Luka Modrić predaje kapetansku traku Lucasu Vasquezu

 Screenshot
SCENE ZA PAMĆENJE

VIDEO: Modrić dominirao protiv skupih nogometnih zvijezda, preko 70 tisuća ljudi ustalo i ispratilo ga pljeskom

Hrvatski kapetan je, po tko zna koji put, dokazao da su godine samo broj
Piše: SNObjavljeno: 07. kolovoz 2024. 07:29

Real Madrid je svoju američku turneju u Charlotteu završio 2:1 pobjedom nad Chelseajem. U strijelce su se upisali Lucas Vasquez u 19. i Brahim Diaz u 27. minuti, dok je na 2:1 smanjio Noni Madueke u 39. minuti.

Carlo Ancelotti je na teren izveo kombinirani sastav koji je predvodio kapetan Luka Modrić. Hrvatski veznjak ponovno je pokazao da su godine samo broj i da to što uskoro navršava 39 ne znači baš ništa.

Imao je devet dugih lopti, a pogriješio je samo u jednom dodavanju. Upisao je i dva ključna dodavanja i sjajno reagirao u obrambenom dijelu u kojem je kao pobjednik izašao iz četiri od pet duela i šest puta vratio loptu u posjed Reala, te tri puta oteo Chelseajevim igračima.

Igrači vrijedni stotine milijuna eura izgledali su smiješno pokraj našeg maestra. Koliko je Luka oduševio sve prisutne pokazao je i trenutak iz 82. minute kada je zamijenjen. Luka je izlazio iz igre, a više od 70.000 navijača je ustalo i ispratilo ga pljeskom i ovacijama dok je on predavao kapetansku traku strijelcu prvog gola Vasquezu.

Barca u napetoj utakmici nakon jedanaesteraca izgubila od Milana

Barcelona je također završila svoju američku turneju. Katalonci su za kraj odigrali 2:2 s talijanskim divom Milanom, nakon što su remizirali s Manchester Cityjem i pobijedili Real Madrid.

Milan je bolje otvorio utakmicu i već u 15. minuti vodio 2:0. Najprije je mrežu zatresao Luka Jović u 10., a onda je Christian Pulisic pet minuta kasnije povisio na 2:0. Barci nije dugo trebalo da se oporavi od šoka, brzo se aktivirao Lewandowski.

Poljski napadač je u 22. minuti smanjio na 2:1, a onda u 58. postigao i svoj drugi gol na utakmici za 2:2. Pobjednik je na kraju odlučen raspucavanjem jedanaesteraca, a tu je više sreće imao Milan koji je slavio s 4:3.

Linker
07. rujan 2024 07:58