Olivier Giroud zabio je četiri gola u četiri dana

 ALBERTO PIZZOLI Afp
SLIJEDI INTER

Milan razbio Lazio, opet eksplodirao Giroud, vratio se Rebić, kod gostiju Toma Bašić zamijenjen

U četvrtfinalu Kupa neizvjesnost nije trajala niti jedno poluvrijeme, Milan je bio predobar
Piše: HinaObjavljeno: 09. veljača 2022. 23:05

Nogometaši Milana na uvjerljivi su se način plasirali u polufinale talijanskog Kupa. Kao domaćin Milan je svladao rimski Lazio s 4-0 te je izborio dvije polufinalne utakmice protiv Intera.

Utakmica je riješena nakon prvih 45 minuta jer je tada Milan stekao tri gola prednosti. Domaći sastav je poveo u 24. minuti kada je Romagnoli poslao sjajnu loptu u prostor i asistirao Rafaelu Leau koji daje prvi pogodak na susretu.

U smiraju prvih 45 minuta eksplodirao je Francuz Olivier Giroud koji je prije nekoliko dana s dva gola preokrenuo rezultat u gradskom derbiju i donio Milanu ligašku pobjedu protiv Intera od 2-1. I sada je zabio dva gola Laziju za velikih 3-0 Milana. Priča je zaokružena u 79. minuti golom Kessieja za 4-0.

Za Milan je od 61. minute zaigrao hrvatski nogometaš Ante Rebić, dok je na drugoj strani Toma Bašić počeo utakmicu za Lazio te je zamijenjen u 51. minuti.

Prije Milana u polufinale se plasirao njegov gradski rival Inter koji je kao domaćin pobijedio Romu 2-0 tijekom utorka. U tom susretu je hrvatski nogometaš Ivan Perišić bio asistent kod prvog Interovog gola (Džeko).

U četvrtak ćemo saznati i posljednje polufinaliste, a sastaju se Atalanta - Fiorentina (18 sati) i Juventus - Sassuolo (21 sat).

Coppa Italia, četvrtfinale: Milan - Lazio 4-0 (Rafael Leao 24, Giroud 41, 45+1, Kessie 79).

Kup Kralja: Betis blizu finala

Nogometaši Betisa pobijedili su u gostima Rayo Vallecano s 2-1, u prvom polufinalnom ogledu španjolskog Kupa kralja.

Domaćin je poveo ranim pogotkom Alvara Garcije u petoj minuti, no gosti iz Seville su do kraja preokrenuli rezultat te se time približili prolasku u finale. U 26. minuti izjednačio je Borja Iglesias, dok je u 68. minuti konačnih 2-1 za Betis postavio Portugalac William Carvalho.

Uzvratna se utakmica u Sevilli igra 3. ožujka. Ovaj četvrtak će, pak, prvu polufinalnu utakmicu odigrati Athletic i Valencia. Dvoboj na San Mames stadionu počinje u 21:30 sati.

Kup kralja, polufinale (prva utakmica):

Rayo Vallecano - Betis 1-2 (Alvaro Garcia 5 / Borja Iglesias 26, William Carvalho 68)

Francuski kup: U polufinalu Nica i četvrtoligaš Versailles

Prvoligaš Nica i četvrtoligaš Versailles popunili su još dva mjesta u polufinalu francuskog nogometnog Kupa.

U prvoligaškom obračunu Nica je kao domaćin bila vrlo uvjerljiva protiv Marseillea kojeg je pobijedila 4-1. Nije sve dobro počelo po domaćina budući je već u trećoj minuti igrač Nice Bard pogodio vlastitu mrežu.

No, primljeni gol uopće nije izbacio Nicu iz ritma. Čak štoviše, već do kraja poluvremena Nica je vodila 2-1 (Gouiri u 10. i Kluivert u 29. minuti). Nizozemac Justin Kluivert u 49. minuti je postigao novi gol, za 3-1, dok je konačnih 4-1 postavio Delort u 61. minuti. Bio je to ujedno dvoboj druge i treće momčadi s prvoligaške ljestvice.

Cijelu utakmicu za Marseille je odigrao hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car.

U polufinale se plasirao i Versailles, inače član četvrte lige. Četvrtfinale je donijelo međusobni ogled dva kluba iz tog ranga, a Versailles je u gostima, nakon jedanaesteraca (6-5) svladao Bergerac. Osnovni dio igre završio je 1-1, s tim da je Versailles od 79. minute imao igrača manje. Domaći Bergerac je izjednačujući gol dao u 89. minuti (Tressens).

Podsjetimo kako se prvi u polufinale plasirao Monaco koji je u utorak svladao drugoligaša Amiens na domaćem terenu s 2-0 golovima Tchouamenija i Vollanda. U četvrtak će zadnji četvrtfinalni meč, od 21 sat, odigrati Nantes i Bastia.

Francuski kup, četvrtfinale:

Bergerac - Versailles 1-1 (Tressens 89 / Diarrasouba 14), nakon jedanaesteraca 5-6

Nica - Marseille 4-1 (Gouiri 10, Kluivert 29, 49, Delort 61 / Bard 3-ag)

Linker
25. travanj 2024 02:29