Petar Šegrt, izbornik Tadžikistana

 Alexey Filippov/sputnik/profimedia
SMOTRA U KATARU

VIDEO Štimac najavio oluju, drugi izbornik iz Hrvatske priredio show i pokazao zašto je poseban tip

Na velikom natjecanju Azije naša će zemlja imati tri predstavnika na klupama reprezentacija
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 12. siječanj 2024. 22:34

U petak je u Kataru, utakmicom domaćina i Libanona krenuo Azijski kup, 18. natjecanje najboljih reprezentacija najvećeg kontinenta na kojem sudjeluju 24 momčadi.

Hrvatska ima čak tri trenerska predstavnika na Azijskom kupu, dvojica će u akciju u subotu, dok Branko Ivanković s Omanom kreće protiv Saudijske Arabije u utorak. Prvi će pokraj travnjaka Igor Štimac, čija Indija igra protiv Australije.

- Bit će jako teško jer svi znamo koliko je Australija jaka. Možemo očekivati da će s njihove strane stići oluja i moramo pronaći način kako se obraniti od njihovih napada. Prije svega trebamo ograničiti njihova dodavanja na bokove, a ako u tome nećemo uspjeti, moramo im blokirati centaršuteve u naš kazneni prostor. No nismo se došli braniti na rubu našeg šesnaesterca, došli smo uživati u nogometu - kazao je Štimac.

image

Igor Štimac

ISHARA S. KODIKARA Afp

U skupini B još su Uzbekistan i Sirija, no prije njihovog dvoboja odigrat će se drugi susret u skupini A između Kine i Tadžikistana. Njihov je izbornik Petar Šegrt, 57-godišnjak rođen u Đurđevcu. Tadžikistan je već četvrta reprezentacija koju vodi, nakon Gruzije, Afganistana i Maldiva, a na njegovoj je klupi od 2022. godine. Napravio je malo čudo i odveo svoju reprezentaciju na prvo veliko natjecanje u povijesti.

Na Azijski kup stiže s nizom od pet utakmica bez poraza, a uoči svoje najavne press konferencije za premijerni nastup s Kinom, izveo je pravi show. Nakon što je ušao u dvoranu, rukovao se sa svim novinarima koji su ga u njoj čekali. Poseban tip za kormilom 106. reprezentacija svijeta, čiji je potez razveselio sve predstavnike sedme sile...

- Čast je biti ovdje i moramo respektirati sve suparnike, ali, vjerujte mi, i oni moraju nas - jasno je poručio Šegrt.

Ima drugu najmlađu momčad na turniru staru samo 24,62 godine, a izgubio je dva velika aduta. Ovog tjedna otpao mu je 27-godišnji veznjak Amirbek Džurabaev, član malezijskog kluba Kedah Darul Amana, a prije toga i najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Tadžikistana s 20 golova, 33-godišnji napadač Manučehr Džalilov, napadač Istiklola, najtrofejnijeg kluba u državi.

- Mi u Tadžikistanu smo veliki ratnici i znamo kako riješiti probleme - osvrnuo se Šegrt na izostanke i zaključio:

- Tražili smo na pripremama suparnika sličnog Kini i pobijedili smo Hong Kong, koji je prije toga svladao Kinu. To me iznenadilo, ali u subotu krećemo s 0:0. Nismo imali sreće što smo izgubili igrača, Džurabaeva, samo dan prije početka turnira, ali dovest ćemo novog jer nam treba svih 26. Mali Tadžikistan će igrati protiv velike Kine i na kraju ćemo vidjeti rezultat.

Linker
23. travanj 2024 18:02