Slavlje Francuza

 FRANCK FIFE Afp
RAPSODIJA SVJETSKIH PRVAKA

Kylian Mbappe sinoć je napravio isto što i legenda prije 63 godine, Tricolori skidali rekorde kao od šale

Francuzi su demolirali Kazahstan, a ikona Reala popela se na peto mjesto vječne liste strijelaca.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. studeni 2021. 08:42

Karim Benzema popeo se na peto mjesto ljestvice najboljih strijelaca u povijesti francuske reprezentacije. U razbijanju Kazahstana (8:0) zabio je dva gola, te ih sada ukupno ima 35. Do sada je David Trezeguet držao tu poziciju s 34 gola za reprezentaciju. Najbolji strijelac u povijesti francuske reprezentacije je Thierry Henry (51 gol), iza njega je Olivier Giroud (46), treći je Antoine Griezmann (42), a četvrti Michel Platini (41).

Benzema bi vjerojatno već bio jako blizu Henryja, ako ga ne bi već i pretekao, ali je zbog određenih nesporazuma u francuskoj svlačionici punih pet godina bio bez poziva. Benzema zbog toga nije bio ni na Svjetskom prvenstvu u Rusiji na kojem je Francuska osvojila zlato pobijedivši u finalu Hrvatsku.

Kad smo već kod francuskih rekorda, valja istači kako je i Kylian Mbappé sa četiri gola Kazahstancima ušao u povijest kao prvi francuski igrač od 1958. s takvim dosegom u jednoj utakmici. Posljednji je to napravio veliki Just Fontaine u utakmici protiv Zapadne Njemačke. Francuzi su tada slavili 6:3. I to je bila utakmica igrana na Svjetskom prvenstvu.

Linker
26. travanj 2024 16:04