Foto: Paun Paunovic / CROPIX
HRVATSKI OKRŠAJ I U NJEMAČKOJ

LUDI VIKEND: POGLEDAJTE KAKO TO IZGLEDA KAD SU U AKCIJI BAŠ SVI VATRENI IZ KVALIFIKACIJA ZA EURO Na Maksimiru okršaj dvojice kandidata za Slovačku

VATRENI VIKEND Hrvatski reprezentativci u brojnim klupskim akcijama
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. listopad 2019. 11:03

Trebao je to biti vikend u kojem ćemo uživati u novom obračunu Ivana Rakitića i Luke Modrića u spektakularnom El Clasicu, no zbog žestokih prosvjeda u Kataloniji od toga ipak neće biti ništa. Barcelona i Real Madrid na Camp Nouu trebali bi se ogledati 18. prosinca, a Rakitić i Modrić će u akciju za nekoliko dana. Već u utorak u novom kolu La Lige Barcelona će ugostiti Valladolid, dok će dan kasnije na Santiago Bernabeu stići Leganes.

Većina igrača koje možemo očekivati na popisu izbornika Zlatka Dalića za utakmicu sa Slovačkom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine, za svoje će klubove nastupiti u nedjelju. Tada su na rasporedi i dvoboji klubova dvojice standardnih 30-godišnjih vatrenih stopera kojih na Rujevici 16. studenoga neće biti. Dva derbija u razmaku od samo pola sata su pred Domagojem Vidom i Dejanom Lovrenom. Vidu čeka žestok ogled njegovog Bešiktaša s Galatasarayem, a Lovrenovom Liverpoolu u goste na Anfield stiže Tottenham.

Lovren i Vida zbog žutih kartona preskaču Slovačku pa će sutrašnji dan biti vrlo važan za njihove potencijalne zamjene u tom dvoboju. Matej Mitrović zbog ozljede nije kandidirao za vatreni listopad, ali sad se polako oporavio i nada se da bi nakon listopada 2018. mogao skupiti prve minute u nacionalnom dresu. No za to mora početi igrati u klubu, a pred njegovim je Club Bruggeom, vodećom momčadi belgijskog prvenstva, derbi s drugoplasiranim Standardom. Nije Mitrović još potpuno spreman, trener Philippe Clement nakon današnjeg će treninga odlučiti hoće li hrvatskog stopera poslati u vatru protiv gostiju iz Liegea.

Pariški izazov

Tin Jedvaj je jedna od Dalićevih opcija za prekomandu s desnog beka na stopera. Jedvaj će zaigrati sutra na teškom gostovanju kod Wolfsburga, gdje će njegovom Augsburgu, za kojeg je Jedvaj upravo na poziciji stopera upisao maksimalnu minutažu u dosadašnjih sedam utakmica, opasno prijetiti i Josip Brekalo.

Dvojica Dalićevih stopera odradit će međusobnu utakmicu u Maksimiru, gdje će Dinamo s Dinom Perićem dočekati Osijek s Milom Škorićem, a nakon toga, navečer, očekuje se da će Duje Ćaleta-Car i u petoj uzastopnoj utakmici u Ligue 1 biti u startnoj postavi. Na rasporedu je Le Classique u kojem Paris SG dočekuje velikog rivala Marseille. Nema Neymara, ali tu su Kylian Mbappe i Mauro Icardi. Neće Ćaleta-Car imati lagan zadatak...

Predstavu koja bi ga mogla lansirati natrag u udarnih 11 Vatrenih danas će u dresu Hoffenheima tražiti Andrej Kramarić kod Herthe u Berlinu, a u isto vrijeme Ivan Perišić bi protiv drugog berlinskog bundesligaša, nakon samo četiri minute u posljednja dva dvoboja, opet mogao dobiti šansu kod svog trenera Nike Kovača u okršaju Bayerna i Uniona. U subotu igraju i dvojica veznjaka, Marcelo Brozović s Interom dočekuje Parmu, a Mateo Kovačić s Chelseajem ide kod Burnleyja.

Gradski derbi sutra je pred Nikolom Vlašićem, čiji CSKA Moskva nakon četiri utakmice bez pobjede dočekuje Dinamo, Milan Badelj će s Fiorentinom igrati protiv svog prošlosezonskog kluba Lazija, a Ante Rebić bi se po prvi put u sedmom pokušaju nakon dolaska iz Frankfurta, mogao naći u početnoj postavi Milana, koji ide u goste Romi.

Linker
27. travanj 2024 10:36