BANE T. STOJANOVIC/ATA IMAGES/PROFIMEDIA Bane T. Stojanovic/Ata Images/Profimedia
NACIONALNI NEUSPJEH

Srbi tuguju zbog Zvezde: ‘Tragedija! Bili smo očajni, a čeka nas još teži posao. Nitko nije vidio zaleđe‘

Zvezda je ostala bez skoro 12 milijuna eura koji bi ugasili financijski požar u klubu.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. kolovoz 2021. 16:53

Ispadanje Crvene zvezde protiv Sheriffa, u velikom je dijelu Srbije doživljeno kao nacionalna tragedija. Barem to tako predstavljaju tamošnji mediji, koji su već pripremali teren za okršaj s Dinamom. No, kako to obično biva, „mali je zeko odjurio negdje u šumu, a ražanj se vrti prazan”... Ili, kako bi to rekao legendarni pokojni radio-reporter, Ivo Tomić, deklarirani „dinamovac”, koji je u jednom izravnom prijenosu utakmice Zvezda – Dinamo 80-ih godina, nakon pobjede Plavih, uskliknuo:

”Procvjetala plava lala, rasti Zvezdo, još si mala”! Taj je verbalni užitak Tomić platio višemjesečnom suspenzijom, ali ušao je u povijest i u srca svih Dinamovih navijača.

No, vratimo se pobjedi Sheriffa 1:0 i „blamaži Zvezde”, kako to ocjenjuju mediji u Srbiji...

image
sda a d
SCREENSHOT

„Ovaj je poraz posebno bolan zbog velikog financijskog gubitka. Zvezda je ostala bez 11.630.000 eura, računalo se na „marakani” na taj novac, koji bi ugasio financijski požar u klubu. U vrijeme korone Zvezda nije zaradila ozbiljan novac od ulaznica, ali ni od transfera, a rashodi su, zbog velikih plaća i skupe momčad, neizdrživo veliki” - piše Telegraf.

No, ističe se i da je pogodak primljen iz zaleđa...

- Arboleda je u posljednjim trenucima prvog poluvremena nadvisio cijelu obranu Zvezde i glavom poslao loptu u mrežu Borjana, koji nije ni reagirao. Ali, na usporenoj se snimci jasno vidjelo da je Arboleda bio u zaleđu, međutim zastavica pomoćnog suca ostala je spuštena. Budući da nema VAR-a, pogodak je bio priznat i Zvezda je bila teško oštećena. No, ne treba u tome tražiti alibi. Crveno-bijeli su igrali očajno, tako igraju od početka sezone sad je sve došlo na naplatu. A u doigravanju za Europsku ligu, Zvezda će imati teži posao nego protiv Sheriffa, jer igra protiv rumunjskog Cluja.

U tamošnjim se tabloidima kočopere naslov „Katastrofa u Moldaviji”, zatim „Tiraspol - nova crna točka u Europi”", za poraz se krivi vratar Borjan, koji je „izrazito loše reagirao kod pogotka”, a svoju je porciju optužbi dobio i trener Dejan Stanković:

- Nekoliko čudnih izmjena napravio je Stanković i u trenucima kad je njegovoj momčadi prijetila eliminacija, u igru je uveo mladiće koji nisu ni igrali u posljednje vrijeme.

A Stanković je nakon ovog debakla svu krivicu preuzeo na sebe:

image
ada asd as
SCREENSHOT

- Ovo mi je najtužniji poraz... Nisam razočaran mojim igračima, samo sam tužan. Sva je odgovornost na meni. Treba li tražiti krivca, onda sam to samo ja. Ja sam birao igrače, ja sam mijenjao… Žao mi je što ne idemo dalje i morat ćemo se potruditi da se izvučemo iz ove situacije. Odlučile su potankosti, najmanje sitnice, jedan prekid... Uh, te prekide nikad nisam volio, kroz igračku sam karijeru mnogo puta ispadao nakon prekida. Moramo dignuti glave, nogomet se igrao prije nas, igrat će se i poslije nas. Marakana će biti puna, i s nama i bez nas. Zvezda je iznad svega, idemo dalje – filozofski je govorio Stanković.

I ništa nije naučio u svezi prekida, dijela igre u kojem, istaknimo to, trener može ostaviti svoj najdublji trag i opipljiv pečat i potpis...

Linker
27. travanj 2024 00:52