NEAL SIMPSON/SPORTSPHOTO/APL/MARY EVANS PICTURE LIBRARY/PROFIMEDIA Neal Simpson/sportsphoto/apl/mary Evans Picture Library/profimedia
NI POD KOJU CIJENU

Odlučili su snažno zalupiti vrata Realu: Sprema se povijesni ugovor, zvijezda postaje naplaćeniji igrač kluba

City je 28-godišnjaku spreman ponuditi udvostručenje plaće, sve da bi se zaštitio od interesenata na tržištu
Piše: SNObjavljeno: 18. kolovoz 2024. 14:48

Iako se često može čuti da Manchester City nije tek puka nakupina zvijezda, već pomno izgrađena momčad, Građani bez jednog igrača jednostavno ne izgledaju isto. Riječ je o Rodriju, okosnici "nebeskoplavih", ključnoj figuri u stroju Pepa Guardiole koja svojom pojavom diktira tempo cijele ekipe.

Nije Španjolac više ni ‘podcijenjen‘, kako su ga fanovi svojevremeno opisivali, Rodri je svojim predstavama zaslužio strahopoštovanje cijelog nogometnog svijeta, a titulom najboljeg igrača turnira na nedavnom Euru u Njemačkoj, Rodri se prometnuo i u dostojnog kandidata za osvajanje Zlatne lopte.

Čelnici Cityja svjesni su kakvo blago posjeduju u svojim rukama, a iako mu ugovor traje još gotovo pune tri godine, Građani bi se voljeli dodatno zaštiti od potencijalnih interesenata na tržištu. U posljednje vrijeme spominjao se navodni interes Real Madrida, kluba koji rijetko koji igrač može odbiti, a ako se već odluči na što takvo, mora imati ozbiljnog razloga za takav čin.

image
EVERY SECOND MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Every Second Media/alamy/alamy/profimedia

‘Razlog‘ Rodrija mogao bi biti upravo ugovor koji City sprema za njega. Prema britanskom The Mirroru, Građani su 28-godišnjaku spremni ponuditi udvostručenje njegove trenutne plaće, čime bi postao najplaćeniji igrač u momčadi pored Erlinga Haalanda i Kevina De Bruynea. Nešto što bi Rodri teško mogao odbiti, međutim poznato je i da je Rodri svojevrsna anomalija u modernom nogometu, igrač starog kova koji zasigurno ne žudi za milijunima, stoga je upitno koliko je novac presudan faktor u njegovom razmišljanju.

Sve u svemu, City će učiniti sve da bi Rodrija zadržao u svojim redovima. Španjolac je s Građanima osvojio ‘sve što se osvojiti može‘, pa je pitanje ima li u Rodriju više želje i žara nastaviti s engleskim prvakom, a klubu u takvim okolnostima nije preostalo ništa drugo nego ponuditi mu - novac.

Linker
21. kolovoz 2024 18:34