Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
REAKCIJA NAKON POSLA

MLADI INTEROV VEZNJAK SLUŽBENO REALIZIRAO TRANSFER, PA ZAHVALIO TRENERU DINAMA 'Bjelica je imao bitnu ulogu, čuli smo se nekoliko puta...'

TRANSFER Karlo Muhar, mladi Interov veznjak, Zaprešić je zamijenio Poznanjom
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 09. lipanj 2019. 14:26

Javio se u srijedu oko 13 sati s porukom “zvat ću vas malo kasnije, sve je dobro prošlo”. I zvao je, morao se odmoriti od slavlja, pa ne postaje se svaki dan igračem Lech Poznanja. Da, Karlo Muhar od sljedeće će sezone nositi dres uglednog poljskog prvoligaša...

- Dojmovi se, dakako, još nisu u potpunosti slegli, ali svjestan sam svega, došao sam u veliki klub i nadam se da ću nastaviti tamo gdje sam stao u Interu - poručio je Muhar i odmah dodao:

- Dočekali su me u Poznanju kao pravo pojačanje, pokazali su mi stadion, svlačionice, kamp gdje treniramo, bio sam impresioniran time što vidim. Infrastruktura je na nevjerojatno visokoj razini, liječnički je prošao kako treba, nikad nisam u životu imao takav pregled. Stvarno im hvala na svemu, na sastanku su mi pokazali prezentaciju za novu sezonu, žele trofeje, također su mi pokazali što se od mene očekuje - istaknuo je.

Vas je sigurno ovaj transfer zadovoljio, ali jesu li i Interovi apetiti zadovoljeni?

- Pričao sam s direktorom Brankom Laljkom, možda se očekivalo malo više, ali u principu je zadovoljan. Moram se njima zahvaliti, mislim na Laljka i Toplaka, sve su mi omogućili, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Kad nitko nije vjerovao u mene, Branko me nazvao i dao mi šansu. Ovdje sam se sjajno osjećao i bez njih i mojih suigrača ovo ne bi bilo moguće.

lechpoznan.pl

Kad smo zadnji put pričali, priželjkivali ste inozemni transfer, želja vam se, eto, ostvarila.

- Točno, ali još kad vidimo u kakvom je klubu riječ, još sam onda sretniji. Dok nisam došao tamo nisam ni bio svjestan koja je to razina. Poljska liga je moćna, mislim da sam stvarno pogodio ovim transferom.

Iza vas je sezona u kojoj ste se isprofilirali kako igrač, nije bilo previše oscilacija, rezultat svega je ovaj transfer, ali jeste li spremni za ovakav iskorak?

- Naravno da jesam, Inter mi je puno pomogao, usmjerili su me kako treba, u ovih godinu dana sam naučio puno toga, kapetanska traka me također motivirala za dalje.

Inače, kako nam Muhar otkriva, još je jedna osoba odigrala bitnu ulogu u ovoj priči...

- Riječ je o bivšem treneru kluba iz Poznana, Nenadu Bjelici, koji je znao da me Lech želi pa kad smo igrali protiv Dinama rekao mi je da ako želim napraviti iskorak, onda je Poznan pravo mjesto za to. Čuli smo se još nekoliko puta, rekao mi je sve najbolje o tom klubu, a i on je kazao poneku lijepu riječ o meni. Stvarno mu veliko hvala na svemu...

Nego, kako je uopće došlo do kontakta s Lechom?

- Iskreno, ne znam, navodno su me pratili već neko vrijeme, a to sam saznao tek pred kraj sezone. Prvo je došla ponuda s odličnim uvjetima, kasnije su se trebali dogovoriti s direktorom, a tu također nije bilo problema i sve se realiziralo jako brzo.

Dokaz je ovo da se trud i rad isplati obzirom da nedavno vaša situacija i nije bila idealna.

- Tako je, cijeli svoj život mukotrpno radim, to je najbitnije u životu, kad-tad će nagrada doći. Sad imam još nekoliko dana za odmor, 12. lipnja letim za Poljsku, jer je dan nakon prozivka, uglavnom, kreće novo poglavlje u mojoj karijeri i neizmjerno sam sretan zbog toga - zaključio je Muhar.

Linker
02. svibanj 2024 15:23