Gabriela Howell

 INSTAGRAM
ZLOBNI KOMENTARI

Foto: Jedna od najatraktivnijih nogometašica svijeta otkrila: ‘Sramotno je to što muškarci rade‘

‘Ne bi trebalo biti važno kako netko izgleda, već bi se trebali vrednovati stav i sposobnost‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. travanj 2022. 11:56

Ženski nogomet sve je popularniji u svijetu. Nedavno je ogled Lige prvaka između Barcelone i Real Madrida privukao na Camp Nou više od 90.000 gledatelja, no jasno je da su nogometašice na globalnom planu i dalje u debeloj sjeni svojih muških kolega, kako po pitanju zarade, tako i po popularnosti.

Ipak, imaju i nogometašice svoje fanove, brojne pratitelje na društvenim mrežama. Tako igračicu Sutton Uniteda Gabrielu Howell prati više od 167.000 ljudi, čime se ova 22-godišnja dama svrstala među najpopularnije nogometašice u Velikoj Britaniji.

Nisu svi njeni pratitelji pozitivno nastrojeni prema atraktivnoj nogometašici koja se tim sportom bavi još od osme godine, kad ju je skaut Crystal Palacea zamijetio na jednom školskom natjecanju. Gabriella je za Mirror otvoreno progovorila o seksističkim i podcjenjivačkim komentarima koje dobiva ispod svojih fotografija na društvenim mrežama.

- Muškarci mi govore kako su 'napaljeni' ispod mojih fotografija na kojima igram nogomet, a ako označim i klub za koji igram, to je sramotno. Možete biti oboje. Možete igrati nogomet i voljeti visoke potpetice. Volim zadržati komentare mržnje na svojim profilima i nikada ih ne brišem. Mlade djevojke misle kako žele biti utjecajne osobe, ali želim da vide loše strane. Želim ih osvijestiti – poručila je Gabriella.

Otkrila je kako joj pratitelji pišu poruke poput ''da polovica žena nije lijepo, ne bi imale izgleda baviti se nogometom" i ''kako to da si izašla iz kuhinje".

- Smiješno mi je što su ljudi uznemireni zbog mojih ekstenzija trepavica. Doista ne bi trebalo biti važno kako netko izgleda, već bi se trebali vrednovati stav i sposobnost – poručila je Gabriella Howell.

Linker
06. svibanj 2024 13:34