u jedinom nastupu u Bundesligi zabio dva gola. Bilo je to u 4:2 pobjedi protiv Tirola. Ovog ljeta je s austrijskim prvakom produljio ugovor do 2027.

Grgić ima samo 18 godina te je sigurno budućnost austrijskog i hrvatskog nogometa. Za sada je nastupao samo za mlade selekcije Austrije, a ranije je za Sportske novosti rekao da mu je san igrati za Hrvatsku.

- Naravno da mi je želja da se izborim za status prvotimca i da budem na oku reprezentacije Hrvatske. Naravno da pratim HNL, svi u obitelji smo veliki dinamovci i kad god mogu pratim utakmice Dinama - pričao je tada Grgić.

Radi se o napadaču, koji može pokriti i poziciju lijevog krila. Transfermarkt ga procjenjuje na 500 tisuća eura. U posljednjih 12 utakmica za sve kategorije Sturma upisao je čak 11 golova. Za mlade selekcije Hrvatske i dalje nije dobio poziv.

Linker
11. listopad 2024 17:57