Phil Foden

 JUSTIN TALLIS Afp
PORAZ U FINALU KUPA

Bijesni navijači optužili igrače Cityja za mamurluk: ‘Tulumarili ste cijeli tjedan, ne možete ni trčati‘

Guardiola je kazao da će iduće sezone biti još jači, a Ten Hag se usprotivio kritičarima
Piše: SNObjavljeno: 25. svibanj 2024. 20:11

Manchester City nije uspio obraniti titulu FA Kupa. Na kultnom Wembleyu boljima su se pokazali rivali iz Uniteda (2:1), koji su pogocima Alejandra Garnacha (30.) i Kobbieja Mainooa (39.) zaradili prvi trofej sezone, a drugi u eri Erika ten Haga nakon Liga kupa prošle godine.

Građani nisu pronašli lijek za organiziranu obranu Vragova, a sudeći po komentarima s društvenim mreža, dio navijača plavih uvjeren je da se razlog loše partije Guardioline momčadi krije u - noćnim provodima. City je, naime, prošle nedjelje proslavio četvrtu krunu Premier lige u nizu, a internetskim prostorom proširile su se fotografije s raznoraznih zabava. U jednom grčkom restoranu nekoliko Cityjevih igrača ostalo je do pet ujutro, u klubovima i ugostiteljskim objektima viđeni su Jack Grealish, Erling Haaland, Kevin de Bruyne, Rodri, Phil Foden, Rico Lewis... Svaki u pratnji djevojaka.

image

Erling Haaland

JUSTIN TALLIS Afp

"Partijali su cijeli tjedan", piše jedan navijač na društvenim mrežama, dok drugi dodaje da je City u finalu FA Kupa izgledao kao " momčad koja je cijeli tjedan tulumarila", a treći kaže da "Građani kao da uopće ne mogu trčati". Istomišljenicima se pridružio i čuveni Gary Naville, koji je ranije ovog tjedna upozorio igrače Cityja:

- Samo nekoliko dana tuluma dovoljno je da vas obori.

Guardiola, naravno, ima malo drukčije mišljenje.

- Bila je to tijesna utakmica. Drugo poluvrijeme odigrali smo bolje nego prvo, bili smo intenzivniji i nismo imali što izgubiti. Svaka čast Unitedu, nije nam bilo lako probiti njihovu obranu. Nažalost, prekasno smo zabili pogodak. Razočaran sam, ali normalno je da izgubimo neko finale. Ove sezone izvanredno smo se borili za sve trofeje, iduće ćemo se vratiti još jači - zaključio je španjolski stručnjak.

image

Slavlje Uniteda

JUSTIN TALLIS Afp

Erika ten Haga pitali su o budućnosti na klupi Uniteda, budući da su se pojavile mnoge informacije da napušta klub nakon finala. Nizozemac je poručio da ne zna što ga čeka, a onda ponudio dojmove susreta.

- Sve pohvale ekipi, igrali smo jako dobro i pokazali identitet kluba. Vidjeli ste kako možemo izgledati kada imamo sve igrače na broju, dobro su igrali čak i oni koji nisu u formi. Željeli smo se sami sebi dokazati nakon brojnih neuspjeha. Mislim da su nas ljudi ove sezone nepravedno kritizirali, možda sam tri ili četiri puta imao sve igrače na okupu - rekao je Ten Hag.

Linker
25. svibanj 2024 20:12