JUSTIN TALLIS Afp
GRAĐANI U PROBLEMU

Manchester City suočava se s teškim optužbama: Spominje se najgori mogući scenarij, evo što im prijeti

City tvrdi da nije kriv i odbacuje sve optužbe, kojih ukupno ima 115
Piše: Patrik JazbecObjavljeno: 15. kolovoz 2024. 07:01

Manchester Cityju prijeti ogromna novčana kazna ili čak izbacivanje iz Premier lige, ako se dokaže da su krivi za sve što ih se terete u optužnicama. Optužnica uključuje devet različitih sezona u kojima, klub nije dao točno financijsko stanje o plaćanjima bivšem menadžeru Robertu Manciniju i njegovim igračima. U optužnici se također navodi da nisu sudjelovali u istrazi.

The Times tvrdi da je slučaj trebao biti istražen prošle godine u studenom, ali prema novijim informacijama, cjelokupni postupak bi trebao početi sredinom rujna. Naravno, ako ne dođe do pravnih odgoda, saslušanje će trajati 10 tjedana.

City tvrdi da nije kriv i odbacuje sve optužbe. Već neko vrijeme se suočavaju sa 115 optužbi, a presuda se očekuje sljedeće godine.

Najgori ishod koji se može dogoditi Građanima je ispadanje iz prve lige. Mogući je i gubitak bodova, ne bi bilo prvi puta da se to događa jer prošle sezone u istom problemu su bili Everton i Nottingham Forest te ako se to obistini, mjesto u top četiri bilo bi pod znakom upitnika. Prije četiri godine UEFA je izbacila City iz Lige prvaka na dvije sezone, ali otišli su na Sportski arbitražni sud i kazna im je bila poništena.

Linker
15. rujan 2024 07:57