Slavlje igrača Slavena nakon pobjede
 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
POGLEDAJTE GOLOVE

Slaven nakon jedanaesteraca do četvrtfinala! Šibenčani se spasili u nadoknadi, no nisu izbjegli ispadanje

Domaći su boljim izvođenjem kaznenih udaraca stigli do plasmana među najboljih 8 u Kupu Hrvatske.
Piše: Goran Čičin - MašanskerObjavljeno: 26. listopad 2021. 20:20

ŠIBENIK - SLAVEN BELUPO 1:1 (4:6 - 11m)

ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Gledatelja 270. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Janić i Kečkiš. Četvrti: Terzić. Delegat: Bućan

JEDANAESTERCI: 1:2 – Krstanović, 2:2 – Delić, 2:3 – Bogojević, Batarelo – Čović brani, 2:4 – Laušić, 3:4 – Marin, 3:5 – Goda, 4:5 – Ćurić, 4:6 – Marina.

ŠIBENIK (4-2-3-1): Đaković 5,5 – Benić 5,5 (od 72. Dasilva -), Perić 5,5, Grdić 5,5, Mina 5,5 (od 79. Cvetković 6) – Attys 6 (od 104. Delić -), Ćurić 7 – A. Jakoliš 5,5 (od 61. Lopez 6,5), Bedoya 5,5 (od 61. Batarelo 6), Torres 6 (od 60. Marin 6) – M. Jakoliš 6,5. TRENER: Mario Rosas 6.

SLAVEN BELUPO (4-3-1-2): Čović 7 – Kvržić 6 (od 33. Bogojević 6), Van Bruggen 5, Goda 6, Utin 6 – Mlinarić 6 (od 66. Bosec 6), Kocijan 5,5, Glavčić 6 (od 66. Laušić 6) – Brković 6 (od 66. Caimacov 6,5) – Hadžić 5,5 (od 66. Krstanović 7), Zapata 5,5 (od 91. Marina). TRENER: Zoran Zekić 6,5.

ŽUTI KARTONI: Kocijan (38 – povlačenje), M. Jakoliš (51 –prigovor), Mina (55 – povlačenje), Goda (63 – preoštar start), Bogojević (72 – preoštar start), Krstanović (107 – preoštar start).

CRVENI KARTON: Kocijan (76 – drugi žuti; preoštar start).

Nije bilo pobjednika u zanimljivih 120 minuta dvoboja prvoligaša na Šubićevcu, četvrtfinalista Kupa doznali smo tek nakon udaraca s bijele točke nakon što su oba pogotka tijekom igre pala na isti način. Junak Slavena Belupa bio je vratar Ivan Čović koji je obranio udarac Batarela, dok su svi gostujući igrači bili precizni te su na kraju žestoko proslavili prolaz među osam najboljih.

Farmaceuti su od početka preuzeli kontrolu igre, više su imali loptu u nogama i nastojali kreirati akcije koje bi ih približile domaćim vratima. Prvu ozbiljniju priliku stvorili su Farmaceuti u 8. minuti kad je Brković dobro uposlio Hadžića, ali mladi napadač nije uputio precizan udarac.

U 10. minuti skoro kobna pogreška Perića koji je napucao svog suigrača Attysa, lopta se odbila do Zapate koji je iz prve tukao s 20 metara, ali se domaći vratar Đaković nije dao iznenaditi.

Problemi za gostujućeg trenera Zekića pojavili su se nakon pola sata igre. Iskusni Zoran Kvržić, strijelac u prvenstvenom susretu ova dva suparnika prošlog petka, požalio se na ozljedu. Nije mogao nastaviti te je na desnom beku umjesto njega zaigrao Bogojević.

Šibenik je najopasniju priliku u prvom poluvremenu stvorio u 36. minuti, kad je udarac Marina Jakoliša s 20 metara zaustavio Slavenov vratar Čović.

Nastavak je dobrim prodorom otvorio Mlinarić, prošao je dvojicu, ušao u kazneni prostor, ali mu je onda pobjegla lopta. Mina je u 58. minuti ubacio s lijeve strane, Torres je tukao glavom, ali je Čović bio siguran.

Odličnu priliku je gostima u 59. minuti priredio Mina koji je servirao loptu Hadžiću, ali Slavenov napadač iskosa s desne strane nije uspio pogoditi praznu mrežu.

Atraktivno je u 64. minuti iz voleja tukao Lopez nakon ubačaja M. Jakoliša, Čović je opet bio na pravom mjestu. A ubrzo nakon tog pokušaja Zekić je dobio ono što je htio, njegove su zamjene dale pružile značajan doprinos.

Igrala se 67. minuta kad je Caimacov dubinskom loptom uposlio Ivana Krstanovića. Grdić nije uspio namjestiti zaleđe, a iskusni napadač prošao je vratara Đakovića koji ga je potom srušio. S bijele točke Krstanović je izuzetno precizan, tako je bilo i ovaj put za vodstvo Farmaceuta.

M. Jakoliš je odmah u sljedećem napadu mogao izjednačiti, prošao je Van Bruggena i onda lobom pokušao prebaciti Čovića, ali je lopta otišla malo pokraj vratnice.

Nada se ukazala Šibenčanima kad je u 76. minuti drugi žuti zaradio Kocijan, a zanimljivo je da dvije minute kasnije vrlo sličan start Mine sudac Pejin nije kaznio javnom opomenom. I Mini bi to bio drugi žuti, no kriterij nije bio jednak za sve...

Đaković se u 77. minuti istaknuo lijepom obranom nakon udarca glavom Krstanovića, a iz ničega je domaćin u nadoknadi stigao do izjednačenja.

Van Bruggen je skočio i glavom preusmjerio loptu u svoju ruku koja je bila udaljena od tijela. Pejin je pokazao na penal, a Mario Ćurić pogodio je po sredini vratiju, Čović se bacio u svoju lijevu stranu.

U dodatnih pola sata dvije prilike imali su domaći, no nisu uspjeli naplatiti brojčanu prednost. U 110. minuti Delić je glavom tukao pokraj gola, a u 114. je Marin gađao ravno u Čovića. Odluka je na kraju pala izvođenjem jedanaesteraca.

Pogledajte obranjeni jedanaesterac Batarela:


Pogledajte pogodak Marine iz posljednjeg penala u raspucavanju:

Linker
26. travanj 2024 16:20