DARREN STAPLES Afp
HVALOSPJEVI ZA VATRENOG

Pašaliću nakon velike večeri nadjenuli novi nadimak: ‘Impresivan, neumoran...‘

Hrvatski reprezentativac odigrao je sjajnu utakmicu u 3:0 pobjedi Atalante protiv Liverpoola na Anfieldu
Piše: SNObjavljeno: 12. travanj 2024. 08:31

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić odigrao je sjajnu utakmicu u velikoj 3:0 pobjedi Atalante na gostovanju kod Liverpoola na Anfieldu. Momčad je predvodio napadač Gianluca Scamacca s dva pogotka, a treći je dodao upravo Pašalić u 83. minuti utakmice i tome postavio konačan rezultat.

Szoboszlai je izgubio loptu za Liverpool, Scamacca je povukao kontru i uposlio utrčalog Edersona koji puca, a na odbijenu loptu dotrčao je Pašalić i pospremio loptu u mrežu. Tim pogotkom Pašalić je okrunio svoju sjajnu partiju, a s takvim zaključkom raspisali su se i talijanski mediji, koji su Pašaliću dodijelili izrazito visoke ocjene nakon utakmice.

U izvještaju Football Italije Pašalić je nagrađen ocjenom 8,5 uz komentar: "Impresivan nastup u sredini veznoga rada, bilo s ili bez lopte. Zaključio ga je spremivši odbijanac za Atalantin treći gol."

image
DARREN STAPLES Afp

Eurosport mu je uz ocjenu 7,5 nadjenuo novi nadimak: "Neumorni metronom Atalante. Pogodak za 3:0 samo je šlag na tortu još jedne sjajne izvedbe ove sezone."

TuttoMercatoWeb, Calciomercato i Sport Virgilio također su Pašalića ocijenili sa 7,5, dok je gradski mediji Bergamo News jednako kao i Football Italia Pašaliću dao visokih 8,5 uz komentar: "Pogreška s početka ostala je tek detalj, nestala je uslijed odličnog nastupa u obje faze igre. Pašalić je profesor, a gol je savršena kulminacija njegova nastupa", napisali su Talijani. Pogreška koju spominju je detalj iz 3. minute utakmice, kada je Pašalić neometan promašio praznu mrežu s pet metara.

Atalantu i Liverpool uzvrat u Bergamu očekuje sljedećeg četvrtka, 18. travnja s početkom od 21.00 sati.

Linker
16. travanj 2024 13:36