Maja Zlatevska/CROPIX
CICIN RECEPT

'Učio sam na pogreškama Hrvatske, Englezi su igrali onoliko koliko smo im dopustili'

Ne smatram to čudom, ali lijepo je imati tri pobjede i remi, i to sve bez primljenog gola. Pokazuje to da imamo talentiranu momčad sposobnu izboriti Euro, kaže Cico
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 13. listopad 2010. 11:24

- Engleska nije odigrala napadački lošu utakmicu, ali su igrali onoliko koliko smo im mi to dopustili - rezime je viđenog nakon 0-0 na Wembleyju od strane hrvatskog stručnjaka na klupi crnogorske nogometne reprezentacije, Zlatka Kranjčara...

Do desetog boda u utakmici 4. kola kvalifikacijske skupine G za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine stigla je Kranjčarova reprezentacija odigravši bez golova na Wembleyju protiv Engleza.

Ponovno je viđeno loše izdanje Waynea Rooneyja, pa se i dalje može govoriti o poljuljanoj psihi 24-godišnjaka nakon otkrivene tajne o varanju trudne supruge. Imao je napadač Manchester Uniteda dvije prilike za postizanje pogotka, no obje su izazvale dobru reakciju crnogorskog vratara Mladena Božovića.

- Znali smo kako zaustaviti Rooneyja u ulozi povučenog centarfora. Naš defanzivni veznjak (Elsad Zverotić) je pronašao način za to. Svi su mogli vidjeti kako smo to izveli.

- Vrlo dobro poznajem engleski nogomet. Običavam gledati Premierligu, a gledao sam i utakmice Svjetskoga prvenstva, kao i susret Engleske i Hrvatske u kvalifikacijama za Mundijal u kojem su uništili suparnika sa hitronogim dvojcem na krilnim pozicijama. Stoga sam popunio te praznine što je Engleze učinilo manje učinkovitima. Bio je to jedini način za njihovo zaustavljanje - otkrio je Kranjčar "recept" remija kojim je prekinut niz Engleza od jedanaest uzastopnih domaćih pobjeda, ali i kojim je Engleska po prvi puta od novog otvaranja Wembleyja (2007.) napustila travnjak bez postignutoga gola.

O deset bodova iz četiri utakmice Kranjčar je rekao:

- Ne smatram to čudom, ali lijepo je imati tri pobjede i remi, i to sve bez primljenog gola. Pokazuje to da imamo talentiranu momčad sposobnu izboriti Euro. Preostalo je za odigrati još mnogo utakmica, a ukoliko ostale reprezentacije ne uspiju ostvariti svoje planove, može nas se smatrati favoritima za prvo mjesto u skupini.

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello izdvojio je vratara Crne Gore i mađarskog Videotona Mladena Božovića (26) kao ključnu figuru dvoboja na Wembleyju u kvalifikacijama za Euro...

Engleska i Crna Gora odigrale su 0-0. Tako je gostujuća vrsta, koju vodi hrvatski trener Zlatko Kranjčar, zadržala vodeću poziciju na ljestvici G skupine, sada sa 10 bodova iz 4 nastupa, te i dalje bez primljenog gola, a Engleska je druga sa sedam bodova i utakmicom manje.

- Vratar Crne Gore Mladen Božović bio je večeras nesavladiv. Imali smo četiri ili pet dobrih prilika, ali on je svaki puta bio na visini zadatka. Trebamo respektirati i reprezentaciju Crne Gore, te činjenicu da su oni i u četvrtoj uzastopnoj kvalifikacijskoj utakmici ostali netaknute mreže. Njihova obrana je vrlo kompatibilna i čvrsta. Nikada nije lako igrati protiv momčadi koje se jako dobro brane i kojima je teško zabiti gol – izjavio je talijanski strateg Engleske Fabio Capello, te dodao:

- Nedostajao nam je zadnji pas pred njihovim kaznenim prostorom. Igrači Crne Gore jako su dobro pritiskali naše igrače na području organizacije igre.

Da li je bila pogreška što niste odigrali prijateljsku utakmicu u petak, kako biste još malo uigrali momčad?

- Ne, ne. U prvom poluvremenu smo nastojali što više imati loptu u svom posjedu i pokušavati pronaći prostor za zadnji pas. U nastavku smo promijenili stil igre i pokušavali više s dugim loptama, ali niti to nije dalo rezultata – rekao je, između ostalog, Capello u intervjuu odmah nakon utakmice.

Linker
25. svibanj 2024 19:25