Screenshot
NAJLUĐA PROSLAVA NASLOVA

VIDEO: Vatreni se vozio kvartom zakletog rivala i do kraja odvrnuo poznati hit! ‘Sramotno, odrasti...‘

Kolege su se kidali od smijeha i u šali komentirali “Odrasti”, “Sramotno” i u tom tonu...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. svibanj 2022. 11:46

Celtic je obavio očekivano, njegova je deseta kruna u zadnjih jedanaest godina škotske lige, ekspresno su odgovorili Glasgow Rangersu koji im je lani prekinuo dominaciju. Već neko vrijeme to se naziralo jer održavali su prednost na ljestvici pred najvećim rivalom.

image

Josip Juranović slavi sa CelticomInst

JOSIP JURANOVIć/INSTAGRAM SCREENSHOT

Josip Juranović slavi titulu, iako nije bio s momčadi. Fešta je krenula u Dundeeju u srijedu navečer, nastavila se na njihovom Parkheadu gdje su ih dočekale tisuće navijača. Istočni dio Glasgowa na ulicama je bio u četvrtak gotovo cijeli dan, a vrhunac “svečanosti” dogodit će se u subotu.

LUDO SLAVLJE U SVLAČIONICI CELTICA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Treštao Fireball

Juranović je svejedno iskočio u fokus suigrača, kasnije i pristaša kluba jer dok se autobus s ekipom kretao sa sjevera prema jugu Škotske, uživo se javio na Instagramu iz automobila kako se vozi po Glasgowu, procjena onih koji poznaju grad je da se nalazio u zapadnom, Rangersovom, kvartu, s odvrnutom do kraja Pitbullovom pjesmom - Fireball. Kolege su se kidali od smijeha i komentirali “Odrasti”, “Sramotno” i u tom tonu...

U sezoni u kojoj je Glasgow Rangers bio jako dobar, Celtic ga je nadmašio u tamošnjem prvenstvu. Juranović, koji je proteklog ljeta stigao iz Legije, tako je drugu godinu zaredom došao u priliku podignuti pobjednički pehar jer lani je to učinio u prvenstvu Poljske. To je njegovo zlatno doba. Ranije je igrao za Dubravu, Croatiju Sesvete i Hajduk te nije imao niti jedan trofej. No, ovo mu je treći jer je sa Celticom je uzeo i škotski Liga kup.

SLAVLJE IGRAČA I NAVIJAČA CELTICA

Katolički dio Glasgowa “ludovao” je nakon boda kojeg su osvojili kod Dundee Uniteda (1:1). To je bilo dovoljno jer kolo prije kraja imaju četiri boda više od Rangersa koji se sprema za finale Europske lige 18. svibnja u Sevilli s Eintrachtom. Celtic je ključan posao napravio 1. svibnja. Držao je prednost pred Rangersom i taj dan je u Old Firmu odigrao doma 1:1. Dovoljno da tada ostane na šest bodova distance. Za momčad trenera Australca Angelosa Postecogloua zabio je Portugalac Joao Pedro Neves Filipe zvani Jota. On je postigao devet golova u prvenstvu, a nemaju izrazitog strijelca jer jedanaest je zabio Grk Giakoumakis, a po deset Japanac Furuhashi i Izraelac Abada.

Celticu je to 52. titula najboljeg kluba u Škotskoj, a hrvatski reprezentativac pridonio je s 26 nastupa, tri pogotka i jednom asistencijom. Ozlijedio se u polufinalu FA kupa u kojem su u produžetku poraženi od Rangersa 2:1 i od tog 17. travnja ne igra. Propustio je četiri ligaške utakmice. Ostaje otvorena opcija da se pojavi u ekipi, barem na koju minutu u subotu s Motherwellom.

- Juranović je dugo u procesu rehabilitacije i ima 50 posto šanse da nastupi u subotu - kazao je trener.

U Celticu cijene Hrvata što govori i komentar na klupskoj web stranici da “nitko ne bi više zaslužio nastup na danu trofeja od hrvatskog braniča, naporno je radio ove sezone i oduzeti mu slavlje bilo bi više nego okrutno”.

Spreman za lipanj

To sugerira i da će izbornik Zlatko Dalić moći na njega računati za Ligu nacija u lipnju. Još od prošlogodišnjeg Eura on ima značajno mjesto u nacionalnoj vrsti, pogotovo što u njoj nije bilo Šime Vrsaljka, koji se sada također vraća...

Sa Celticom ima ugovor sve do 31. svibnja 2026. godine i po svemu sudeći ostat će u tom klubu koji ga je lani kupio za tri milijuna eura. Igrao je od početka čak i lijevog beka i to ne samo u jednoj utakmici jer takva je bila potreba ekipe, da bi kasnije zauzeo prirodnije mjesto na desnoj strani obrane. No, sad je za Juranovića i društvo doba keltskog slavlja, što zna biti jako intenzivno i ostaviti dojam koji se pamti. Očito je da se dobro uklopio. Pokazao je to već prvog dana.

D. Antolić

Linker
26. travanj 2024 15:24