Varaždinci su teško prošli Cibaliju
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
OPET PROTIV RIJEKE

Cibalia u Varaždinu gađala stative, domaći u završnici izborili plasman u osminu finala Kupa

Jorge Obregon je zabio pogodak nakon 107 dana posta, u strijelce se upisao i Drožđek.
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 10. listopad 2020. 21:31

​Prvoligaš Varaždin izborio je plasman u osminu finala Kupa, gdje će po treći puta zaredom biti domaćin Rijeci. Varaždinci su pobjedu izborili u drugom poluvremenu, nakon što je trener Toplak napravio svih pet zamjena. Samo početak utakmice nagovještavaju je veliku dominaciju Varaždina, kada je na dodavanje Posavca Skorup sa 17 metara pogodio prečku. Međutim, već u 8. minuti Galić s 20 metra prijeti mladom vrataru Šteki, ali je lopta okrnznula nekoga u domaćoj obrani i završila u korneru.

Cibalia se uglavnom odlučila za čvrstu i elastičnu obranu i vrebala prilike za kontra napade. U jednom takvom, u 22. minuti opet se našao Galić, da bi samo dvije minute kasnije isti igrač imao veliku prigodu sa svega pet metara. Varaždin je u 28. minuti mogao doći u vodstvo preko Delića, nakon kornera Drožđeka, ali je iz svega nanizao samo tri udarca iz kuta. Do kraja poluvremena još su se mogli upisati u strijelce Obregon, pa Drožđek, a pravi pljesak zaslužuje Elezi za udarac s 25 metara, kojeg je Slukić iz samog gornjeg kuta skrneuo u korner.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

U drugo poluvrijeme Toplak je odmah počeo s tri zamjene, pa su u igru ušli Kolarić, Senić i Šabić. No, u 49. minuti Cibalia je imala veliku priliku kada je na ubačaj Išasegija Jajalo pogodio stativu. Iako se igra Varaždinaca očigledno uzdizala, pa tako bilježimo odličnu asistenciju Kolarića za Obregona, još jednom su gosti pogodili stativu i to u 61. minuti, kada je Stanić opet na asistenciju Išasegija pucao glavom. I onda, konačno, pogodak, poslije duge realizacije realizator je bio Obregon koji se dobro snašao i s ruga kaznenog prostora zakucao loptu ispod prečke.

Mogli su još jedanput Vinkovčani zaprijetiti preko Bajića, da bi u 81. minuti sve dileme otklonio Drožđek spektakularnim pogotkom. S lijeve strane ušao je prema sredini i s ruba kaznenog prostora desnicom snažnim udarcem svladao Slukića. Do kraja susreta još jedino vrijedi istaknuti požvrtvovnu intervenciju Stolnika koji je u 89. minuti spasio čisti pogodak. Tako su Obregon i Drožđek svojim pogocima najavili povratak u lijepu golgetersku formu, što je dobra vijesti u oči nastavka prvenstva.


Varaždin - Cibalia 2:0 (Obregon 65', Drožđek 81')

​VARAŽDIN: Šteko, Memija, Stolnik, Pellumbi, Urata, Posavec (od 46. Šabić), Skorup, (od 46. Senić), Delić (od 70. Petković), Elezi (od 46. Kolarić), Drožđek (od 83. Lusavec), Obregon. TRENER: Samir Toplak.

​CIBALIA: Slukić, Stanić, Oršolić, Ciprić, Diyoko (od 86. Kamenicki), Galić (od 80. Nikolić), Baltić (od 86. Karabatić), Šarić, Bajić, (od 80. Križanović), Išasegi, Jajalo (od 73. Miljanić). TRENER: Krešimir Tomić.

Linker
30. travanj 2024 19:14