VOLKAN KASIK
EPSKA BITKA

Luda završnica u susjedstvu! Jedna utakmica odlučit će sve, a dvojica Hrvata bit će u glavnim ulogama

Danas će dvije prvoplasirane momčadi odlučiiti o novom prvaku države...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 22. srpanj 2020. 13:03

Večeras nas u 20.45 čeka prava nogometna poslastica iz susjedne Slovenije gdje se u posljednjem kolu domaćeg prvenstva sastaju vodeći Celje i drugoplasirana Olimpija. Dva boda dijeli ove momčadi pred večerašnju utakmicu, pa je za Celje dovoljan i remi. Radi se i o srazu dva vodeća strijelca prvenstva, dva Hrvata u vrhovima slovenskih napada. Ante Vukušić je najbolji strijelac Prve lige s 26 pogodaka, dok Celje predvodi 22-godišnji Dario Vizinger, produkt Rijeke i Varaždina koji igra sjajnu sezonu. Poslije Vukušića, Vizinger je s 22 pogotka drugi strijelac natjecanja.

Večerašnji se dvoboj igra u Celju. Olimpija bez kalkulacija mora na pobjedu da bi došla do titule. Da bi stvari bile još dramatičnije, u slučaju poraza Olimpija može pasti i na treće mjesto ako aktualni prvak Maribor u istom terminu pobijedi Aluminij.
- Ne možemo sažalijevati, moramo dalje. U svlačionici imamo puno iskusnih igrača. Čak i da smo imali bodovnu prednost pred ovo zadnje kolo, išli bismo na pobjedu. Celje će se zaista moći pozicionirati malo drugačije. Imat ćemo problema, ali vjerujem da ćemo uspjeti. Treba nam inicijativa i pritisak - rekao je Olimpijin Timi Elšnik, 22-godišnjak koji se ovoga ljeta probio kroz redove Skendera.

Što će reći Vukušić?

Potpuno preporođeni bivši Hajdukov as Ante Vukušić igra najbolju sezonu u karijeri. Nakon sezone s Krškom koji je prošlu sezonu završio uvjerljivo posljednji u Prvoj ligi, i samo četiri pogotka Hrvata, ove sezone ima 26 pogodaka i 8 asistencija za Olimpiju u ligi, te još po jedan pogodak i asistenciju u kvalifikacijama za Europu. O preporodu Sinjanina dovoljno govori činjenica da je samo ove sezone zabio i asistirao više nego u svim ostalim sezonama zajedno otkada je napustio Poljud.

Imao je nevjerojatan ulazak u srpanj ove godine sa sedam pogodaka u samo dvije utakmice, no u posljednje tri je ostao bez učinka unatoč odigranim skoro svim minutama. Večeras ga čeka veliki test, ‘career defining moment’ odnosno trenutak koji će definirati karijeru kako bi rekli zapadni mediji, da s dobrim nastupom donese pobjedu i naslov Olimpiji. Celje inače ima samo jedan poraz kod kuće u cijeloj sezoni, a radi se o prije spomenutih 3:1 protiv upravo Olimpije.
I. Knežević

Linker
26. travanj 2024 13:04