Navijači Ajaxa

 OLAF KRAAK/Afp
STRAH U NIZOZEMSKOJ

Dok se svijet zgražava scenama užasa, ultrasi prijete: ‘Ovo je bio samo početak, vidimo se uskoro‘

Likuju zbog smjene sportskog direktora i direktno poručuju da ostalima kazaljka otkucava
Piše: SNObjavljeno: 27. rujan 2023. 08:18

Iako se nogometni svijet, a posebice nizozemska javnost, zgražava scenama viđenim u prekinutom derbiju između Ajaxa i Feyenoorda, ultrasi ne planiraju stati.

Nakon što su navijači Ajaxa izazvali incident na Johan Cruijff Areni u nedjelju, derbi je prekinut u 55. minuti, a Nizozemski nogometni savez odlučio je da će se preostalih 35 minuta odigrati iza zatvorenih vrata. Navijači ne smiju pristupiti stadionu, ali ultrase Ajaxa očito ne interesiraju napuci. Izgaraju od želje da smjene čitavu upravu Ajaxa i jako ih veseli što je sportski direktor Sven Mislintat već sada bivši. Podsjetimo, Mislintat je smijenjen s pozicije zbog otkrivene afere vezane za transfer Borne Sose.

"To je tek početak", stoji u objavi F-Side, jedne od stranica Ajaxovih ultrasa, a dodaje se: "Nastavljamo nasumičnim redoslijedom, vidimo se na Johan Cruijff Areni u srijedu u 13 sati". Dakle, naveli su lokaciju i lokalno vrijeme nastavka derbija, te otvoreno poručili da planiraju doći unatoč zabrani.

U prijetećoj objavi pored zapisanog imena Svena Mislintata stoji emotikon kvačice, odnosno uspješno obavljenog posla, a ispod su ispisani svi ostali članovi uprave, pored kojih stoji emotikon sata. Na spisku su predsjednik Nadzornog odbora Pier Eringa, te članovi istog tijela Georgette Schlick, Annette Mosmano, operativac sportskog resora Maurits Hendriks i direktor kluba Jan van Halst.

Kazaljka im otkucava, direktno poručuju ultrasi...

Linker
08. veljača 2024 16:50